top of page

Juju kiusasi sarjakärkeä ja nipisti pisteen PuMa-Volleyltä

Joen Juju sai lauantaina HK:n isännöimässä naisten 1-sarjaottelussa vastaansa helsinkiläisen PuMa-Volleyn. Ennakkoon ajateltuna vastus oli kovin mahdollinen, sillä PuMa-Volley johtaa sarjaa selvällä erolla takana oleviin.


Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. PuMa-Volley nousi kuitenkin kuskin paikalle tehtyään neljä pistettä putkeen alkaen tilanteesta 10-10. Jonna Kaverisen kolme pistettä putkeen nostivat Jujun mukaan taisteluun erävoitosta tilanteeseen 17-19, mutta PuMa-Volley vastasi samalla mitalla ja johti hetken kuluttua 23-19. Jatta Kalajoen pisteet pitivät Jujun mukana loppuun saakka, mutta PuMa-Volley oli viimeisissä palloissa etevämpi ja vei erän 25-23.

Toiseen erään Juju sai hyvän startin ja PuMa-Volley oli pakotettu aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 9-3. Ella Vasarainen johti Jujun pistetehtailua ja erä oli käytännössä yhteen maaliin pelaamista. PuMa-Volley ei päässyt missään vaiheessa kunnolla mukaan peliin ja Juju nappasi 87 katsojan riemuksi selkeän erävoiton lukemin 25-13.


Kolmaskin erä alkoi Jujun tahtiin ja taululla loistivat 5-1-johtolukemat. Vieraat eivät päästäneet Jujua karkuun, vaan nousivat johtoon Emiliina Heimalan pisteiden siivittämänä. Tilanne muuttui erän puolivälissä Nea Hämäläisen takoessa pisteitä ja Vasarainen kasvatti johdon jo kolmeen pisteeseen tilanteessa 21-18. Seuraavaksi oli PuMa-Volleyn vuoro onnistua ja jännittävä erä sai lopulta arvoisensa päätöksen, kun ratkaisu nähtiin jatkopalloilla. Vieraat käyttivät tilaisuutensa Jujua paremmin ja PuMa-Volley vei erän nimiinsä 27-25.


Neljännen erän alku oli tasainen. Juju karkasi puolimatkan krouvin kohdalla 13-8-johtoon Hämäläisen, Vasaraisen ja Sofia Norrbackan pisteillä. Jo kuuteen pisteeseen venähtänyt piste-ero kesti loppuun saakka, vaikka PuMa-Volley käväisikin pariin otteeseen pisteen päässä. Erä päättyi lopulta Jujun 25-21-voittoon, joten ottelu eteni viidenteen erään.


Juju otti ratkaisuerään lentävän lähdön ja johti alkuun 3-0. Vieraiden Eevi Lehmus aloitti PuMa-Volleyn nousun ja hetkessä tilanne oli tasan. Loppuerä oli tiukkaa vääntöä, eikä voittajaa kyennyt ennustamaan etukäteen. Lehmus otti erän lopulla isoa roolia ja nosti PuMa-Volleyn 11-12-tappiotilanteesta 13-12-johtoon. Jujulle ei enää pisteitä suotu, joten erä päättyi helsinkiläisten 15-12-voittoon.


Juju otti tärkeän sarjapisteen 2-3 (23-25, 25-13, 25-27, 25-21, 15-12) –tappion seurauksena. Pistepörssin kärkipaikan nappasi Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen 20 tehomerkinnällä. Taksi Itä-Suomen kummipelaaja Hämäläinen takoi 15 pistettä ja Kalajoki 13. PuMa-Volleyn tehokkain oli 18 pistettä tehnyt Lehmus. Parhaan pelaajan palkinnot lähtivät passareiden matkaan: Jujulta kunnian sai Kaverinen ja PuMa-Volleyltä Sanni Suomela.


”Hyvä taistelu. Tälle kuusikolle ensimmäinen yhteinen kokemus ja se näkyi etenkin ensimmäisessä erässä. Enemmän jäi nyt panosta RaisU-peliin” kiteytti Jujun päävalmentaja Anders Sutinen.


Niin, ne panokset: Jujulla on jäljellä enää yksi ottelu runkosarjassa. 9.3. pelattavaan kotiotteluun saapuu vastustajaksi Raision Urheilijat, joka majailee sarjataulukon neljännellä sijalla. Juju on kahdeksantena niukasti kiinni pudotuspelipaikassa, mutta se tarvitsee Raisiolta pisteitä säilyttääkseen asemansa.


JUJUN PELITULOKSET PERILLE KULJETTAA TAKSI ITÄ-SUOMI!

39 views

Comments


bottom of page