top of page

Passari Jonna Vaskonen jatkaa Jujussa - "Tyytyväisenä jatkan täällä"

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sanomalehti Karjalaisen nettisivuillla 4.7.2021. Kirjoittaja Mikko Holopainen. Teksti julkaistu Karjalaisen luvalla.

Joen Jujun naisten 1-sarjajoukkue on tehnyt tärkeän jatkosopimuksen kun passari Jonna Vaskonen, 24, jatkaa joukkueen riveissä.

171-senttinen Vaskonen oli viime kaudella Jujun kapteeni, ja passarina hän oli pitkälti vastuussa siitä miten ja mistä joukkue hyökkäystilanteessa hyökkää.

Viime kaudesta Vaskoselle jäi runkosarjan osalta hyvä maku.

- Meillä meni runkosarja todella hyvin, mutta pudotuspeleissä oli sama tulos kuin aiemmillakin kausilla. Siihen en mitenkään tyytyväinen ole, Vaskonen kertaa pudotuspeleissä päättynyttä kautta.


- Omalta kohdaltani kehitystä oli. Fysiikka parantui huimasti, minkä huomasi pelin aikana kestävyydessä ja ratkaisuissa, hän jatkaa.

Ensi kaudelle Vaskonen löytää uusia kehityskohteita.

- Aina voisi hypätä korkeammalle. Keskipelaajien kanssa yhteistyö on suurimpia kehityskohteitani. Myös tietynlaisen rytmin ylläpitäminen pelissä, että se ei muuttuisi, passari toivoo.

ITÄ-SUOMEN yliopistossa luokanopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi opiskeleva Vaskonen pitää opinnoissaan välivuoden, sillä hän sai töitä Pohjois-Karjalan Liikunta ry:stä. - Olen äitiysloman sijaisena ja aloitan lasten ja nuorten liikunnankehittäjänä. Asun puolisoni kanssa Joensuussa, joten muuhun elämään täällä Joensuussa asettuu lentopallo mukaan. Tyytyväisenä jatkan täällä, Joensuun Prihojen kasvatti kertoo.

Tulevan kauden tavoitteet ovat selvät.

- Tuloksellisesti toivon, että parannamme. Siihen suuntaan on ollut joukkueena ja seurana puhetta, että nousemista Mestaruusliigaan yritämme tehdä realistisemmaksi, Vaskonen kertoo.

Jujulla on ollut ryhmäytymispäivä Lykynlammella, jossa Vaskonen on päässyt tutustumaan Jujun uusiin pelaajiin.

- Meillä sopiva sekoitus kokemusta sekä lahjakkaita junioreja. Elisa Muukkonen oli kaksi viikkoa maajoukkueleirillä, ja se näkyy kyllä hänen otteissaan, Vaskonen kehuu.

168 views

Comentarios


bottom of page