top of page

Juju voittoon ensimmäisessä finaalissa – mestaruus katkolla Raisiossa

Joen Juju ja Raision Urheilijat aloittivat 1-sarjan finaalisarjan lauantaina Joensuun urheilutalolla Korhonen Yhtiöiden isännöimänä. Yleisömääräksi kirjattiin 245 katsojaa ja Live Karjalaisessa 578, jotka elivät jälleen pelissä hienosti mukana.


Ottelun alku oli Jujulta hermostunutta peliä ja lukuisat omat virheet tarjosivat Raisiolle 9-1-johdon. Kotijoukkueen käytettyä tilanteessa jo toisen aikalisänsä alkoi peli kulkea ja erän puolivälissä Nea Hämäläinen ja Ella Vasarainen johtivat Jujun tasoihin. Erä eteni tasaisena lähes loppuun saakka, kunnes Raisio kiristi tahtia ja voitti erän lukemin 25-21.


Toinen erä oli tasaisen alun jälkeen Jujun juhlaa ja kotijoukkue karkasi 13-7-johtoon. Raisio sortui virheisiin ja lopusta pitivät huolen Hämäläinen ja Vasarainen. Erässä kaksi pistettä keräsivät myös Elisa Muukkonen ja Ella Kuosmanen. Raisio nousi lopussa vielä kolmen pisteen päähän, mutta Juju kesti paineen ja tasoitti erävoitot.


Raision kakkoserän nousu kantoi myös kolmannen alussa ja vieraat johtivat 9-4. Noora Taskisen vire nosti Jujun tasoihin tilanteeseen 12-12 ja hetkeä myöhemmin iskivät jälleen vahvan ottelun pelanneet Hämäläinen ja Vasarainen. Raisio teki myös osansa Jujun pisteistä ja kotijoukkue näytti marssivan erävoittoon johtaessaan 21-16. Vieraat kirivät kahden pisteen päähän, mutta loppu oli Jujun ja erälukemat kirjattiin 25-19.


Neljäs erä oli alusta lähtien Raision tykitystä. Venla Raitalan johdolla kovilla tehoilla pelannut vierasjoukkue ei antanut Jujulle mahdollisuuksia yksittäisiä lyhyitä hetkiä lukuun ottamatta, ja tuloksena oli Raision erävoitto lukemin 25-11. Edessä oli näin ollen viides erä.


Ratkaisuerän alku oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Kuosmanen vei Jujun kahdesti pisteen johtoon, mutta ratkaisu nähtiin vasta tilanteessa 8-8. Vasarainen, Hämäläinen ja Jonna Kaverinen tekaisivat kolme pistettä putkeen ja sattuipa Raisiolle niiden perään kaksi virhettä. Johto kesti päätyyn saakka ja Kuosmanen niittasi ottelun pakettiin.


Juju otti ensimmäisen kiinnityksen 1-sarjan mestaruuteen 3-2 (21-25, 25-21, 25-19, 11-25, 15-11) –voitolla. Tilastoykköseksi ja Jujun parhaaksi pelaajaksi nousi Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen 16 pisteellä, Ravintola Pepen kummipelaaja Hämäläinen teki 14 ja Huoltopalvelut Juutilaisen tukema Kuosmanen yhdeksän pistettä. Raision tehokkain oli 12 pistettä tehnyt Raitala ja parhaana pelaajana palkittiin Elli Rantanen.


Toinen finaali pelataan heti sunnuntaina Raisiossa Kerttulan liikuntahallissa. Klo 15:00 alkavassa ottelussa mestaruus on katkolla Jujulle. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan Joensuussa sunnuntaina 2.4. klo 17:00.


173 views

コメント


bottom of page