top of page

Juju valmiina finaaleihin – avausottelu lauantaina Joensuussa

Updated: Mar 24, 2023

1-sarja on edennyt finaalivaiheeseen. Joen Juju saa vastaansa Raision Urheilijat ja odotettavissa on kova taistelu mestaruudesta ja paikasta liigakarsintoihin.


Juju on pelannut erinomaisen kauden. Runkosarjassa voittoja kertyi 15 kaikkiaan 18 ottelusta ja kotiotteluista ei tullut ainuttakaan tappiota. Puolivälierissä kaatui Lempo-Volley voitoin 2-0 ja välierissä Tapanilan Erä toisen ottelun jälkeisessä lisäerässä voittojen oltua tasan 1-1. Jujun kotitaika on kestänyt myös pudotuspeleissä.


Raision Urheilijat sijoittui runkosarjassa neljänneksi. 18 ottelua toivat kahdeksan voittoa, joskin 10 tappiosta peräti seitsemän tuli lukemin 2-3. Kotiotteluista Raision saldo on kuusi voittoa ja viisi tappiota, vieraskentällä vastaavat lukemat ovat viisi ja kuusi. Puolivälierissä Raisio pudotti LP Viesti Akatemian lisäerässä ja välierissä kaatui runkosarjan kakkonen PuMa Volley voitoin 2-0.


Finaaleissa kohtaavat myös sarjan pistepörssin kärkinaiset Nea Hämäläinen ja Venla Raitala. Yleispelaajien välinen kaksinkamppailu onkin yksi mielenkiintoinen seurattava asia tulevissa otteluissa. Hämäläisen pistekeskiarvo ottelua kohden on 16,7 ja Raitalan 13,5. Tilaston kärkikymmenikköön mahtuvat myös Jujun hakkuri Ella Vasarainen (7.) ja Raision yleispelaaja Vilma Puottula (8.).


”Meillä on kova tekemisen meininki ja odotetaan jo kovasti, että päästään vääntämään Raisiota vastaan. Siellä on hyvä ja tasainen porukka, joka puolustaa tosi hyvin. Pitkiä palloralleja on siis luvassa” analysoi Jujun kapteeni Hämäläinen ennen lauantain avausottelua.


Juju on sarjan kärkijoukkue myös yleisömääriä vertailtaessa. Varsinkin pudotuspeleissä katsojat ovat löytäneet tiensä urheilutalolle erinomaisesti ja tunnelma on ollut vertaansa vailla. Kotiyleisöä usein kuvaava termi ”seitsemäs pelaaja” onkin erittäin osuva.


Finaalit alkavat Joensuun urheilutalolla lauantaina 25.3. klo 15:00 ja ottelua isännöi Korhonen Yhtiöt. Toisen kerran joukkueet kohtaavat heti sunnuntaina klo 13:00 Raisiossa ja tarvittaessa kolmas ottelu pelataan Joensuussa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Voittaja etenee liigakarsintoihin rovaniemeläistä Arctic Volleytä vastaan.


422 views

Commentaires


bottom of page