top of page

Jujun B1-tytöt Kuhmossa – Aikuisten pelin tunnelmaa ja talvisia maisemiaViime B-turnauksen jälkeen meille tuli lisää loukkaantumishuolia ja sairastumisia. Apuja ei ollut saatavilla myöskään muista joukkueista. Valmentajalle alkoi tulla jo tuskan hiki viikolla eli joutuuko itse oikeasti lunastamaan pelipassin ja paikkaamaan kentälle, kuten on tytöille luvattu, jos hätätilanne tulee. Saimme lopulta kuitenkin kahdeksaan pelaajaa mukaan Kuhmon reissulle.

Pelaajista mukana olivat Moona (P, kapteeni), Pipsa (P), Annamaaria (H), Vanessa (H), Tiia (KT), Anniina (KT), Venla (YP) ja Emilia (L). Allekirjoittanut toimi valmentajana, Janne jojo oli tilastoijana. Torstain treeneissä jo aavistelin tulevaa pelaajatilannetta ja meidän toinen passsari, Pipsa, oli liberona, koska ei saa hyppiä tällä hetkellä. Emilia harjoitteli puolestaan YP:n paikkaa. Paikat olivat molemmille tuttuja toki aiemmista peleistä tai pelivuosilta. Maanantaina ilmoitin tytöille, että pelaamme jatkossa tietyllä kuusikolla pelit, mutta jälleen kerran loukkaantumiset pistivät suunnitelmat uusiksi tälläkin kertaa..

Perille päästiin hyvissä ajoin ja päästiin ulkoilun aikana ihailemaan lumisia maisemia. Pelissä otettiin käyttöön meidän apuvalmentajamme, Pamin, tekemä uusi pelilämmittely. Lämmittely todettiin jo torstain treeneissä toimivaksi, harkat sujuivat hienosti, vaikka paikalla olikin vain kahdeksan pelaajaa.

Pelikuulutukset ja pitkä erätauko

Kuhmon Kiva osaa järjestää hienosti pelitapahtuman. Paikalla oli kahvio, pelikuuluttaja, pidettiin pelaajaesittelyt, pidempi 10 minuutin erätauko 2. ja 3. erän välissä ja myös parhaat pelaajat palkittiin pelissä. Tytöille hieno kokemus, koska aikuisten sarjoissa tämä on yleensä käytäntö jatkossakin.

Peliin startattiin kuusikolla Moona (P, kapteeni), Pipsa (L), Annamaaria (H), Tiia (KT), Anniina (KT), Venla (YP) ja Emilia (YP). Pelin alussa meillä hiukan helpoissa palloissa loppui yllättäen äänen käyttö ja palloja jäi helposti parin pelaajan väliin. Tilanteessa 9-5 meille ensimmäinen aikalisä ja hetken päästä Vanessa tuli kentälle myös pelaamaan. Emme saaneet kuitenkaan Kuhmon syöttöjä tarpeeksi hyvin ylös, joten erä Kuhmolle 25-17. Meidän syötöt olivat myös tässä erässä hieman pehmeitä ja Kuhmon vastaanotto toimi paremmin.

Toiseen erään lähdettiin kuusikolla Moona (P, kapteeni), Pipsa (L), Vanessa (H), Tiia (KT), Anniina (KT), Venla (YP) ja Emilia (YP). Toinen erä lähti käyntiin hyvin ja alku eteni tasaisesti. Tilanteessa 9-6 otin kuitenkin ensimmäisen aikalisän. Vastustaja sai liian hyvän syöttöputken tähän väliin ja meidän hyökkäykset epäonnistuivat myös pari kertaa. Tilanne oli aika nopeasti vastustajalle 18-9. Erä eteni siis täysin Kuhmon tahdissa ja erä heille 25-13. Tämän jälkeen 10 minuutin erätauko. Syötiin evästä ja nopea pallottelu päälle.

Kolmanteen erään lähdettiin toisen erän kuusikolla. Painotettiin rohkeutta ja sitä, että nyt pitää haluta tehdä itse pisteitä myös vaikeuttamalla syöttöä ja lyömällä kovaa. Tilanteessa 4-0, jouduin kuitenkin ottamaan heti aikalisän erän alkuun. Se tepsi heti ja saatiin pallo meille upealla hyökkäyksellä. Peli eteni tasaisesti 10-10 asti. Sitten Kuhmo karkasi taas parin pisteen johtoon. Toinen aikalisä tilanteessa 14-10, jonka jälkeen aloimme taistelemaan hyvillä syötöillä, hyökkäyksillä ja erityisesti upeilla puolustuksilla paremmin pelin mukaan. Kuhmon aikalisän vuoro oli 17-16 tilanteessa. Kuhmo sai pelin otteen takaisin aikalisän jälkeen ja vei erän 25-19 ja pelin 3-0 (25-17, 25-13, 25-19).


Kahden juniorijoukkueen taistelussa siis Kuhmon kokemus, parempi syöttö, vastaanotto ja hyökkäys ratkaisi pelin heille. Pelin jälkeen saimme kehut Kuhmon valmentajalta, pelin hienosta kehityksestä syksyn ensimmäisestä kohtaamisesta tähän peliin. Meidän parhaana pelaajana palkittiin meidän yleispelaaja Venla. Erityiskiitokset valmentajalta tuli koko joukkueelle, tappiosta huolimatta pelasimme oikeasti nyt JOUKKUEENA toisia kannustaen eikä luovutettu peliä helpolla. Isot kiitokset myös Pipsalle hienosta liberoinnista (vastaanottoprosentti oli upea!) pitkän tauon jälkeen ja Emilia hoiti jälleen eri peliroolin yleispelaajana tasaisella varmuudella. Ei ole helpoin tehtävä joutua vaihtamaan pelipaikkaa.

Mieli tekisi jo joulutauolle itse kullakin, mutta vielä olisi yksi naisten 2-sarjan peli Puijo Wolleyta vastaaan sunnuntaina Nepenmäen koululla kello: 13.00 alkaen. Sitä ennen vietetään joukkueen pikkujoulut ja treenataan vielä tämä viikko ahkerasti.


Johanna, Juju B1

164 views

Commentaires


bottom of page