top of page

Jujun pirteä alku ei riittänyt – Tapanilan Erä kuittasi pisteet Joensuusta

Joen Juju aloitti kevätkauden Korhonen Yhtiöiden isännöimällä kotiottelulla, johon vieraaksi saapui Tapanilan Erä Helsingistä. Ennen ottelua Juju oli sarjataulukossa yhdeksäntenä, Erä puolestaan piti hallussaan kakkospaikkaa. Vuoden ensimmäistä ottelua oli Joensuun urheilutalolle saapunut todistamaan 89 katsojaa.


Juju hallitsi ensimmäistä erää eikä päästänyt vieraita johtoasemaan kertaakaan. Alussa Nea Hämäläinen kantoi päävastuun pisteiden teosta ja erän edetessä tehoille nousivat muutkin kentällä olleet pelaajat. Juju repäisi seitsemän pisteen kaulan tilanteessa 17-10, mutta Erä nousi vielä kotijoukkueen virheiden avulla iskuetäisyydelle, muttei kyennyt nousemaan enää rinnalle. Hämäläinen paketoi erän Jujulle lopulta lukemin 25-20.


Toinen erä alkoi tasaisena ja Sofia Norrbacka vei Jujun kahdella perättäisellä pisteellä 11-8-johtoon. Pelin kulku muuttui kuitenkin nopeasti ja Erä tuli ensin tasoihin ja meni erän loppupuolella menojaan. Jujun onnistumiset jäivät yksittäisiksi ja erävoitto kirjattiin helsinkiläisvieraille selkeästi 25-19.


Pitkän tauon jälkeen Erä oli joukkueista pirteämpi ja karkasi 7-3-johtoon. Ella Vasarainen toi Jujun pisteen päähän tilanteessa 9-10, mutta sen jälkeen voimasuhteista ei jäänyt epäselvyyttä. Laajalla rintamalla pisteitä tehnyt Erä ei antanut Jujulle lainkaan siimaa ja kolmas erä päättyi vieraiden 25-16-voittoon.


Neljännessä erässä jatkettiin siitä, mihin edellinen päättyi. Annika Kivioja ja Laura Malmivuori johtivat Erän tykitystä ja tilanne oli vieraiden eduksi 12-4. Hämäläinen ja Riina Lukkaroinen valoivat vielä uskoa Jujun riveihin kaventaen piste-eron viiteen, mutta seuraavaksi oli jälleen Erän vuoro ottaa tahtipuikko käsiinsä. Vahvan erän pelanneen Lukkaroisen johdolla Juju aloitti uuden nousun ja ero kaventui parhaimmillaan kolmeen pisteeseen. Erä teki kuitenkin tarvittavat pisteet ja pääsi juhlimaan ottelun voittoa.


Juju hävisi kevätkauden avauksen lopulta 1-3 (25-20, 19-25, 16-25, 20-25). Pisteiden teossa kunnostautuivat erityisesti Taksi Itä-Suomen kummipelaaja Hämäläinen (17), Joensuun kaupungin kummipelaaja Lukkaroinen (13) ja Asianajotoimisto Kontturin sekä Ravintola Pepen tukema Norrbacka (9). Erän puolelta eniten pisteitä teki Malmivuori (18). Jujun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi libero Venla Pirinen ja Erän parhaana palkittiin Anna-Sofia Heimonen.


”Vahva ensimmäinen erä, syöttö puri. Toiseen erään Erä sai rivejä kuntoon ja pelasi varmaan kauden parasta peliään loppupelin. Meillä keskihyökkäys epäonnistui, vastaanotto kesti ihan ok” tiivisti Jujun päävalmentaja Anders Sutinen ottelun tapahtumia.


Jujulla on mahdollisuus nopeaan revanssiin, sillä se kohtaa Erän uudelleen tulevana sunnuntaina Helsingissä. Seuraava kotiottelu on luvassa 28.1. ja vieraaksi saapuu Vaasan Kiisto.


JUJUN PELITULOKSET PERILLE KULJETTAA TAKSI ITÄ-SUOMI!37 views

Commentaires


bottom of page