top of page

Juju kairasi pisteen, mutta joutui taipumaan – JymyVolley Akatemia vei trillerin Joensuussa

Joen Juju sai sunnuntaina Fastroin isännöimään kotiotteluun vieraaksi JymyVolleyn akatemiajoukkueen. Jujulla oli revanssin paikka, sillä viikko sitten Nurmossa pelatussa kohtaamisessa JymyVolley voitti selkeästi 3-0. Joensuun urheilutalolle saapuneet 115 katsojaa saivat todistaa hurjan jännitysnäytelmän. Ottelu alkoi erittäin tasaisena ja asetelmia haettiin ensimmäisen erän puoliväliin saakka. Jujun avuksi 2-sarjajoukkueesta tullut Jatta Kalajoki oli vahvalla pelipäällä ja johti kotijoukkueen pistetehtailua. Ratkaisu nähtiin, kun Juju nousi 13-14 –tappioasemasta 20-15 –johtoon ja jatkoi samaa tahtia erän loppuun saakka kirjauttaen pöytäkirjaan loppulukemat 25-18. Toinen erä noudatti pitkälti ensimmäisen kaavaa. Alkupuolisko oli tasaista vääntöä, mutta tällä kertaa JymyVolley karkasi puolivälin jälkeen johtoon. Erä näytti jo ratkenneen vieraiden johtaessa 22-16, kunnes Sofia Norrbackan pisteet nostivat Jujua vielä mukaan peliin. Juju selvitti jopa viisi eräpalloa, kuudes oli kuitenkin liikaa ja JymyVolley tasoitti erät 1-1:een. Juju tuli pitkän tauon jälkeen peliin terävästi ja johti kolmatta erää 4-1. Seuraavaksi vahva hetki osui JymyVolleylle ja yhtäkkiä vieraat johtivat 6-5. Muutaman pallon ajan peli oli tasaista, kunnes JymyVolley iski seitsemän pistettä putkeen ja johti 17-12. Johto kesti loppuun saakka Jujun taistelusta huolimatta ja illan ensimmäinen sarjapiste matkusti Etelä-Pohjanmaalle. Neljäs erä oli Jujun ilotulitusta. Saana Hantula johti joukkuetta ja pisteen toisensa perään tehnyt Juju paineli kymmenen pisteen karkumatkalle. Kotijoukkue teki pisteitä laajalla rintamalla eikä JymyVolley päässyt peliin mukaan lainkaan. Ella Lehtonen päätti erän kahdella perättäisellä pisteellä lukemiin 25-13. Viidennestä erästä muodostui erittäin jännittävä. Kalajoki ja Lehtonen olivat isossa roolissa Jujun johtaessa aluksi 8-4, mutta puoltenvaihdon jälkeen pelin suunta muuttui. Kotijoukkueen muutamat virheet tarjosivat JymyVolleylle mahdollisuuden, jonka se käytti ja nousi 13-10 –johtoon. Riina Lukkaroinen teki Jujulle tärkeitä kavennuspisteitä, jotka eivät kuitenkaan kantaneet aivan päätyyn saakka. Jujulle jäi käteen yksi sarjapiste ja 2-3 (25-18, 24-26, 20-25, 25-13, 13-15) –tappio. Tilastokärki ja Jujun paras pelaaja oli Kalajoki tehoilla 19/+12, Asianajotoimisto Kontturin ja Ravintola Pepen kummipelaaja Norrbacka tehoili lukemat 13/+5 ja Metsäpalvelu Turusen tukeman Lehtosen tehot olivat 13/+3. Ravintola Pepen kummipelaaja, libero Venla Pirinen oli jälleen vahva vastaanotossa nostettuaan pallot passarille 76 prosentin tarkkuudella. Kokoonpanoaan runsaasti pyöritelleen vierasjoukkueen tehokkaimmat olivat yhdeksällä pisteellä Tilda Tuuri ja Meri Törmä, joka palkittiin JymyVolleyn parhaana pelaajana. ”Parempaan päin. Kaikki pelaajat olivat plussalla, eli tilastojen valossa ihan hyvä peli. Vastustajan nelospaikkaa ei saatu oikein kiinni. Torjuntaa pitää harjoitella edelleen, vaikka se olikin jo vähän parempaa. Toivottavasti saadaan sairastupaa tyhjemmäksi seuraavaan peliin” mietiskeli Jujun päävalmentaja Anders Sutinen ottelun jälkeen. Jujun kausi jatkuu kotiottelulla tulevana lauantaina. Vieraaksi klo 15:00 Joensuun urheilutalolla alkavaan otteluun saapuu Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, joten kentällä nähdään monta mahdollisesti tulevaa maajoukkuepelaajaa