top of page

Juju löi Vaasan Kiiston ja varmisti runkosarjan voiton

Updated: Feb 27, 2023

Sunnuntaina Joensuun urheilutalolla pelatussa 1-sarjaottelussa Joen Juju sai vastaansa Vaasan Kiiston. Jujulla oli mahdollisuus varmistaa runkosarjan ykköspaikka, Kiisto puolestaan käy kovaa taistelua kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Ottelua isännöi Timo Ripatti ja 147 katsojaa vastasivat erinomaisesta tunnelmasta. 386 katsojaa jännitti ottelua suorana LIVE Karjalaisen kautta.

Juju lähti viemään peliä heti ensimmäisen erän alussa ja Nea Hämäläinen vei kotijoukkueen 9-4-johtoon. Toinen yleispelaaja Elisa Muukkonen oli niin ikään hyvällä pelipäällä ja teki Jujulle tärkeitä pisteitä erän edetessä. Tehoja syntyi myös keskikaistalta Aliisa Kauniston ja Jenna Miinalaisen toimesta. Kiisto ei kyennyt vastaamaan Jujun rumputuleen ja Muukkonen paketoi erän kotijoukkueen nimiin lukemin 25-19.

Kiisto syttyi toiseen erään ja karkasi aluksi 8-3-johtoon pakottaen Jujun aikalisälle. Hämäläisen ja Muukkosen johdolla Juju nousi tasatilanteeseen ja johtoon erän puolivälissä, mutta Kiisto löysi vielä yhden vaihteen lisää ja karkasi Silja Arohongan pisteillä 21-16-johtoon. Juju taisteli vielä erän voitosta Ella Vasaraisen johdolla, mutta Kiisto kesti kirin ja pitkälle tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Juju palasi tauolta terävästi ja johti kolmannen erän alussa 11-3. Kiisto sai kuitenkin pelinsä toimimaan ja hivuttautui vähitellen lähemmäs ja lähemmäs. Kotiyleisölle tarjoiltiin lopulta huima jännitysnäytelmä ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista erä, kunnes neljä pistettä erässä takonut Noora Taskinen vei Jujun eräpallotilanteeseen 26-25. Kiiston virhe seuraavassa pallossa ratkaisi erävoiton Jujun nimiin.

Neljännen erän alku oli tasainen, mihin osaltaan vaikuttivat Jujun virheet. Eroa alkoi syntyä Hämäläisen vietyä kotijoukkueen 8-5-johtoon, eikä Kiisto löytänyt keinoja Jujun kenttäpuolustuksen murtamiseen. Hämäläinen pelasi loistavan erän ja aiheutti harmaita hiuksia Kiistolle tekemällä ratkaisevan tärkeitä pisteitä. Kiiston onnistumiset jäivät yksittäisiksi ja Juju puolestaan loisti koko joukkueen voimin. Sanni Peltoniemen ässäsyöttö vei kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen 24-17 ja vaikka Kiisto onnistui selvittämään neljä ensimmäistä, viides oli liikaa ja Juju pääsi juhlimaan runkosarjan voittoa.

Loppulukemat kirjattiin Jujun eduksi 3-1 (25-19, 23-25, 27-25, 25-21). Kaikki kotiottelunsa runkosarjassa voittaneen Jujun pörssikuningatar ja parhaana palkittu pelaaja oli Ravintola Pepen kummipelaaja Hämäläinen 18 pisteellä, Rendian tukema Muukkonen takoi 12 ja yhdeksään pisteeseen ylsivät Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen ja Jet Set Barin kummipelaaja Kaunisto. Joensuun kaupungin kummipelaaja Jonna Kaverinen tarjoili passarin ominaisuudessa hyviä hyökkäyspaikkoja. Kiiston parhaana palkittiin sentteri Michaela Bajnoková ja eniten pisteitä (17) kirjautti Noora Rasinperä.

Jujulla on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua. Ne pelataan Helsingissä Lehto Areenalla tulevana viikonloppuna Tapanilan Erää ja PuMa Volleytä vastaan. Pudotuspelit alkavat 11.3., mutta tarkempi aikataulu ja vastustaja selviävät vasta runkosarjan päätyttyä.