top of page

Jujun kauden avaus päättyi tappioon – LP-Vampula ryösti pisteet Joensuusta

Hallitseva 1-sarjan mestari Joen Juju aloitti kauden uudistuneella joukkueella sunnuntaina Joensuun urheilutalolla. Vieraaksi Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:n isännöimään otteluun saapui LP-Vampulan akatemiajoukkue.

Juju sai otteluun terävän alun ja johti avauserää 4-2. LP Vampulan pisteputki käänsi asetelmat päinvastoin, mutta Juju palasi johtoon tilanteessa 12-11. Vielä muutaman pallon ajan erä pysyi tasaisena, mutta sitten kotijoukkueen virhesuma päästi LP-Vampulan ratkaisevaan johtoon. Juju selvitti neljä ensimmäistä eräpalloa, mutta lopulta erä kirjattiin vieraille lukemin 25-22.

LP-Vampula sai erävoitosta virtaa ja johti toista erää aluksi 5-1. Juju nousi tasoihin ja erä eteni pitkään tasaisena. Erityisesti Ella Vasarainen otti vastuuta pisteiden teosta ja Riina Lukkaroinen vei Jujun 20-19-johtoon. Harmillisesti virheet nousivat jälleen ratkaisevaan rooliin ja vaikka Juju onnistuikin jälleen paineen alla kääntämään kaksi eräpalloa, kolmas oli liikaa ja LP-Vampula lähti tauolle 2-0-johtoasemassa voitettuaan toisen erän 25-23.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Juju ja kotijoukkue johtikin aluksi muutamalla pisteellä. LP-Vampula pystyi nousemaan rinnalle ja pieniksi hetkiksi ohikin, mutta tällä kertaa Juju ei päästänyt vieraita karkaamaan. Äärimmäisen jännittävä erä eteni lopulta jatkopalloille ja kotiyleisön riemuksi Vasarainen ratkaisi erävoiton Jujulle lukemin 28-26.

Neljännen erän alussa näytti siltä, että iltapäivällä pelataan koko rahalla. Juju johti 6-1 Vasaraisen, Lukkaroisen, Saana Hantulan ja Nea Hämäläisen pisteillä, kunnes LP-Vampula iski takaisin Mariliis Lipandin johdolla. Erä eteni tasaisena loppuun saakka, ja erittäin tiukka siitä lopulta muodostuikin. Jatkopalloilla molemmilla oli paikkansa ratkaista erä, mutta vierasjoukkue oli aavistuksen verran huolellisempi ja voitti maratonpituuden saavuttaneen erän 35-33.

Jujulle kirjattiin tasaisesta ottelusta 1-3 (22-25, 23-25, 28-26, 33-35) –tappio. 148 katsojan silmien edessä Jujun tilastokärjiksi nousivat Taksi Itä-Suomen kummipelaaja Hämäläinen 19 pisteellä, Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen 18:lla ja Joensuun Kaupungin tukema Lukkaroinen yhdeksällä pisteellä. LP-Vampulan puolelta Lipand teki 14 pistettä. Parhaina pelaajina palkittiin Vasarainen ja Lipand.

”Oli jännitystä ilmassa ja yhteisten kokemusten puute näkyy vielä. Kolmas ja neljäs erä olivat kuitenkin jo parempia meiltä, voidaan lähteä hyvillä mielin seuraavaan peliin. Libero Venla Pirisen vastaanotto oli varsinkin lopussa hyvää ja keskitorjujat Sofia Norrbacka ja Hantula onnistuivat, samoin Lukkaroinen” kommentoi Jujun päävalmentaja Anders Sutinen.

Jujun kausi jatkuu sunnuntaina 15.10. toisella perättäisellä kotiottelulla. Joensuun urheilutalolle vieraaksi saapuu Puijo Wolleyn 1-sarjajoukkue ja ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 15:00.

JUJUN PELITULOKSET PERILLE KULJETTAA TAKSI ITÄ-SUOMI!