top of page

Power Cup Joensuussa 2024 - kisainfo jujulaisille

Updated: Jun 3

Upea maailman suurimmaksi lasten ja nuorten lentopalloturnaukseksi kehittynyt Power Cup on vuosittainen voimannäyttö suomalaisesta lentopallon juniorityöstä. Tapahtuma kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet. Lapset ja nuoret toimivat myös tuomareina oman ikäryhmänsä otteluissa. Kaikki pelit pelataan ulkona ja ilmassa lentelee samaan aikaan satoja palloja ja lentopallon ystäviä on paljon. Tänä vuonna pelataan Joensuussa 6-.9.6.2024! Jujulla on mukana yhdeksän eri joukkuetta F-B ikäisissä ja N22-sarjassa.
Jujun majoituskoulu ja kyyditykset

Jujun joukkueet majoittuvat Karsikon koululla. Osoite: Pohjolankatu 29, 80260 Joensuu. Koululle pääsevät vain kisapassin omaavaat pelaajat, valmentajat ja huoltajat. Joukkueen valmentajat ja huoltajat infoavat milloin kokoontuvat koululle majoittumaan torstai aamuna 6. kesäkuuta. Torstain lounas on 10-14.00 eli se on huomioitava päivän aikatauluissa ja peleissä.

Kaikki pelit pelataan ulkona säässä kuin säässä (paitsi F-junnut pelaavat Joensuun Areenassa) ja majoittuminen tapahtuu koulujen luokkatilojen lattioilla. Jujun joukkueista E-tyttöjen ja D-tyttöjen sekä C-tyttöjen joukkueet majoittuvat lähes kokonaisuudessaan koululla valmentajine ja huoltajineen. B-tyttöjä ja valmentajia majoittuu muutama koululla. Seuran nuorimmat, F-juniorit, ja vanhimmat N22-joukkuelaiset majoittuvat kaikki kotona. Pelaajat lähtevät aamulla kentille ja takaisin majoituskoululle palataan vasta, kunhan päivän pelit on pelattu. Ruokailut on järjestetty kenttien läheisyyteen ja aamu- ja iltapalat majoituskoululle. Valmentajat ja huoltajat sopivat majoituskoulun kyytijärjestelyistä, Jujulla ei ole kotiturnaukseen järjestetty yhteiskuljetusta pelikentille Karsikon koululta ja takaisin.


Ei majoittuvat


Joukkueiden valmentajat ja huoltajat informoivat missä joukkue kokoontuu hyvissä ajoin ennen pelipäivän alkua sekä milloin & missä pelipäivä loppuu, jos pelaajat eivät ole koulumajoituksessa. Vanhemmat huolehtivat juniorin ajoissa sovittuun paikkaan sekä ovat vastassa pelipäivän päätyttyä tarvittaessa.


Avajaiset ja kisadisco


Joukkuekohtaisesti valmentajat ja huoltajat sopivat ja tiedottavat pelaajia & vanhempia missä kokoonnutaan torstain 6.6 avajaisiin Power torilla sekä lauantain 8.6 kisadiscoon Motonet Areenalla, jos joukkue osallistuu avajaisiin ja kisadiscoon.


Lataa Mun Lentis -sovellus heti


Jokaisen valmentajan, huoltajan ja junnun kannattaa ladata Mun Lentis -sovellus. Jokaisella joukkueella on myös tuomari- ja kirjurivuoroja ja kirjurointi tapahtuu sovelluksen avulla. Sovelluksessa löytyy kaikki tarvittava tieto tapahtumasta.


Suosittelemme pelaajien vanhemmille sovelluksen latausta myös, niin löydätte oman lapsenne pelit, aikataulut ja pelikentät näppärästi. Samoin www.powercup.fi -sivustolla on paljon tietoa tapahtumasta.


Muutamia pelisääntöjä ja viestintäasiat


Jokainen juniori osaa käyttäytymissäännöt ja niitä noudatetaan myös Powerissa. Pienimpien eli F-, E- ja D-tyttöjen mukana kulkee koko ajan heidän valmentajansa ja huoltajat. Kaikki liikkuvat Powerissa pääsääntöisesti joukkueena. Valmentajilla sekä huoltajillla on velvollisuus ohjata ja valvoa jokaista Jujun junioria, olipa hän sitten omasta joukkueesta tai jostakin muusta ikäryhmästä. Valmentajilla ja huoltajilla on oma WhatsApp -ryhmä, missä voi tiedottaa ja kysellä asioista matalalla kynnyksellä. Joukkueiden vastuuhenkilöt tiedottavat itse omia joukkueitaan ja heidän vanhempiaan Power Cupin aikana kokoontuumista yms.


Vanhemmat, pidättehän huolen siitä, että lapsenne valmentajalla on sekä teidän että lapsenne yhteystiedot ja otattehan itse ylös pelaajanne valmentajan yhteystiedot.


Varustus kaikkiin keleihin sopivaksi


Varustus on huomioitava kaikkiin keleihin sopivaksi Kaikki pelit pelataan ulkona, joten vaatetusta varattaessa on otettava huomioon, että vettä (tai lunta) saattaa sataa koko turnauksen ajan. Pelit pelataan sateesta huolimatta, joten toivomme, että varaudutte pahimmankin varalle. Koulujen luokkatiloissa ei ole kovinkaan helppo saada varusteita kuivaksi ja siksi tarvitaan useita vaatekappaleita. Toivotaan kuitenkin, että ihan turhaan kannetaan sadevarusteita mukana. Toivomme ja uskomme, että aurinko paistaa ja on lämmintä!


Kisavarustus: 

 • reppu tai kassi nimellä varustettuna (välttämätön! otetaan kentän laidalle mukaan)

 • juomapullo

 • urheiluvarusteet verryttelypuku tai vastaava asu (esim. tuulipuku)

 • pelikengät (lenkkarit tai esim. omat sisäpelikengät) tai kahdet mieluiten sateisia kelejä varten

 • peliasu: shortsit ja t-paita – kylmemmällä kelillä pitkähihaista ja pitkälahkeista (pitää ottaa useammat!)

 • sukkia useat kappaleet

 • sadevarustus (voi olla, että koko turnauksen ajan sataa ja pelit myös pelataan sadevaatteet päällä, joten veden pitävä vaatetus sekä lämpimät vaihtovaatteet tarvitaan!)

 • polvisuojat (on hyvä olla mukana, uskaltaa rohkeammin ottaa kontaktia maan kanssa)

 • hattu tai huivi (välttämätön!!!)

 • oma pilli tuomarointia varten (myös kisatorilla yleensä myynnissä)

 • hyttyskarkoite (itikoita on todella runsaasti)

 • käsidesiä tarvittaessa

 • mahdolliset lääkkeet

 • aurinkorasva ja suojakertoimella varustettu huulirasva,

 • aurinkolasit

 • viileällä kelillä kynsikkäät tai sormikkaat 2 kpl, jotta toiset on kuivat (käy muutkin hanskat)

 • Muovipussi suojaamaan vaatteita mahdolliselta sateelta

 • Powerista voi ostaa oheistuotteita, joten niihin voi varata rahaa mukaan, mikäli haluaa hankkia jotain.

Muu kisavarustus koululla majoittujille

 • Yöpymisvarusteet oma patja/alusta nukkumista varten (max.80cm leveä)

 • makuupussi tai peitto ja lakana

 • yöasu

 • peseytymisvälineet: saippua, hammasharja, pyyheliina ja muut henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet

 • uimapuku (joukkueet sopivat jos käyvät uimassa yhdessä)


Raha-asiat ja ruokailut


Ruokailut eli aamu- ja iltapalat, lounaat ja päivälliset kuuluvat kisapassiin koululla majoittuville. Kotona majoittuvat syövät aamu- ja iltapalat kotona.


Mukaan voi siis varata jonkin verran taskurahaa. Pelikentille ostettaviin välipaloihin mm. hedelmät, välipalakeksit yms. kannattaa varata taskurahaa ja majoittuvat käyvät ostamassa eväitä kaupasta iltaisin valmentajien/huoltajien kanssa itse.

Power-torilla on paljon myynnissä myös urheiluvaatteita, Power Cup vaatteita ja tavaroita yms. pientä jos haluaa niitä ostaa muistoksi.


Lisätietoa Lisätietoa Power Cup -tapahtumasta saa täältä: https://www.powercup.fi/.


Jujun Power Cup -vastaava toimii tänäkin vuonna Johanna Tanninen, jossutanninen@gmail.com tai 0440 386117.


Johanna on mukana Power Cupin järjestelyissä ja ohjelmissa koko tapahtuman ajan, joten mahdollisiin kysymyksiin vastaavat ensisijaisesti joukkueenjohtajat ja valmentajat, jotka tiedottavat omia joukkueitaan ja vanhempia ennen turnausta ja turnauksen aikana.


Mahtavaa kotiturnausta kaikille ja tervetuloa kannustamaan & katsomaan pelejä sekä avajaisia Power Cupin torille!

Comments


bottom of page