top of page

LP Viesti Akatemia löi Jujun Joensuussa

Joen Juju sai lauantaina Taksi Itä-Suomen isännöimässä ottelussa vieraaksi LP Viesti Akatemian. Vierasjoukkue lähti otteluun hienoisena suosikkina, sillä se majaili sarjataulukossa viidentenä Jujun pitäessä kahdeksatta sijaa.

Ottelun alkua värittivät pisteputket vieraiden karatessa ensin 4-1-johtoon ja Jujun noustua keulille tilanteeseen 6-4. Tästä alkoi Viestin vahva vaihe, jota johti Kiira Tuominen. Jujun aikalisät tilanteissa 10-14 ja 16-22 eivät kääntäneet erän kulkua ja Viesti paineli erävoittoon lukemin 25-18.

Juju sai toiseen erään Ella Vasaraisen pisteillä terävän alun ja johti 6-2. Seuraavassa hetkessä kotiyleisölle tuttu Viestin keskitorjuja Ella Kuosmanen rokotti vanhaa seuraansa kolmella pisteellä ja nosti vieraat peliin mukaan. Viestin vahva vire jatkui ja vaikka Juju taisteli sitkeästi, se taipui lopulta selvästi 17-25.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes erän puolivälissä Viesti karkasi 15-10-johtoon. Juju ei kuitenkaan taipunut, vaan nousi erän lopun lähestyessä tasatilanteeseen 20-20. Jännittävän erän ratkaisi lopulta Kuosmanen tehtyään kaksi pistettä putkeen Viestin johtaessa 23-22, ja vieraat ryöstivät urheilutalolta täydet kolme pistettä.

Ottelun lopputulokseksi kirjattiin Jujun 0-3 (18-25, 17-25, 22-25) –tappio. Eniten pisteitä (9) kirjautti Joensuun kaupungin kummipelaaja Riina Lukkaroinen, seitsemään pisteeseen ylsivät Saana Hantula ja Asianajotoimisto Kontturin sekä Ravintola Pepen tukema Sofia Norrbacka. Tasaisesti tehoilleen Viestin pörssikärjeksi nousi 13 pisteellä Selma Nikkanen, joka valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Jujulta vastaavan kunnian sai Ravintola Pepen kummipelaaja Venla Pirinen. Yleisömääräksi kirjattiin 95.

”Kova vastus oli, Viesti pelasi ehjän pelin. Vastaanotto ja torjuntapelaaminen olivat meillä kehityskohteita. Kiva oli nähdä Jonna Kaverinen kentällä” tuumi Jujun päävalmentaja Anders Sutinen.

Juju saa seuraavaksi keskittyä hetken harjoitteluun, sillä seuraava ottelu on luvassa Helsingissä PuMa-Volleyn vieraana 18.2. Kotikentällä joukkue esiintyy seuraavaksi lauantaina 24.2. ja vieraana on samainen helsinkiläisryhmä.

JUJUN PELITULOKSET PERILLE KULJETTAA TAKSI ITÄ-SUOMI!