top of page

Kausiennakko 2019-20 naisten 1-sarja

Updated: Sep 9, 2019

Kausi 2018-19 tarjosi maakunnan lentopalloyleisölle makeaa, kaikkinensa 1-sarjasta, siis sekä naisista että miehistä, pudotuspeleihin eteni 3 joukkuetta. Joen Juju pisti puolivälierissä runkosarjan ykkösen LP Viesti Akatemian tiukoille, mutta joutui taipumaan. Hurmos eteni sekä miehissä että naisissa liigakarsintaan ja miehet päättivät kautensa nousuun. Näiden tapahtumien tiimoilta seurat päättivät istahtaa alas ja lopputulemana päätettiin, että jatkossa naislentopalloilua lähdetään viemään kohti liigapaikkaa Joen Jujun alaisuudessa sekä miehet lähtevät satsaamaan liigamenestykseen Karelian Hurmoksen lipun alla.


Odotukset kahden hyvin menestyneen joukkueen yhdistämisestä olivat varsin kovat, ajateltiin että pelaajista olisi suorastaan runsauden pulaa… Faktahan kuitenkin oli, että Jujulta valmistui koulusta peräti neljä pelaajaa, joten ei voitu siltä osin välttyä vähenemältä. Harmillisia lopettamispäätöksiäkin tuli. Vahva hakkuri Anna Yefremenko, joka oli sarjan ylivoimainen ykkönen pisteiden valossa, sai järjestymään pelikuvionsa Ukrainan maajoukkuekesän jälkeen kotimaahansa, eikä näin ollen ollut jatkamassa meillä. Hurmoksen joukkue puolestaan oli varsinkin loppukaudesta hieman ”muukalaislegioona”, useamman pelaajan osallistuessa ainoastaan otteluihin. Lisäksi sielläkin puntaroitiin vahvasti työkuvioiden sovittamista mahdolliseen sitoutumiseen pelaamiseen 1-sarjassa ja nekin puntaroinnit johtivat ainakin toistaiseksi lopettamispäätöksiin. Kävi aika pian ilmi, että uusi joukkue tulee koostumaan varsin nuorista, mutta äärimmäisen lahjakkaista pelaajista…


Harjoittelu aloitettiin toukokuun lopulla ja koska perustyötä ei kannata väheksyä, pallot olivat alusta asti vahvasti treeneissä mukana. Läpi kesän on korostettu joukkueelle kolmea teemaa, jotka toivon mukaan paljastuvat kauden alkaessa niin vastustajille kuin myös yleisölle. Valmentajan silmin katsottuna kehitys noiden kolmen teeman osalta on ollut silmiinpistävää… Nyt tehdään vahvasti pohjia tulevaisuutta varten ja pitkäjänteisellä työllä luodaan mahdollisuudet lyödä jatkossa tavoitteet korkealle.

Joukkueessa on tällä hetkellä 12 sopimuspelaajaa ja 2 pelaajaa on vielä neuvotteluiden alla. Sopimuspelaajien pelaajakortit tulevat päivittymään verkkosivuillemme myös lähiaikoina. Joukkue osallistuu Kuopiossa lauantaina 7.9.2019 järjestettävään Savon Sanomat syysturnaukseen, jossa mitataan tasoa Puijo Volleyn liigajoukkueesta, sekä oman sarjatason Plokista ja JyLestä.


Tässä arvioita muutamista sarjan joukkueista:


HEL Volley; joukkue säilynyt melkein samana kuin viime kaudella, syömähampaina Roosa Heikkiniemi ja Sonja Laitinen

LP Viesti Akatemia; viime kauden runkosarjan voittaja, valmentajavelho Tomi Lemminkäisen opit kehittävät tasaisesti liigapelaajia.

LP Vampula; Mestaruusliigajoukkueen farmijoukkue, on vahva varsinkin silloin kun saa apuja liigajoukkueesta.

TuTo Volley; Nousijajoukkue kovin satsauksin, on huhujen mukaan harjoitellut kovaa ja korkean paikan leireiltäkään ei ole vältytty. Vahvistui vielä kesällä Jujusta tutulla Sini Kesäsellä.

Ploki; Toinen nousijajoukkue, on myös Liiga-Plokin farmijoukkue, joten sieltä mahdollisesti myös apuja.

RaisU; Voitti LP Viestin järjestämän harjoitusturnauksen ja siellä juuri LP Viesti Akatemian finaalissa, joten taistelee varmasti kärkisijoituksista.

Tuossa muutamia nostoja ja ennakointia pian alkavasta naisten 1-sarjasta, 14.9.2019 Joensuun Urheilutalo klo 16.30 Juju - LP-Vampula, tervetuloa katsomaan ja kannustamaan Juju voittoon!!


Lentopalloterveisin, päävalmentaja Thomas Heiskanen



127 views

Comments


bottom of page