top of page

Juju voitti Raision Urheilijat – pudotuspelipaikka karkasi silti

Joen Juju oli lauantaina Joensuun urheilutalolla pakkovoiton edessä, jotta unelma pudotuspeleihin pääsystä olisi ollut vielä mahdollista toteuttaa. Aivan omissa käsissä tilanne ei ollut, sillä samoista sijoista kamppaili useita joukkueita. Vastustaja Raision Urheilijat puolestaan taistelee kotiedusta, joten verkon toiselle puolelle asteli niin ikään nälkäinen joukkue.

Vieraat siirtyivät avauserän alussa 4-1-johtoon. Juju ei päästänyt raisiolaisia sen pidemmälle karkumatkalle, vaan tasoitti tilanteen ja Ella Vasaraisen ja Riina Lukkaroisen pisteet siivittivät kotijoukkueen erän puolivälissä 14-8-johtoon. Raision aikalisä tilanteessa 10-18 piristi vieraita ja piste-ero alkoi kaventua hurjaa vauhtia. Juju kesti ja teki erän lopussa ratkaisevat pisteet kirjauttaen voittolukemiksi 25-21.

Toisen erän alku oli samankaltainen kuin edellinenkin. Raisio karkasi 6-2-johtoon, jonka Juju kiri heti kiinni Nea Hämäläisen ja Jonna Kaverisen pisteillä. Erän puolivälin tienoilla vieraiden hakkuri Enni Saari takoi pisteen toisensa perään ja Raisio johti jo 15-12. Juju taisteli sitkeästi ja pysytteli muutaman pisteen takana hetken, kunnes Hämäläinen ja Vasarainen nostivat Jujun tasatilanteeseen 20-20. Huiman jännittävä erä päättyi kotiyleisön riemuksi Kaverisen pisteellä lukemiin 25-23.

Juju tuli pitkältä erätauolta hyvin peliin ja johti kolmatta erää aluksi 8-4. Raisio nousi vielä pisteen päähän, mutta siihen loppuivat vieraiden konstit. Juju tehoili laajalla rintamalla ja ottelun loppu olikin kotijoukkueen yksipuolinen näytös. Lopulta Hämäläinen niittasi ottelun pakettiin ja Juju nousi hetkeksi kiinni pudotuspelipaikkaan.

3-0 (25-21, 25-23, 25-12) –voitto jäi illan edetessä kuitenkin laihaksi lohduksi. Myöhemmin iltapäivällä alkaneessa Turun Urheiluliiton ja JymyVolley akatemian välisen ottelun olisi Jujun kannalta pitänyt kestää viisi erää, mutta turkulaiset nappasivat täydet pisteet ja nousivat sarjataulukon kahdeksannelle sijalle. Pisteet menivät Jujun kanssa tasan, mutta voittojen määrä ei suosinut Jujua ja sarjasijoitukseksi jäi yhdeksäs. Näin ollen Jujun pelit jatkuvat putoamiskarsinnoissa.

Lauantaina Jujun tehoista päävastuun kantoivat Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen 16 ja Taksi Itä-Suomen kummipelaaja Hämäläinen 14 pisteellä. Asianajotoimisto Kontturin ja Ravintola Pepen tukema Sofia Norrbacka ylsi kuuteen pisteeseen. Vieraiden tilastokärki oli Saari 12 pisteellä. Parhaina pelaajina palkittiin Vasarainen ja Saari. Yleisömääräksi kirjattiin 67.

”Tänään ehjä peli ja hyvä 3-0 voitto. Ei kuitenkaan ihan riittänyt pudotuspeleihin. Pitkin kautta olleet kokoonpanohaasteet ovat vaikeuttaneet pelejä hieman, parhaimmillaan kuitenkin ollaan haastettu kärkijoukkueita hyvin. Kiisto ensi viikonloppuna ja siihen täysi lataus” tuumi päävalmentaja Anders Sutinen.

Jujun pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun se saa putoamiskarsinnoissa vastaansa Vaasan Kiiston. Luvassa on kaksi ottelua ja tarvittaessa voittajaa haetaan lisäerässä. Voitolla sarjapaikka säilyy ja kesäloma alkaa, tappiolla edessä on vielä toinen karsintasarja, jonka häviäjä putoaa suoraan 2-sarjaan. Kirjoitushetkellä otteluiden aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa, seuraa Jujun tiedotusta!

JUJUN PELITULOKSET PERILLE KULJETTAA TAKSI ITÄ-SUOMI!