top of page

Juju B1 sarjakauden avaus, mitalikahvit ja koeviikkoa

B-tyttöjen turnaus Joensuussa lauantaina 28.9

Vihdoin se koitti, odotettu kauden avaus lauantaina 28.9. Suurimmalla osalla olikin tiivis viikko, osalla oli jopa kuudet kokeet ja tuplaviikonloppu peleissä, joten tekemistä riitti koko viikolle. Edellisenä viikonloppuna oli myös haettu C-tyttöjen AlueSM-kisoista pronssimitalit Laihialta, Idän joukkueessa pelasivat meidän keskarit Anniina ja Nella. Viimeistelyharkat sujuivat hienosti torstaina ja omat odotukset olivat korkealla pelien suhteen.

Turnaukseen pääsi mukaan kaikki pelaajat eli Moona (P, kapteeni), Pipsa (P), Annamaaria (KT), Nella (KT), Tiia (KT), Anniina (KT), Netta (YP), Sonja (YP), Venla (YP), Tara (H), Vanessa (H/YP), Emilia (L/YP) ja Iisa (L). Allekirjoittanut toimi valmentajana, jojo Janne hoiti tilastointia livenä ja Liisa oli huoltajana.

Ensimmäinen peli oli oman seuran Juju B2-joukkuetta vastaan ja kuten aina seuran sisäisissä peleissä, paineet taisivat olla lopulta enempi 1-joukkueen puolella. Ensimmäinen erä oli meidän selvää hallintaa, tosin vastustajan virheillä saatiin paljon pisteitä. Todettiin valmennustiimin kanssa erätauolla, että erä tuli meille ns. turhan helposti ja erätauolla painotettiin, että pitää keskittyä pelaamaan huolella. B2 pelasi todella hyvin ja meillä ei pallo kuollut tarpeeksi hyvällä teholla, kun B2 puolusti todella hyvin. Toinen erä kääntyikin B2:lle ja mentiin kolmanteen erään. Kolmanteen erään painotin rohkeaa ja kovaa peliasennetta. Erä meille selvästi 15-8 sekä peli 2-1. Eka voitto joukkueelle B:n sarjassa! (25-15, 16-25, 15-8)

Toisessa pelissä asettui meille tuttu paikallinen vastustaja myös eli Kontiolahden Isku. Peli oli tyttölentopalloa parhaimmillaan, tosin molempien otteissa näkyi välillä jännitys ja välillä ns. helpot pallot upposi yllättäen kenttään molemmilla. Ensimmäinen erä meille niukasti 25-23. Toinen erä eteni myös tasaiseen tahtiin ja ensimmäistä kertaa junnuturnauksessa mietin että korvatulpat olisi hyvä lisävaruste pelissä.. Kannustus oli jotain ihan uskomatonta molemmille joukkueille ja saatiin fiilistä ison yleisön edessä pelaamisesta! Toinen erä niukasti Iskulle 26-28. Ja taas mentiin kolmanteen erään. Tämän erän Isku vei ja hävisimme 9-15 ja peli iskulle näin 1-2. Upea peli meiltä kuitenkin, asenne säilyi hyvänä koko pelin ajan.

Välissä taas nopea evästauko ja tiesimme, että viimeisen pelin/ Kerimäen Lentopallon 2-0 voitolla olisi mahdollisuudet jopa poolivoittoon. Eka erän tulikin meille, mutta huomasimme jo erän puolivälissä, että nyt oli pelaajilla energiat todella vähissä, pelasimmehan kaikki pelit kolmen erän kautta ja todella lyhyillä tauoilla. Hymyt katosi kasvoilta ja peli-iloa ei lisännyt edes ensimmäisen erän voitto 25-22. Toiseen erään vaihdettiin ns. tuoreilla jaloilla olevia pelaajia kentälle. Toinen erä oli kuitenkin Kerimäen hallintaa, meillä tuli paljon virheitä, helpot pallot ja vastaanotto ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla lisäksi hyökkäysvirheitäkin tuli paljon. Erä Kerimäelle 15-25. Kolmanteen erään kaivettiin vielä siripirit esille, mutta ei saatu enää energiatasoja ylös ja erä Kerimäelle 9-15. Sijoituksemme oli siis lohkon 3. ja pelit jatkuvat E-poolissa lauantaina 19.10 todennäköisesti Leppävirralla. Meidän ja Leppävirran Virin lisäksi poolissa on Puijo Volley sekä Jyväs Lentis.

Yhteenvetona tilastoista oli, että vastaanottomme toimi kokonaisuutena hyvin (erityisesti liberoilla oli koko päivän ajan kovat vastaanottoprosentit kaikissa peleissä) ja hyökkäyksemme oli onnistuessaan tehokasta! Varsin Venla, Tara ja Tiia takoivat pisteitä hyvällä asenteella. Teimme kuitenkin myös hyökkäys-, syöttö- ja torjuntavirheitä joukkueena liikaa per peli. Lisäksi keskittyminen freeball -tilanteissa pitää olla jatkossa parempaa ja passit tarkempia & monipuolisempia seuraavassa turnauksessa. Sarjakauden avaus päättyi vielä kakkukahveihin ja Anniinan & Nellan mitalien kunniaksi oli leivottu kolme eri kakkua. Onnea tytöille vielä mitaleista!

Naisten 2-sarjan ottelussa ensimmäinen erävoitto naisten 2-sarjassa jo ensimmäisessä pelissä!

Sunnuntaina 29.9. oli ensimmäinen naisten 2-sarjan ottelu edessä kokenutta Outokummun Partiota vastaan. Pelissä oli mukana 10 pelaajaa eli Moona (P, kapteeni), Pipsa (P), Annamaaria (KT), Tiia (KT), Netta (YP), Sonja (YP), Tara (H), Vanessa (H/YP), Emilia (YP) ja Iisa (L). Allekirjoittanut toimi valmentajana, jojo Janne hoiti tilastoja ja Liisa oli huoltajana.

Ensimmäisessä erässä meillä onnistui lähes kaikki lukuun ottamatta muutamia syöttövirheitä. Vastustaja ns. lahjoitti toki meille myös paljon pisteitä omilla virheillään. Erä meille 25-22. Ensimmäinen erävoitto naisten sarjassa oli siis saavutettu!

Seuraavassa erässä meidän vastaanotto alkoi yskimään ja 2. erä Partiolle 15-25. Partion passarin, Jenna Kontkasen, syöttövuorolla vastustaja teki suoria pisteitä paljon. Meidän nuori joukkue ei ole tottunut 1-sarjan tasoisiin syöttöihin ja saatiinkin todella hyvää oppia kovan syötön vastaanotosta. Vastaanoton yskimisen myötä peliin iski aikamoinen epävarmuus kaikkiin suorituksiin. Partio veikin loput kaksi erää helposti suurimmaksi osaksi syötöllä ja toki hienoilla hyökkäyksillä myös. Peli siis Partiolle 1-3 (25-22, 15-25, 10-25, 8-25).

Seuraava ottelu on meillä sunnuntaina 6.10 kello: 17.00 Utran koululla Juju Java N2 vastaan, joka on tuttu meille jo harkkapelistä ja Kuopion turnauksesta. Tervetuloa katsomaan & kannustamaan!