top of page

Juju nousi 1-sarjan finaaliin ja jätti Tapanilan Erän nollille Joensuussa

Updated: Mar 22, 2023

Sunnuntaina Joensuun Urheilutalolla riitti jännitettävää. Välieräsarjan ensimmäisen ottelun Helsingissä hävinnyt Joen Juju tarvitsi neljä erävoittoa edetäkseen finaaleihin, sillä voittojen ollessa tasan pelattaisiin Macron Finland Oy:n isännöimässä ottelussa ”kultainen erä”, joka ratkaisisi ottelusarjan voiton ja finaalipaikan.

Ottelun alku oli Erän juhlaa ja vieraat karkasivat Sanni Vallinin vahvoilla hyökkäyksillä 7-2-johtoon. Jujun aikalisän jälkeen Ella Vasarainen ja Ella Kuosmanen aloittivat pistetehtailun ja erän puolivälissä löylyä lisäsivät Nea Hämäläinen ja Elisa Muukkonen, joka täräytti taululle Jujun johtolukemat 16-11. Johtoasema kesti loppuun saakka ja Jonna Kaverinen päätti erän Jujun 25-18-voittoon.

Toinen erä eteni pitkään tasaisesti ja molemmat joukkueet takoivat pisteitä laajalla rintamalla. Erän loppua kohden Hämäläinen nousi ratkaisijan rooliin ja johdatti Kuosmasen kanssa Jujun 19-14-johtoon. Hämäläiseltä onnistui suunnilleen kaikki ja etumatka kasvoikin vielä seitsemään pisteeseen. Erä ei löytänyt riittäviä tehoja Jujun torjunta-puolustuksen tylsytettyä vieraiden hyökkäykset ja näin ollen erä päättyi Jujulle lukemin 25-19.

Kolmaskin erä alkoi vielä tasaisissa merkeissä. Muukkonen ja Hämäläinen tuikkivat Jujun kirkkaimpina tähtinä ja vastaavasti Erän riveissä kunnostautuivat Vilma Ruuska ja Laura Malmivuori. Erän puolivälissä Juju karkasi johtoon Vasaraisen hyökkäyksillä ja Kuosmasen pisteen vietyä kotijoukkueen 20-12-johtoon alkoi erä olla sinettiä vaille valmis. Juju selvitti tiensä ratkaisevaan lisäerään voitettuaan kolmannen erän lukemin 25-16.

Ottelun kulku ei ratkaisuerässä muuttunut. Juju otti ohjat käsiinsä heti alussa Vasaraisen ja Hämäläisen tehtaillessa pisteitä. Annika Kivioja nosti vielä Erän mukaan taisteluun finaalipaikasta, mutta pistettä lähemmäs vierasjoukkue ei noussut. Juju jätti kentälle kaiken mitä oli irti otettavissa ja huimia puolustuksia nähtiin niin Kaveriselta kuin Siiri Hartikaiseltakin. Loppua kohden Jujun yleispelaajat Hämäläinen ja Muukkonen olivat Erälle liian vaikeita pideltäviä ja Vasarainen pääsi niittaamaan ratkaisun.

Juju eteni 1-sarjan finaaliin voitettuaan varsinaisen ottelun 3-0 (25-18, 25-19, 25-16) ja lisäerän 25-18. Pörssikuningatar oli Ravintola Pepen kummipelaaja Hämäläinen 19 pisteellä, Korhonen Yhtiöiden Vasarainen teki 18 ja Rendian Muukkonen 13 pistettä. Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Kaverinen. Erän puolelta yhdeksään pisteeseen ylsivät Vallin ja Kivioja, joka palkittiin joukkueensa parhaana. 241 katsojaa loivat urheilutalolle erinomaisen tunnelman. Live Karjalaisessa katsojia oli 832.

1-sarjan mestaruus irtoaa kahdella voitolla. Finaalisarja Raision Urheilijoita vastaan käynnistyy tulevana lauantaina 25.3. Joensuussa klo 15:00 ja sunnuntaina pelataan Raisiossa. Tarvittaessa kolmas ottelu pelataan Joensuussa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Finaalisarjan voittajan kausi jatkuu liigakarsinnoissa, jotka alkavat näillä näkymin finaaleiden kestosta riippuen joko 29.3. tai 5.4.