top of page
Writer's pictureJoen Juju

Juju N2 B1 vs Juju Java N2 2-3 - Ensimmäinen sarjapiste C-& B-tytöille naisten sarjassa!

Tämän viikon peliin valmistauduttiin hiukan haasteellisesti eli torstain treeneillä ja tiistain harkkapelillä N3 Lillit -joukkuetta vastaaan, jossa myös pelattiin osittain hiukan eri pelirooleilla kuin aiemmin. Annoimme oman tiistain harjoitusvuoron maakunnan D-junioireiden tehotreeneille. Osa pelaajista oli levossa loukkaantumisten takia ja kolme myös yläkoululeirillä treenaamassa neljä täyttä päivää & iltaa. Mukaan peliin hälytettiin meidän B:n sarjassa mukana pelaavat Nella (KT) ja Venla (YP), molemmille ensimmäinen peli tällä kaudella naisten sarjassa. Samoin Netta hälyytettiin avuksi A-tyttöjen turnaukseen lauantaille, sielläkin oli loukkaantumisia. Tähän peliin valmistautuessa tuli myös tilanne, että meidän omat passarit eivät pystyneet pelaamaan pelissä. Apuja saatiin upeasti meidän B2-joukkueelta ja Emma Kuittinen pääsi pelaamaan meidän kanssa elämänsä ensimmäisen 2-sarjaottelun! Emman kanssa koko porukka treenasi toki kesällä, joten passit olivat tuttuja monille kesältä tai myös aiemmilta pelivuosilta. Iso kiitos Emmalle mukaan tulosta yllätyshälytyksellä ja mahtavalla pelillä! Joukkueessa pelasivat siis Venla (YP, kapteeni), Emma (P), Annamaaria (H), Tiia (KT), Anniina (KT), Nella (KT), Netta (YP), Sonja (YP) ja Emilia (L). Allekirjoittanut oli valmentajana, Pami apuvalmentajana ja Janne jojona/tilastoijana.

Ensimmäiseeen erään lähdettiin kuusikolla Emma (P), Venla (YP), Sonja (YP), Annamaaria (H), Anniina (KT) , Tiia (KT) ja Emilia (L). Ensimmäisestä erästä ei jäänyt paljon kerrottavaa, pallo ei noussut tai jos saatiin pallo nousemaan niin hyökkäys ei sujunut sekä syöttövirheitä tuli myös useita. Vaihtojakin tehtiin erässä muutama. Erä helposti Javalle 12-25.

Valmennustiimin kanssa mietittiin, miten saadaan tytöt pelaamaan omalla tasollaan ja todettiin tytöille, että nyt vain pelaamaan ja unohdetaan ensimmäinen erä. Toiseen erään lähdettiin kuusikolla Emma (P), Venla (YP), Netta (YP), Annamaaria (H), Anniina (KT), Tiia (KT) ja Emilia (L). Tilanteessa 2-6 kuitenkin ensimmäinen aikalisä meille. Sonja pääsi myös hakkurin paikalle avuksi nostamaan, joten nostettiin neljän linjassa palloa. Nousimme pikkuhiljaa peliin mukaan. Erä eteni kuitenkin Javan johtaessa ja vasta erän lopussa meidän peli alkoi sujumaan parhaiten, tilanteessa 17-21 aloitimme hurjan kirin ja pääsimme tasoihin ja erä meille lopulta 25-21!

Kolmas erä eteni tasaisesti 13-13 tilanteeseen, jonka jälkeen me johdimme erää loppuun asti omilla hyvillä suorituksilla ja erä meille lopulta 25-22! Neljänteen erään lähdettiin samalla kuusikolla kuin kolmannen erän alkuun eli Emma (P), Venla (YP), Netta (YP), Sonja (H), Anniina (KT), Tiia (KT) ja Emilia (L). Tämä erä eteni puolestaan Javan tahtiin ja tilanteessa 13-19 oli jo meidän toisen aikalisän paikka. Tilanteessa 17-23 aloitettiin loppukiriä ja saatiin kiinni jo vastustajaa ja tilanteeksi 22-23. Erän loppui kääntyi kuitenkin Javalle ja 22-25 erä heille. Peli meni siis viidenteen erään. Pelin alku sujui meiltä hyvin ja puolia vaihdettiin tilanteessa 8-7, Java tuli tasoihin 8-8 ja meni ohi. Erän loppu oli kuitenkin myös hienoa taistelua meiltä, lopulta erä kääntyi kuitenkin Javalle 12-15. Saimme mukaan siis ensimmäisen sarjapisteen naisten 2-sarjassa. 2-3 (12-25, 25-21, 25-22, 22-25, 12-15)!

Hieno suoritus siis koko joukkueelta ja nousu peliin epäonnistuneen ensimmäisen erän jälkeen, vaikka ensimmäinen voitto jäikin vielä saavuttamatta. Meillä oli tällä viikolla myös sovittu, että annetaan erityisesti positiivista palautetta kaikille niin harkoissa kuin pelissäkin. Tässäpä valmentajan kiitokset pelaajille:

- Emmalle iso kiitos hienosta sisääntuloista "kylmiltään" joukkueen mukaan ja hienosta passipelistä.

- Anniina (KT) ja Emilia (L) tsemppasi itsensä pelamaan, vaikka yläkoululeiri painoi huomattavasti todellakin jaloissa. Siitä huolimatta jaksoitte pelata ja yrittää koko pelin.

- Tiia tappoi palloa ja torjui normaaliin tahtiinsa ja hyvillä tehoilla,

- YP:t Venla ja Netta esittivät kauden parasta peliä, upeita suorituksia,

- Anski ja Sonja hoitivat hienosti hakkurin tontin,

- ja Nella tuurasi välillä myös hienosti KT:n paikalla.

Ja kotiin jääneille tsempit & toipumista tulevaan viikkoon, loukkaantumiset muistettava malttaa hoitaa huolella. Jannelle ja Pamille kiitokset myös pelin aikaisesta tuesta ja tilastoista! :)

Nyt hiukan lepoa alkuviikosta ja sitten valmistaudutaan tulevalla viikolla lauantaina B-tyttöjen turnaukseen. Meillä on kotiturnaus lauantaina 30.11. kello: 10.00 alkaen. Vastassa Kontiolahden Isku, Korpilahden Pyrintö ja Leppävirran Viri. Peliaikataulut löytyvät täältä. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!