top of page

Juju vahvisti rivejään - Noora Taskinen ja Siiri Hartikainen liittyivät joensuulaisjoukkueeseenRunsaan kahden viikon kuluttua lentopalloilun naisten ykkössarjassa aloittava Joen Juju vahvisti rivejään kahdella pelaajalla ennen sarjakauden alkua. Yleispelaaja Noora Taskinen ja libero Siiri Hartikainen liittyivät joukkueeseen vuoden mittaisilla pelaajasopimuksilla.


Teksti: Petri Haapala. Alkuperäinen artikkeli julkaistu verkko Karjalaisessa 1.9.2021. Teksti julkaistu Karjalaisen luvalla.


Noora Taskinen, 30, on Prihojen kasvatti, ja hänellä on taustaa myös joensuulaisen NiceTeamin riveistä. Hän kävi myös haistelemassa liigatason pelejä Pieksämäki Volleyssä. Viime kaudella 182-senttinen Taskinen palasi Yhdysvalloissa viettämänsä neljän vuoden opiskelujakson jälkeen Jujun kakkossarjajoukkueessa.
Taskinen opiskeli psykologiaa San Marcosin yliopistossa Etelä-Kaliforniassa. Hän palasi takaisin Joensuuhun keväällä 2020.

- Kaksi ensimmäistä vuotta pelasin vielä harrastusmielessä, mutta kahden viimeisen vuoden aikana keskityin pelkästään opiskeluun.


Pelaaminen alkoi taas maistua Jujun kakkosjoukkueessa, ja nyt konkari on innolla lähdössä mukaan ykkössarjan taistoihin.

- Treenaaminen on ollut tosi kivaa. Kilpaurheilu on aina kilpaurheilua, olen tykännyt tosi paljon. Henkilökohtaisia tavoitteita minulle ei oikeastaan enää ole lentopalloilussa, mutta kilpailuvietti on edelleen kova. Minä lähden mukaan taistelemaan pelipaikasta, on se pelaaminen niin mukavaa, Taskinen naurahtaa.

Taskisen suurin toive alkavasta kaudesta liittyy koronavirustilanteeseen.

- Toivon, että pystyisimme aloittamaan kauden normaalisti ja pelaamaan loppuun asti. Me lähdemme voittamaan kaikkia pelejä, meillä on kova joukkue kasassa. Uskon, että vastustajilla tulee tosiaan olemaan tekemistä meitä vastaan. Pelaamisen ohessa Taskinen työskentelee Joensuun Terveystalolla.

KESKIVIIKKONA 19 vuotta täyttänyt Siiri Hartikainen tulee Jujun riveihin kakkossarjassa pelanneen kasvattajaseuransa Kontiolahden Iskun riveistä. Hartikaisen pitkä sairastelujakso on takana ja hän uhkuu pelihaluja.

- Minulla oli kolme vuotta kestänyt sairastelukierre, oli polvien rasitusvammoja ja sairastin myös mykoplasman. Viime kausi oli onneksi ehjä.

Hartikainen sai uutta puhtia myös siitä, että Jujun päävalmentaja Thomas Heiskanen ehdotti hänelle liberon paikkaa.

- Nyt olen innoissani siitä, että saan treenata kunnolla ja pääsen pelaamaan uudella pelipaikalla. Pelinlukutaito ja puolustuspelaaminen ovat vahvuuksiani, ja liberon paikka sopii hyvin minulle.
174-senttinen Siiri Hartikainen on aiemmin pelannut yleispelaajana. Hän uskoo saavansa liberopeliin arvokkaita neuvoja Jujun pelikaveriltaan Emilia Sieviläiseltä.

Hartikainen opiskelee neljättä vuotta Joensuun yhteiskoulun urheilulukiossa, ja ylioppilaskirjoitukset ovat pian hänellä edessä.

- Ykkössarjassa on luvassa kovia pelejä, ja eniten odotan sitä, että kehittyisimme joukkueena.

Päävalmentaja, Thomas Heiskanen, kertoo Nooran tuovan joukkueeseen kokemuksen lisäksi asennetta ja ulottuvuutta. Noora on verkolla vahva ja monipuolinen, omaten lisäksi pahan syötön. Myös pelinäkemys kovalla tasolla. Siiri on lahjakas pelaaja, joka joutui olemaan syrjässä pari kautta. Tekee paluun Jujuun uudessa roolissa liberona ja omaa mahdollisuudet nousta siinä liigatasolle. Siirin harjoitteluasenne on aivan timanttinen päättää Tomppa.

322 views

Comentarios


bottom of page