top of page

Jujulle kauden toinen voitto – sarjanousija Turun Urheiluliitto kaatui Joensuussa

Updated: Oct 24, 2022

Sunnuntaina Joensuun urheilutalolla kohtasivat 1-sarjan kaksi tappiotonta joukkuetta. Joen Juju kaatoi kauden avauksessa Raision Urheilijat, Turun Urheiluliitolla oli taskussa 3-2-voitot Raisiosta ja Lempo-Volleystä. John Deeren isännöimään otteluun oli saapunut 110 katsojaa, jotka loivat halliin hienon tunnelman. LIVE Karjalaisessakin ottelun jännittäjiä oli huimat 559.

Ensimmäinen erä alkoi turkulaisten komennossa ja vieraat karkasivat 4-1-johtoon. Juju pääsi Ella Vasaraisen hyökkäyksillä mukaan peliin ja nousi nopeasti johtoasemaan. Seuraavaksi pisteiden teosta vastasivat Nea Hämäläinen ja Elisa Muukkonen, ja hetken kuluttua Urheiluliiton virheet yhdistettynä Vasaraisen lyönteihin käänsivät erän lopullisesti Jujulle. Aliisa Kaunisto iski vielä erän lopulla kolmesti keskeltä ja Muukkonen paketoi erän lukemiin 25-21.

Toiseen erään vierasjoukkue sai jälleen hyvän startin ja Juju oli pakotettu aikalisälle tilanteessa 6-12. Seuraavassa hetkessä Laura Anttila korvasi passarina Jonna Kaverisen ja Jujun nousu alkoi. Hämäläinen esitti huimia otteita takakentällä ja täydensi suoritusta järkevillä hyökkäyksillä. Turkulaisten peli sekosi täysin erän puolivälissä ja Juju vei erän selkeästi nimiinsä lukemin 25-20

Kolmatta erää vei aluksi Juju. Sini Kesänen teki verkolla mitä tahtoi ja neljä pistettä heti alkuun pakotti Urheiluliiton aikalisälle. Vauhti kiihtyi erän puolivälin lähestyessä ja Hämäläinentaiteili Jujun jo 13-5-johtoon. Perättäiset virheet ja vieraiden Elina Mäkelän hurja pisteputki käänsivät erän suuntaa noin 180 astetta ja yhtäkkiä TuUL johti 17-15. Juju pystyi tasoittamaan ottelun kulkua, mutta yhtä lailla pisteitä teki vierasjoukkue. Tasainen erä päättyi lopulta turkulaisten voittoon 25-22 ja ottelu venyi neljänteen erään.

Urheiluliiton nousujohteinen vire kantoi myös neljännessä erässä. Alkuun taululle lukemat 7-2 ja Juju oli vaikeuksissa. Kesänen ja Essi Hartikainen kavensivat eroa hieman, mutta vieraat jatkoivat johtoasemassa läpi erän. Yksittäisiä onnistumisia tuli Vasaraiselle, Hämäläiselle ja Noora Taskiselle, tosin yhtä lailla vieraat tekivät mainioita suorituksia. Lopulta erä ratkesi kuitenkin Jujun virheisiin ja TuUL vei erän 25-18.

Viides erä olikin sitten vuoristorataottelussa Jujun heiniä. Kesänen ja Vasarainen veivät ilotulituksellaan kotijoukkueen 5-2-johtoon, mutta turkulaisten tilannetta seurannut aikalisä tasoitti peliä ja vieraat nousivat pisteen päähän tilanteessa 7-8. Enempää pisteitä ei Urheiluliitolle suotu ja Vasarainen sinetöi vahvan viidennen eränsä katkaisemalla ottelun kahdella perättäisellä pisteellä Jujun eduksi.

Juju otti kauden toisen voiton lopulta lukemin 3-2 (25-21, 25-20, 22-25, 18-25, 7-15). Parhaat pisteiden tekijät olivat Jujulta Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen (22), Ravintola Pepen kummipelaaja Hämäläinen (18) ja niin ikään Ravintola Pepen kummipelaaja Kesänen (13). Kunniamaininnan ansaitsee myös liberokaksikko Siiri Hartikainen ja Ella Sutinen, jotka vuorotellen kaivoivat palloja peliin.Parhaana pelaajana palkittiin passari Anttila. Turun Urheiluliiton pistekuningatar oli 16 merkinnällä Anniina Aaltola, joka myös palkittiin vieraiden parhaana pelaajana.

Jujun kausi jatkuu tulevana sunnuntaina vierasottelulla Lempo-Volleytä vastaan. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa 6.11. ja tuolloin vieraaksi Joensuun urheilutalolle saapuu LP Vampulan akatemiajoukkue.