top of page

Juju jatkaa voittojen tiellä – LP Viesti Akatemia kaatui Joensuussa

Updated: Nov 20, 2022

Naisten 1-sarja jatkui lauantai-iltana Joensuun urheilutalolla Korhonen Yhtiöiden isännöimällä ottelulla, jossa vastakkain olivat sarjakakkonen Joen Juju ja viidennellä sijalla majaileva LP Viestin akatemiajoukkue. 135 katsojaa sai todistaa hienoa lentopalloiltaa. Juju nappasi ensimmäisen erän alkuun 3-1-johdon Ella Kuosmasen tehtyä kaksi pistettä peräkkäin, mutta Viesti vastasi nopeasti Hilma Nikkasen tehoilla. Erä eteni hetken tasaisena, kunnes Viesti onnistui karkaamaan kuusi pistettä edelle tilanteessa 19-12. Juju aloitti Kuosmasen syöttövuorolla hurjan nousun ja Nea Hämäläinen teki verkolla lähestulkoon mitä tahtoi. Yhdeksän pisteen putki vei Jujun johtoon, eikä kotijoukkue asemastaan enää luopunut ja voitti avauserän 25-21. Toinen erä eteni ensimmäisen puolikkaan tasaisena, joskin Viesti oli aavistuksen edellä. Juju teki pisteitä tasaisesti, Viestiltä erottuivat edukseen Saimi Heikkinen ja Selma Nikkanen. Vieraiden johtaessa 16-13 Juju käytti aikalisän ja Hämäläinen nosti kahdella perättäisellä pisteellä emännät pisteen päähän. Viestin torjuntapeli otti roolia erän edetessä ja kotijoukkueen toinen aikalisä otettiin tilanteessa 15-19. Sini Kesänen taituroi Jujun torjunta- ja hyökkäyspisteellä jälleen iskuetäisyydelle ja erän lopusta saatiin varsin jännittävä. Hämäläinen nakutti kahdella pisteellä Jujun eräpallotilanteeseen, jonka Jonna Kaverinen hyödynsi ja tauolle lähdettiin Jujun johtaessa 2-0. Juju sai kolmanteen erään hyvän lähdön ja Kuosmanen vei kotijoukkueen 4-1-johtoon. Kesänen, Hämäläinen ja Ella Vasarainen tekivät tasaisesti pisteitä ja Juju pysyi johtoasemassa Viestin hieman tuskaillessa omien tehojensa kanssa. Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa Noora Taskisen tehtyä 18-14-johtopisteen ja Viestin kolme virhettä ynnä Kesäsen ja Taskisen pisteet nostivat Jujun kahden pisteen päähän erä- ja otteluvoitosta. Viesti ei enää kiriä saanut aikaan, ja lopulta Vasarainen niittasi ottelun pakettiin. Juju jatkoi vahvaa virettään 3-0 (25-21, 25-23, 25-16) –voitolla ja nousi ainakin hetkeksi sarjan kärkeen. Parhaan pelaajan palkinnot otteluisäntä Korhonen Yhtiöt jakoi Jujun Kesäselle (Ravintola Pepe), joka teki kaikkiaan 13 pistettä ja Viestin Venla Piriselle, joka onnistui liberon tontilla. Jujun pistepörssin kärkeen nousi Hämäläinen (Ravintola Pepe) 14 merkinnällä, Vasarainen (Korhonen Yhtiöt) teki yhdeksän pistettä. Jujulla on seuraavaksi edessään kolmen viikon tauko peleistä. Seuraava ottelu on ohjelmassa sunnuntaina 11.12. ja tuolloin vieraaksi Joensuun urheilutalolle saapuu helsinkiläinen Puma Volley, joka on kirjoitushetkellä pisteen Jujua perässä sarjan kakkospaikalla.