top of page

Otteluennakko; Suomen Cup puolivälierä Juju - PuWo

Keskiviikkona 30.10.2019 klo 18.30 Joen Jujun naisten 1-sarjajoukkue saa hienon mahdollisuuden päästä haastamaan Suomen Cupin puolivälierässä naisten mestaruusliigaan tälle kaudelle nousseen Puijo Wolleyn Kuopiosta. Ennakkoasetelma otteluun on varsin selvä ja perinteinen Daavid vastaan Goljat, mikäli katsellaan sarjatasoja... Mutta, mutta...kuten aina, tai ainakin nykyisin lentopallon Suomen Cupissa, ottelut tapaavat alkaa tilanteesta 0-0 ja silloin voi tapahtua mitä vaan... Seuraavassa lyhyt katsaus joukkueiden tilanteisiin alkukauden osalta ja vähän spekulointia, että missä voisi piileä ottelun ratkaisun avaimet.

Puijo Wolley lähti ensimmäiseen mestaruusliigakauteen lähes kotimaisin voimin, ainoastaan passariksi hankittiin kanadalainen Nikki Cornwall. Muuten nousun varmistanutta joukkuetta vahvistettiin kotimaisilla hankinnoilla, kuten liigakokemusta omaavat yleispelaajat Janica Helenius ja Hilkka Hujanen. Keskitorjujaosastolla löytyy pitkänhuiskea Ella Autere (188cm) ja joensuulaiselle lentopalloyleisölle tuttu Anniina Kastarinen. Liberoina häärivät Anna Kaisa Kerminen ja Petra (Katjan sisko) Sahlberg. Valmennuksesta vastaavat kokeneet, lähes kaiken nähneet lentopalloikonit Jukka Lehtonen ja Henrik Kosonen. Puijo Wolleyn kausi on alkanut varovaisesti, joukkue on pelannut 7 ottelua, joista yhtä monta tappiota. Erävoittoja on tullut 3, joista 2 Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan ja siitä siis saaliina myös 1 sarjapiste. Joukkue kehittyy laadukkaassa valmennuksessa varmasti kauden aikana ja nyt heillä on todennäköisesti myös kohtuullinen paine saada voittotili auki meidän kustannuksella, sekä edetä cupissa välierävaiheeseen...

Joen Juju puolestaan on aloittanut 1-sarjan varsin vaihtelevasti, väliin on sattunut hyviä, jopa loistaviakin pelejä, mutta sekaan on mahtunut myös heikompia esityksiäkin. 7 ottelua, 2 voittoa ja 5 tappiota, joista kaksi on hävitty viisieräisissä peleissä, joten sarjapisteitä on koossa 8. Joukkuetta on myös koeteltu loukkaantumisten muodossa, viime viikonloppuna kokoonpanosta olivat poissa molemmat alkukauden kuusikossa pelanneet yleispelaajat, Nea Hämäläinen yläraajavamman ja Henna Minkkinen alaraajavamman vuoksi. Nyt kokoonpanoon onkin hankittu uutena vahvistuksena Jatta Kalajoki, joka tulee tuomaan hyökkäysvoimaa joukkueeseen. Pelaavaa kokoonpanoa on jouduttu nyt säätämään aika paljon edellisiin peleihin ja toiveissa on että päästään mahdollisimman pian kohti normaalia kokoonpanoa.

Ottelun mahdolliset ratkaisevat tekijät; Kuinka PuWo käsittelee voittopaineen? Miten hyvin Juju pystyy hyödyntämään lisäbuustin kovaäänisestä kotiyleisöstä? Saako Juju aloitussyöttönsä kulkemaan harjoitusten tasolla, jolloin PuWon vastaanotto horjuu ja taitava passari ei pääse pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä? Taisteluparit; Jonna Vaskonen vs. Nikki Cornwall ja Sahlberg vs. Sahlberg, sekä penkillä A.Sutinen vs. H.Kosonen... Tämä on nähtävä!!! Jujun seurajohto on asettanut tavoitteeksi tähän huikeaan ottelutapahtumaan, jonka muuten kuuluttaa televisiostakin tuttu Timo Ripatti, yleisömääräksi 350 katsojaa paikan päälle, sekä ottelun Youtube-lähetykselle 1300 katsojaa.

Tervetuloa jännän äärelle,

T: Koutsi Tomppa227 views

コメント


bottom of page