top of page

Päävalmentajan syyskatsaus, naisten 1-sarja

Syyskausi on nyt paketissa, 14 peliä, 15 pistettä.  

Kevään ja kesän haasteet ovat jatkuneet pitkin syksyä kokoonpanon eläessä melkein jokaiseen otteluun. Vaivoja ja tauteja olemme osuutemme saaneet.  

Sarja on tasainen ja jokaisesta pallosta taistellaan koko joukkueen voimin. Tästä osoituksena olemme hävinneet sarjassa alempana oleville, mutta vastaavasti voittaneet sarjakärjen kahdestikin. Otteluohjelmallisesti syksy oli raskas, 14 ottelua (enemmän kuin muilla), pitkiä tuplaviikonloppuja, viikko myöhemmin sarja käyntiin kuin muilla.  

 

Ennakkoon vastuunkantajiksi ajatellut Nea Hämäläinen ja Ella Vasarainen olivat molemmat jonkin verran syksyn aikana sivussa ja tämä on tietenkin aukaissut portteja uusille tulevaisuuden vastuunkantajille nopeampaan tahtiin kuin ehkä ennen kauden alkua oli mielessä. 

 

Päävastuun yleispelaajina ovat kantaneet Riina Lukkaroinen ja Ella Lehtonen. Nämä 2003 syntyneet nuoret ovat ensimmäistä kautta naisten ykkössarjassa mukana ja ovat päässeet opiskelemaan peliä hieman uudelta kantilta. Nuoret ovat kehittyneet syksyn aikana nopeasti. Riinalla 12/14 ottelua syksyn aikana mukana, joissa pisteitä on kirjattu mukavat 92 ja vastaanotto- ja puolustuspelaaminen ovat menneet harppauksin eteenpäin. Ellalla täydet 14 ottelua mukana, 78 pistettä niissä ja kehityskäyrä osoittaa mukavasti ylöspäin. Kapteeni/2-valmentaja Nea Hämäläinen on ollut mukana 5 pelissä tehden 93 pistettä niissä. Luotettava joka paikalla vahva, kokenut tekijä. Nea auttaa joukkuetta suuresti harjoituksissa ja otteluissa pisteiden, vahvan puolustus-, torjunta- ja vastaanottopelaamisen lisäksi johtaa koko joukkueen tekemistä esimerkillään. Tämän takia nuorien ja kokeneiden pelaajien sekoitus on erinomainen.   

 

Ella Vasarainen on joukkueen pisteiden valossa ykkösenä syyskauden jälkeen 12 peliä, 129 pistettä. Tasonnosto on ollut koko syksyn nähtävissä ja keväällä kannattaa tulla ehdottomasti todistamaan tämä livenä. Hyökkäyspelaamisen ohella erinomaista puolustuspelaamista.  

Sanni Peltoniemi pääsi myös pelaamaan syksyllä ensimmäisen kokonaisen ykkössarjapelinsä Kuortanetta vastaan onnistuen hyvin ja on päässyt melkein jokaisessa ottelussa kentälle, Sannin pääpelivastuu on tällä kaudella vielä A-tytöissä, jossa vastuuta ja tuloksia on hieno seurata. ¨ 

 

Passaripuolella Laura Anttila on kantanut suuremman vastuun syksyn aikana ja käytännössä ensimmäinen ykkössarjakausi pelaavana passarina on tietenkin tarjonnut vaihtelevia esityksiä suunnan ollessa kuitenkin ylöspäin. Tara Loijas kärsi valitettavan yläraajaloukkaantumisen kauden neljännessä pelissä ja häntä on varovaisesti tuotu takaisin peleihin riskejä kaihtaen. Taran syöttöpelaaminen erityisesti ansaitsee maininnan, on yksi kovimmista hypärisyöttäjistä sarjassa ja onnistuessaan saa vastaanoton usein rikki.   

 

Keskipelaajaosastomme on kapea, mutta tehokas. Erityisesti muistiin jäi kotipeli Kuortanetta vastaan, jossa peli ratkaistiin keskeltä, 27 pistettä siinä pelissä.  

Pelikentille paluun tehnyt Sofia Norrbacka on ollut erittäin hyvä, 14 peliä, 110 pistettä ja on sarjan keskipelaajaosastolla pistetaulukon kärjessä. Pohjalaisen keskipelaajaosaston täydentää Saana Hantula, 14 peliä 86 pistettä. Saana on tulevaisuuden nimiä, jonka potentiaalista on nyt nähty vasta osa, kevätkaudella näytetään jo lisää erityisesti torjuntapuolella. Pieniä terveyshaasteitakin on matkassa välillä ollut, mutta onneksi molemmat ovat jokaisen pelin pystyneet pelaamaan.  

 

Liberot, nuo usein huomaamatonta työtä tekevät taistelijat.  

Venla Pirinen on kantanut tällä osastolla koko vastuun peleissä ja onnistunut kyllä erinomaisesti, tästä osoituksena myös parhaan pelaajan palkinnot melkein kaikista vieraspeleistä. Vastaanottopelaaminen on ollut hyvää, puolustuspelaaminen on Venlan vahvuus erityisesti ja passipelaamisella Venla on onnistunut sekoittamaan vastustajan torjunnan useamman kerran. Toisena liberona kokoonpanossamme on Netta Borgström, joka olosuhteista johtuen on kuitenkin esiintynyt pääasiassa yleispelaajan roolissa peleissä. Netta kehittyy kovaa tahtia ja vastaanotto on hyvällä tasolla. Netta myös pelaa meidän A-tytöissä ja pääsee siellä pelaamaan paljon. Puolustus- ja passipelaaminen on ottanut hyviä askeleita kohti varmempaa tekemistä.  

 

Parissa pelissä mukana ollut Jatta Kalajoki on myös tuonut joukkueelle hyvää esimerkkiä kokemuksellaan, tällaisten pelaajien avulla nuorisokaartilla on hyvä kehittyä myös oman pelikäsityksen ja pelinluvun osalla.  

Näiden lisäksi kiitos myös harjoituksiin osallistuville pelaajille, te mahdollistatte joukkueelle paljon.  

 

Unohtamatta staffia ja talkoolaisia, Pami hoitaa tilastoinnin, tarvittaessa vaikka etänä, korvaamaton apu, kiitos. Petri, joukkueenjohtajan roolissa vastaa erityisesti sujuvista järjestelyistä ja harjoituksissa apukäsinä myös. Juuli, joukkueen fysiikkavalmentaja, jälleen erittäin suuri kiitos, erinomaisen tärkeä osanen harjoittelussamme. Kaitsun turvallisella kyydillä matka sujuu leikiten ja varmasti kaikille jäi muistiin Kuortaneen reissun kolikkoihin ja rakkauteen liittyvä tarina. Kimmo, jokapaikan yleismies, välillä on kiire, mutta homma kuin homma hoituu, kiitos. Kaikki palaset tarvitaan, jotta palapeli voidaan kasata ja päävalmentajalla on harmaat hiukset lisääntyneet, mutta aika hyvin onneksi on palikat löytäneet kohdilleen. Suuri kiitos kaikille talkoolaisille myös, ilman teitä ei olisi meitä ja joukkuetta, kotiottelutapahtumat ovat ensiluokkaisesti järjestetty, pelisali, lipunmyynnit, kuulutus, kahviot, kirjurit, pallojen palautus, järjestyksenvalvonta, kaikki hienosti hoidettu.  

 

Kevätkausi pyörähtää otteluiden merkeissä käyntiin sunnuntaina 7.1 klo 15:00 kotiottelulla Tapanilan Erää vastaan. Kevätkaudelle riittää panosta, tule kannustamaan paikan päälle Urheilutalolle. Nähdään hallilla. 

 

Nyt on aika levähtää hetki, ottaa joulu vastaan ja nauttia läheisten seurasta. 

Hyvää joulua ja uutta vuotta,  

Anders 

 


109 views

Commenti


bottom of page