top of page

Talkoot – yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä

Talkoita järjestetään, kun tarvitaan apua. Talkoisiin liittyy seurassamme vahva yhteisöllisyyden tunne. Talkootyö on samalla toki tärkeä rahoitusmuoto seuran talouden ylläpitämiseksi. Talkoista saatavat varat menevät koko seuran hyväksi. Nämä asiat ovat useamman tiedossa mutta tiesitkö että talkoomme ovat muutakin kuin varainhankintaa?


Vuonna 2019 seuramme nuoret tekivät tuhansia ympäristötekoja istuttamalla puita. Jokainen istutettu puu sitoo kasvaessaan vuosikymmenten ajan hiiltä ja torjuu osaltaan ilmastonmuutosta.

Roskia keräämällä osaltamme autoimme saamaan Joensuun kaupungista siistin ja turvallisen asuinympäristön ihmisille ja eläimille.

Joulun alla nuoret kävivät virkistämässä vanhuksia hoitokodissa. Joululauluja laulamalla tuotettiin hyvää mieltä niin laulajille kuin kuulijoille.

Lasten tapahtumissa Jujulaiset ovat liikuttaneet ja ohjanneet useita satoja lapsia ja omalla esimerkillään innostaneet uusia lapsia hienon harrastuksen pariin.

Järjestämme vuosittain myös tuomarikoulutuksia. Seuran edustuksen peleissä ja kaikkien joukkueiden turnauksissa tai peleissä jujun pelaajat & vapaaehtoiset toimivat myös mm. tuomareina ja kirjureina. Nuoret oppivat samalla vapaaehtoistyötä seuran hyväksi ja kunnioittamaan niin sääntöjä kuin pelin toimihenkilöitä, erityisesti tuomarointi opettaa vastuuta.

Pelaajien vanhemmat toimivat myös turnauksissa ja peleissä kahviovastaavina ja keräävät näin joukkueelle tärkeitä varoja leipomalla leivonnaisia kahvioon. Samalla tutustumaan muiden seurojen toimijoihin ja vanhempiin, lapsen lentopalloharrastus yhdistää myös vanhempia eri puolilla Suomea.

Tätä kaikkea on Jujussa talkoilu – yhdessä kivaa ja toisten huomioon ottamista. TULE mukaan sinäkin.

Talkoisiin ilmoittautuminen: Ilmoittaudu talkoovastaavalle.

Jujun joukkueenjohtajat tiedottavat talkoista joukkueiden ja vanhempien WhatsApp-ryhmissä sekä MyClubin kautta sähköpostilla. Tietoa tapahtumista löydät myös seuran nettisivuilta.

Kerro mihin aikaan olet käytettävissä, toive tehtävästä ja muut tarvittavat tiedot (sähköposti, puhelinnumero ja mitä muuta koet tarpeelliseksi). Moneen tehtävään tarvitaan useampi henkilö samaan aikaan ja tehtävät voivat jakautua useammalle.

Talkoovastaava: janne.huittinen@sbdinc.com – 0400 196 400

Edustuksen pelit: kimmojrasanen@gmail.com – 040 670 3494

Tähän on listattu esimerkkejä Jujun talkoista

Huhtikuu Inventaarioita

Toukokuu Kitkentää, roskien keruuta, siementen kylvöä

Kesäkuu Kitkentää, roskien keruuta

Heinäkuu Ilosaarirock -tapahtuma, lasten tapahtumia

Syyskuu Siementen kylvöä

Lokakuu Juoksu tapahtuma

Joulukuu Joululahjojen paketointia

Tammikuu Lumien kolausta

Helmikuu Lumien kolausta

Maaliskuu Lumien kolausta

Lisäksi ajanjaksolla syyskuu-huhtikuu edustuksen pelit, joissa seuraavia tehtäviä:

· lipunmyynti

· kahvio

· oheistuotemyynti

· kenttäjärjestelyt

· järjestysmiestehtävät

· kirjurointi

· tilastointiOlet sydämellisesti tervetullut talkoisiimme!

Kimmo Räsänen, talkooaktiivi

181 views

Comments


bottom of page