top of page

Kuopion Syysturnaus

Updated: Sep 16, 2019

Joen Jujun edustusjoukkueen ensimmäiseen harjoitusturnaukseen lähdettiin 12 pelaajan kokoonpanolla. Passarit Jonna ja Pinja, liberot Katja, Jasmin ja Ella, keskitorjujat Jenna, Viivi ja Heidi, yleispelaajat Nea, Henna ja Annariikka sekä hakkuri Juulia. Turnauksen A-sarjaan oli meidän lisäksi ilmoittautunut JyLe, Ploki ja liigajoukkue Puijo Wolley.


Turnauksen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui JyLe, jolle peli oli jo päivän toinen. Aloituskuusikkona ensimmäiseen peliin lähtivät Jonna, Nea, Annariikka, Viivi, Jenna, Juulia ja Jasmin. Tuomarin vihellyksestä peli käyntiin ja uuteen saliin tottuminen osoittautui meille todella hankalaksi. Aloitussyötössä ja vastaanotossa oli suuria käynnistysvaikeuksia ja virheherkkyys hyökkäyksissä kertoi pienestä alkujännityksestä. Ensimmäinen erä JyLelle 23-25. Toiseen erään meidän syöttöpeli parani huimasti ja vastustaja saatiin ahdinkoon heidän hihapelaamisensa rakoillessa, erä meille 25-9. Kolmannessa erässä pisteitä sateli puolin ja toisin ja etenkin Viivin torjuntapelaaminen oli hienoa katsottavaa, mutta JyLen hyökkäyspeli oli meitä vahvempi ja kolmas erä heille 21-25 ja koko ottelu 1-2 JyLen nimiin.


Toisessa pelissä vastassa Ploki Pihtiputaalta ja aloituskuusikko uusiksi. Kentällä aloittivat Pinja, Heidi, Viivi, Annariikka, Henna, Ella ja poikkeuksellisesti hakkurin paikalle Jenna. Ensimmäisessä erässä soi sama sävel kuin JyLeä vastaan, sillä kentällä aloitti uusia pelaajia ja saliin totuttelu taas edessä. Ensimmäinen ja toinen erä olivat vastustajan teknisesti hyvin taitavan joukkueen ja Hannu-Hanhimaista tuuria omaavan puolustuksen ansiosta lähes täysin Plokin hallinnassa. Kolmanteen erään saimme pelin rytmistä kiinni ja erävoitto irtosi pelaajien omaan tekemiseen uskomisen vahvistuessa pallo kerrallaan. Pelin voitto silti Plokille 1-2 (17-25, 14-25, 25-20).


Kolmatta peliä varten siirryttiin Kuopiohallin pääkentälle, sillä vastustajaksi asettui liigajoukkue Puijo Wolley. Etukäteen kovimmaksi vastustajaksi odotettua Puijoa vastaan aloituskuusikkoon lähtivät Jonna, Nea, Henna, Juulia, Jenna, Viivi ja Katja. Altavastaajan rooli ilmeisesti sopi meille, sillä pelaamisemme oli kokonaisuudessaan päivän parasta ja ehjintä. Torjunta- ja puolustuspelaaminen toimi koko ajan paremmin pelin edetessä ja hyökkyksissä uskallettiin tehdä rohkeita ratkaisuja vastustajan torjuntaa hyödyntäen. Puijo voitti pelin 1-2 (23-25, 15-25, 27-25), mutta meille viimeisen erän voitto tuntui lähes pelivoiton arvoiselta.


Valmentajan kommentit turnauksesta:


"Olen tyytyväinen turnaukseen, pystyttiin pitämään kiinni etukäteen suunnitellusta peluutuksesta ja sain paljon tarvittavaa infoa joukkueen valmiudesta. Pystyttiin pelaamaan ajoittain pitkiäkin pätkiä hyvällä tasolla ja etenkin viimeinen peli Puijo Wolleyta vastaan osoitti, että ollaan kesällä tehty oikeita asioita. Erityisen tyytyväinen olen joukkueen ilmapiiriin, pyritään ruokkimaan positiivista henkeä ja nauttimaan yhdessä tekemisestä. Luottavaisin mielin kauteen."266 views

Comments


bottom of page