top of page

OTTELUENNAKKO: Naisten 1 -sarjan puolivälierä Joen Juju - KuortaneNaisten 1-sarjassa päästään aloittamaan odotetut pudotuspelit pääsiäisviikonloppuna. Joen Jujun osalta runkosarja meni jopa hieman odotettua paremmin, vaikka kyllä ajatuksissa olikin, että siellä neljän parhaan joukossa pitäisi pystyä olemaan. Kolmas sija, 16 voittoa ja 46 pistettä, joka on seuran paras tulos kautta historian naisten 1-sarjan runkosarjan osalta.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, puolivälierässä, vastaan asettuu Suomen nuorten maajoukkue, eli Kuortaneen joukkue, joka koostuu 2002-2006 syntyneistä huippulahjakkaista tytöistä, jotka harjoittelevat Kuortaneen valmennuskeskuksessa sveitsiläisen valmentajansa Nikolas Buserin johdolla. Kyseessä sama joukkue, joka pelasi kuluneella kaudella myös naisten Mestaruusliigaa, kohdaten jokaisen joukkueen kertaalleen. Siis runkosarjan 3. sija ei tuonut vastaan mitään lottopottia, sillä etukäteen ajateltuna, tämän, jos jonkun joukkueen pelin olisi tullut kehityttyä kauden aikana huimasti. Runkosarjan keskinäisiin otteluihin on turha tuijottaa, Kuortane kierrätti pelaajia noissa aika paljon, varsinkin pelatessaan samaan aikaan liigaotteluita. Joukkue on pitkä ja ulottuva, kuusikkoon löytyy passaria lukuun ottamatta kaikille pelipaikoille yli 180 cm pitkät tytöt. Lisäksi joukkue on uudistanut perinteistä maajoukkueen pelitapaa varsin radikaalisti, pelaten todella rohkeaa hyökkäyspelaamista, joka näkyy kovina hyökkäyksinä myös vaikeista paikoista. Muutamia nimiä mainitakseni, seurata kannattaa esimerkiksi keskitorjuja Ella Peltomaata (188cm), sekä yleispelaajia Neea-Maria Joki (183cm) ja Iida Pöllänen (183cm), nämä pelaajat uskoisin näkeväni liigajoukkueiden kokoonpanoista jo tulevalla kaudella.

Juju on saanut valmistautua ilman suurempia vammoja ja koko 14 pelaajan vahvuudella tulevaan koitokseen. Pelituntumaa on pidetty yllä hieman normaalia suuremmalla määrällä pelinomaisia harjoitteita, tuon joukkueen tasaisuuden ja laajan materiaalin antaessa siihen hyvän mahdollisuuden. Kuortaneen fyysisyyteen meidän täytyy vastata omilla vahvuuksillamme ja on maltettava olla kärsivällisiä, nuori vastustaja on parhaimmillaan todella kova, mutta kyllä heiltäkin heikkouksia vielä löytyy. Jujun pudotuspeleihin liittyvät vahvuudet löytyvät siitä, että meillä on joitakin pelaajia, joilla on kokemusta pudotuspeleistä, sekä laajasta pelaajamateriaalista eli tarvittaessa apuja löytyy myös vaihtopelaajista. Lisäksi vaikka ottelu joudutaan pelaamaan edelleen ilman yleisöä, iso tuki ja turva ovat meidän talkoolaisemme, jotka suurella sinisellä sydämellä hoitavat meille fasiliteetit kuntoon ja sitten vielä rumpuryhmän sekä kuuluttajan johdolla kannustavat luoden aidon kotiedun meille.

Myös muiden kannattajien tuki on meille äärimmäisen tärkeää, siksi olemme mekin lähteneet kampanjoimaan tukilipunmyynnin osalta. Olkaa mukana tukemassa oman kaupungin ja oman maakunnan naislentopallon lippulaivaa. Tehdään yhdessä huikea ”Sininen sunnuntai” ja jatketaan matkaa kohti päämäärää.


Päävalmentaja Thomas Heiskanen

____________________________________________________


Osta kannatuslippu ja toimi näin:

1. maksa kannatuslippu 10 € Joen Jujun tilille FI24 5047 0720 0496 38

2. kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi


💙 Jujun sininen sydän kiittää

156 views

コメント


bottom of page