top of page

Juju historiallisesti välieriin ennätysyleisön edessä

Updated: Mar 13, 2023

Sunnuntaina Joensuun urheilutalolla pelattiin Suomen Sahayrittäjien isännöimä naisten 1-sarjan toinen puolivälieräottelu Joen Jujun ja Lempo-Volleyn välillä. Juju oli voittanut lauantaina ensimmäisen osaottelun, joten sillä oli erinomainen mahdollisuus edetä välieriin. Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat hakivat pelituntumaa pitkän matkustamisen jälkeen. Juju otti ohjat Nea Hämäläisen johdolla ja pakotti Lempo-Volleyn aikalisälle tilanteessa 11-8. Ero pysytteli pitkään muutamassa pisteessä ja peli oli mainiosti Jujun hallinnassa, kunnes Lempo-Volleyn hyökkäyspeli alkoi toimia alkua paremmin. Adelia Launonen toi vieraat jo tasalukemiin 22-22, mutta Juju kesti paineet ja Ella Kuosmanen päätti erän kotijoukkueelle. Toinenkin erä oli aluksi tasaista vääntöä. Lempo-Volley käväisi pisteen johdossa vielä tilanteessa 8-7, mutta Jonna Kaverisen ja Sini Kesäsen pisteet käänsivät etulyöntiasemaa Jujulle. Ella Vasarainen oli erän puolivälissä pitelemätön ja vei Jujun 16-11-johtoon, mistä Lempo-Volley ei enää toipunut. Hämäläinen jatkoi vahvoja otteitaan ja takoi erän loppua kohden tarvittavat pisteet, jotka siivittivät Jujun selkeään erävoittoon. Juju karkasi kolmannen erän alussa 5-2-johtoon Kuosmasen, Kesäsen ja Noora Taskisen pisteillä, mutta omat virheet tarjosivat Lempo-Volleylle mahdollisuuden. Annika Saari johti vieraiden vahvaa syöttö- ja hyökkäyspeliä ja Juju oli pakotettu aikalisälle tappioasemassa 13-18. Kotijoukkue taisteli sitkeästi Hämäläisen uurastaessa joka puolella kenttää, mutta aivan riittävää tukea ei löytynyt ja Lempo-Volley pitkitti sunnuntai-iltapäivää Tessa Francken ratkaistua erän vieraille. Neljänteen erään Juju vaihtoi keskitorjujaksi Aliisa Kauniston, joka iskikin heti Jujulle avauspisteen. Monipuolisesti onnistunut kotijoukkue johti hetken kuluttua 7-2, eikä Lempo-Volley pystynyt haastamaan kuin ajoittain. Juju pelasi vähillä virheillä ja teki tehoja joka puolelta, Lempo-Volley vastaavasti sortui ratkaisevissa paikoissa heikkoihin hyökkäysratkaisuihin. 315-päinen kotiyleisö ja LIVE Karjalaisen 510 silmäparia saivat juhlansa, kun Kesänen pääsi täräyttämään vastapallosta erän ja ottelun pakettiin. Juju voitti ottelun 3-1 (25-23, 25-16, 21-25, 25-18) ja eteni näin ollen 1-sarjassa neljän parhaan joukkoon. Kotijoukkueen ylivoimainen ykköstykki ja parhaana palkittu pelaaja oli Ravintola Pepen kummipelaaja Hämäläinen 23 pisteellä, joiden lisäksi tilille kertyi huima määrä puolustuksia ja vastaanottoja. Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen takoi 14 ja Ravintola Pepen kummipelaaja Kesänen kahdeksan pistettä. Lempo-Volleyltä 13 pisteeseen ylsivät Saari ja Francke, joka palkittiin joukkueensa parhaana. Välierät pelataan tulevana viikonloppuna ja Juju saa vastaansa Tapanilan Erän. Puolivälierien tapaan pelataan kaksi ottelua ja voittojen ollessa tasan edessä on 25 pisteeseen pelattava ”kultainen erä”. Juju aloittaa sarjan vieraskentällä lauantaina ja kotiottelu on ohjelmassa 19.3.2023 sunnuntaina klo 17:00.