top of page

Jujulle kauden avausvoitto – Puijo Wolley taipui Joensuussa

Joen Jujun 1-sarjakausi jatkui toisella perättäisellä kotiottelulla. Vieraaksi Joensuun urheilutalolle saapui sarjanousija Puijo Wolley Kuopiosta. Vastustaja oli Jujulle tuttu, sillä joukkueet pelasivat kaksi harjoitusottelua ennen kauden alkua. Terveystalon isännöimää ottelua oli saapunut seuraamaan 130 katsojaa. Puijo teki ottelun ensimmäiset kaksi pistettä, mutta sen jälkeen avauserää vei Juju. Peräti 12 pisteen putki vei kotijoukkueen riittävälle karkumatkalle, eikä Puijo kyennyt nousemaan mukaan peliin. Nea Hämäläinen tehtaili erään seitsemän pistettä ja johdatti Jujun selkeään 25-13-erävoittoon. Toisen erän alku oli Jujulle haastavampi Puijon karattua 6-2-johtoon. Vieraiden virheet tarjosivat Jujulle mahdollisuuden, johon kotijoukkue myös tarttui ja asetelmat kääntyivät päälaelleen. Hämäläinen ja Sofia Norrbacka vastasivat pisteiden teosta ja Juju näytti jo marssivan kohti erävoittoa. Puijo ei kuitenkaan luovuttanut ja erästä muodostui varsin tasainen. Jujun kantti kesti lopussa Puijoa paremmin ja kotijoukkue lähti tauolle 2-0-johtoasemassa. Kolmas erä tarjosi yleisölle jännittäviä käänteitä. Tasaisen alun jälkeen Puijo nousi 12-8-johtoon, mihin Juju vastasi nopeasti ja hetken kuluttua oltiin tasatilanteessa 13-13. Lyhyen tasaisen vaiheen jälkeen Juju otti ohjat käsiinsä, teki pisteitä laajalla rintamalla ja voitti erän lopulta lukemin 25-18. Juju avasi pistetilinsä komealla 3-0 (25-13, 25-22, 25-18) –voitolla. Tilastoissa esiin nousivat Taksi Itä-Suomen kummipelaaja Hämäläinen (16/+12), Asianajotoimisto Kontturin ja Ravintola Pepen tukema Norrbacka (8/+7) ja Metsäpalvelu Turusen kummipelaaja Ella Lehtonen (8/+2). Libero Venla Pirisen (Ravintola Pepe) vastaanottoprosentti oli 71,5. Puijon tehokkain oli yhdeksän pistettä tehnyt Sinitta Mennala. Jujun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Rakennustoimisto Tervon kummipelaaja Laura Anttila, joka jakeli mainioita passeja läpi ottelun. Puijo Wolleyltä palkittiin seitsemän pistettä tehnyt Lotta Karppinen. ”Ehjä kokonaisuus, hyvä virhekontrolli ja kova taistelu. Hyviä steppejä eteenpäin joukkueena” tiivisti Jujun päävalmentaja Anders Sutinen. Jujun kausi jatkuu tulevana viikonloppuna vierastuplalla. Lauantaina vastassa on Vaasan Kiisto ja sunnuntaina JymyVolley Akatemia, jonka Juju kohtaa Joensuussa seuraavassa kotiottelussa 29.10. JUJUN PELITULOKSET PERILLE KULJETTAA TAKSI ITÄ-SUOMI!