top of page

Juju ei suostunut häviämään – Kuortane tarjosi kovan vastuksen

Joen Juju pelasi runkosarjan toiseksi viimeisen kotiottelun Metsäpalvelu Turusen isännöimänä 121 katsojan silmien edessä. Vastustajaksi oli saapunut sarjajumbo Kuortane, ja ennalta Juju lähti otteluun selvänä suosikkina – eihän joukkue ollut hävinnyt otteluakaan kotikentällä. Kuortane tarjosi Jujulle kuitenkin tiukan vastuksen ja yleisö pääsi jännittämään toden teolla.

Ottelun alussa Kuortane oli paremmin pelissä kiinni ja pakotti Jujun aikalisälle johtaessaan 10-5. Asetelmat kääntyivät nopeasti Nea Hämäläisen ja Sini Kesäsen johdettua pistetehtailua. Erän puolivälissä Juju oli nousi johtoon ja näytti ja marssivan erävoittoon tilanteessa 20-15. Kuortane taisteli tiensä vielä tasoihin 21-21, mutta Noora Taskisen kaksi pistettä putkeen pohjustivat Jujun erävoiton.

Toinen erä oli alusta loppuun Jujun hallinnassa. Hämäläinen takoi pisteen toisensa jälkeen ja erän puolivälissä Juju johti 13-7. Erän loppua kohden roolia otti Kesänen, eikä Kuortane pystynyt vastaamaan kotijoukkueen ilotulitukseen kuin hetkittäin. Sanni Peltoniemi syötti Jujun eräpallotilanteeseen 24-15 ja Hämäläinen paketoi erän hetkeä myöhemmin.

Pitkän erätauon taika muistutti jälleen olemassaolostaan Kuortaneen lähtiessä viemään peliä kolmannessa erässä. Juju pysytteli pitkään muutaman pisteen takaa-ajoasemassa, kunnes Kesänen ja Ella Kuosmanen toivat kotijoukkueen tasatilanteeseen 17-17. Erän loppu oli tasaista vääntöä, mutta pidemmän korren vei lopulta Kuortane voittaen erän 25-22.

Neljännessä erässä Kuortane jatkoi siitä, mihin se edellisessä jäi. Ensimmäisten pallojen jälkeen vieraat ottivat pelin haltuun ja Jujun molemmat aikalisät oli käytetty tappiotilanteessa 8-14. Ero ehti kasvaa seuraavassa hetkessä jo yhdeksään pisteeseen, eikä Juju saanut kirivaihdetta silmään. Erän voitti Kuortane selvin lukemin ja jännittävä ottelu eteni viidenteen erään.

Kuortane sai ratkaisuerään hyvän startin ja johti 3-1. Jonna Kaverinen toi Jujun nopeasti tasoihin ja kotijoukkueen lento jatkui Ella Vasaraisen iskettyä taululle johtolukemat 7-4. Kuortane pääsi vielä pisteen päähän, mutta Hämäläinen oli lopussa kovaa valuuttaa kotijoukkueelle. Peltoniemi päätti ottelun komeaan ässäsyöttöön ja Juju kuittasi kaksi sarjapistettä.

Joensuun urheilutalon valotaululla loistivat lopulta Jujun voittolukemat 3-2 (25-21, 25-17, 22-25, 17-25, 9-15). Pistetilaston kärkipaikoille nousivat Ravintola Pepen kummipelaajat Hämäläinen (23) ja Kesänen (21). Korhonen Yhtiöiden kummipelaaja Vasarainen ylsi 10 pisteeseen. Kuortaneen ykkönen oli parhaan pelaajan palkinnonkin pokannut Vilma Isometsä 17 pisteellä. Jujun parhaana palkittiin Kesänen.

Live Karjalaisessakin oli mukavasti 362 katsojaa.

Jujun kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Salohallissa LP Viesti Akatemian vieraana. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan Urheilutalolla 26.2. Vaasan Kiistoa vastaan. Juju sijoittuu runkosarjassa varmuudella kärkikaksikkoon PuMa Volleyn kanssa.