top of page

Liigakarsinnan kolmas ottelu Joensuussa – Juju lähtee venyttämään sarjaa

Naisten mestaruusliigan karsintapelit Arctic Volleyn ja Joen Jujun välillä ovat edenneet kolmanteen osaotteluun. ArVo vei Rovaniemellä keskiviikon avausottelun selvin numeroin, mutta torstaina nähtiin huomattavasti tasaisempi vääntö ArVo:n voittaessa 3-1. Jokaisen kotiottelunsa kuluneella kaudella voittanut Juju yrittää sunnuntaina pitkittää ottelusarjaa ja haastaa rovaniemeläiset varmasti tosissaan. Aloitusvihellys kuullaan Joensuun urheilutalolla sunnuntaina klo 17:00 ja ottelua isännöi Liperin Höyläämö.


Lähtökohtaisesti Arctic Volley on ottelussa suosikki. Liigapaikkaansa puolustava joukkue osoitti kuitenkin haavoittuvuutensa karsintojen toisessa ottelussa, osin omilla virheillä ja osin Jujun erinomaisen pelin ansiosta. Suurimmat erot on nähty hyökkäys- ja puolustuspelaamisessa, joissa ArVo on ollut ratkaisevasti edellä. Jujun vahvuutena on virhekontrolli ja varma pelaaminen antaakin kotijoukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta sunnuntaina.


Taisteluparit


Nea Hämäläinen – Megan Vander Meer


Yleispelaajat Hämäläinen ja Vander Meer ovat olleet joukkueidensa kantavia voimia läpi kauden ja sama trendi on jatkunut karsinnoissa. Avausottelussa Vander Meer vei pidemmän korren, torstaina Hämäläinen oli kovemmassa iskussa.


Jonna Kaverinen – Roosa Rautio


Kumpi passareista löytää hyökkääjät ja pystyy hajottamaan vastustajan torjuntaa? Kaverinen komeilee myös erää kohden syötettyjen ässien määrässä karsintojen kolmantena ja tuo kokemuksellaan ison lisän Jujun peliin. ArVo on hieman pyörittänyt passarirulettia Raution ja Neea Tasalan saadessa vastuuta kentällä, mutta Rautio lienee aloittavassa seitsikossa.


Siiri Hartikainen – Taylor Horsfall


Molemmat liberot ovat pelanneet hienon kauden ja kentällä on nähty erityisesti tasokasta puolustuspeliä. Horsfall on ajoittain kunnostautunut myös pisteiden teossa. Torstaina liberoiden vastaanottopeli oli tasavahvaa, ja onkin mielenkiintoista seurata otteita Joensuussa.


Ella Kuosmanen – Serena Bruin


Kuosmasella on karsintapelien paras hyökkäysprosentti, ja nuori keskitorjuja kykenee haastamaan vastustajaa myös kovilla syötöillä. Bruin lyö palloa paikan saadessaan kovaa ja korkealta ja oli joukkueensa paras pisteentekijä toisessa ottelussa tehoin 17/+14.


Ella Vasarainen – Miia-Maria Mäkikyrö


Jujun hakkuripelistä vastaa läpimurron 1-sarjaan rytinällä tehnyt Vasarainen, joka takoo palloa kovalla kädellä. ArVo:n hakkurina on karsinnoissa pelannut enimmäkseen Mäkikyrö, joka valittiin myös naisten maajoukkueleiritykseen. Vaihtoehtona ristipaikalle vierailta löytyy Nelli Rantanen, joka aloitti torstain ottelun.


Joen Juju – Arctic Volley sunnuntaina 2.4. klo 17:00 Joensuun urheilutalolla ja Ruutu+ -palvelussa.


357 views

Commenti


bottom of page