top of page

Poolinousu jälleen A2-joukkueelle!

Marraskuun turnaukseen olimme saaneet jo hyvän draivin päälle ja nousimme E-pooliin. Harmiksemme A-ikäisten syyskausi loppui ennakoitua aiemmin, kun joulukuulle merkitty turnaus (ja 2-sarjan pelit) peruttiin. Pidimme ennen joulua taukoa pallotreeneistä pari viikkoa ja se tekikin hyvää jaksamiselle. Salilla on alkuvuodesta ollut taas tekemisen meininki ja uutta intoa sekä itseluottamusta haettiin myös pelaajien kanssa käydyistä henkilökohtaisista keskusteluista.

Lauantaina matkattiin Kangaslammen urheilupyhättöön kymmenen pelaajan ja kolmen valmentajan voimin. Ensimmäisessä koitoksessa vastaan asettui Pihtipudas, joka vei meitä ensimmäisessä pooliturnauksessa selkeästi 2-0. Mutta nyt vastassa oli aivan eri Juju. Jenna R.n jäätyä pois turnauksesta Milja oli ilmeisesti päättänyt yksin pitää Outokumpulaista lentopallokulttuuria esillä. Ja millä tavalla - huikeita onnistumisia niin verkolla kuin syöttöruudussakin. Tiina taas oli päättänyt näyttää, että keskeltä kyllä kulkee - tänne vaan passia niin minäpä kääntelen tyhjiin paikkoihin ja joutoaikoina napsin muutaman torjunnan. Emma pelasi ensimmäisen pelinsä meillä yp.nä ja onnistuikin siinä hyvin. Ilman hyviä passeja ei hyökkääjät onnistu. Pipsan päivän paras peli osui heti ensimmäiseen. Hyväpä oli monipuolisesti tarjoilluista nappipasseista hyökätä! Mutta eipä Pipsakaan olisi nappeja jaellut ellei vastaanotto- ja etenkin puolustuspeli olisi toiminut. Saana teki ilmiömäisiä hakuja lähes mahdottomista paikoista eikä muutkaan puolustaneet huonosti. Peli meille riemukkaasti 2-0 (25-20, 25-23). Oisko ollu jotain hampaankolossa... (peli löytyy myös Plokin fase-sivuilta - oikein päin kuvattuna).

Heti perään KLP-peli. Kerimäkeläiset olivat vieneet meitä 2-0 syksyisessä tasoturnauksesssa - joten hampaiden koloja taas kaiveltiin. KLP oli alussa vahvempi - 3-8 tilanteesta edettiin 19-22.een. Jenna T.n astellessa syöttöruutuun tilanteessa 20-22 sinetöitiin erän loppu. Vaikeiden syöttöjen siivittäminä tilanne olikin jo 23-23. Vastustajan virhe, Jennin ässä ja erä 25-23 meille. Toisessa erässä ote herpaantui hyvän alun (4-0) jälkeen. Erä 16-25 KLP.lle. Kolmanteen taas roimetta alusta asti. Sonja pamautti muutaman näyttävän lyönnin ja johdettiin parhaillaan 11-5. KLP taisteli 13-13.een. Tiina tempaisi keskeltä kenttään ja ratkaisun niittasi Emma (15-13). Jennin keskihyökkäykset olivat tässä pelissä rautaa. (peli löytyy myös KLP.n fase-sivuilta - oikein päin kuvattuna).

Pari peliä välissä. KLP.llä kaksi 2-0 voittoa taskussa, joten turnausvoittoon tarvittiin voitto. Vastassa tuttuakin tutumpi Levi. Kolme edellistä kohtaamista olivat päättyneet kaikki meidän voittoon eli vaikeuksia on tulossa - pitääkö päät. No ei pitäneet. Levi vei, kunnes tuplavaihdolla ja Annin loistavalla tulolla kentälle erä käännettiin meille 25-18. Anni jatkoi hyviä otteitaan toisessa erässä ja Jenna T. ja Minja pelasivat myös lähes koko erän tuoden viimeisenkin erän meille 25-19.

Kolme voittoa ja nousu D-pooliin. Väsyneitä ja onnellisia oltiin.