top of page

Juju C2:lle peruspelillä ansaittu poolinousu Rantakylässä 26.10.2019

Juju C2 emännöi G3-poolia ensimmäisellä poolikierroksella. Päivän tavoitteena oli nostaa rutiinitasoa perusrotaatioissa, jotta voisimme alkaa keskittyä jatkossa seuraaviin lajihienouksiin. Turnausvastustajat saapuivat Liperistä, Vesannolta ja Mikkelistä. Tällä kertaa olimme pelaamassa neljäntoista tytön voimin. Passarin tonttia hoitivat vuorotellen Venla ja hakkurin tontilta siirtynyt Laura. Keskipelaajina jatkoivat edellisen turnauksen tavoin Halla, Jessica, Olesia ja Paloma. Yleispelaajina kierrätettiin Alinaa, Annia, Neeaa ja Saraa. Edellisessäkin turnauksessa hakkurina pelannut Olga sai seurakseen Anfisan ja Lailan. Liberona Juju-debyytissään luuti Milla.

Juppe oli mukana myös perjantain fysiikaharjoituksessa

Aamupäivän ottelu oli naapuriseuraa LiTai:ta vastaan. Liperiläisillä oli matkassa junioreita E-ikäisistä B-ikäisiin. Vaikka joukkueen sisäinen tasoero oli huomattava, niin he pelasivat koko päivän oikein pirteästi (kaikki pelit kolme-eräisiä!). Juju aloitti ensimmäisen erän hiukan terävämmin. Johto kuitenkin suli, kun liperiläisten Jenna vei erän puolessa välissä syöttövuoronsa kirjaimellisesti 6-0 ja johti heidät karkumatkalle, jota Juju ei enää tavoittanut. Toiseen erään kuusikosta vaihdettiin neljä pelaajaa ja alkuun tulos oli sen mukainen: vastustajalle 8-0 -johto. Pelirytmi alkoi hiljalleen löytyä uudellakin kuusikolla ja ottelutapahtumat tasoittuivat. Liperiläisten johdettua 18-10 Jujun syöttö- ja hyökkäystyöskentely sai kuitenkin riittävästi laatua ja positiivisia asioita alkoi tapahtua ryppäissä. Tästä eteenpäin Halla takoi joka kolmannen Jujun pisteen, päättäen lopulta erän neljään syöttöön, joista kolme upposi ässänä kenttään. Kolmas erä oli muuten tasainen, mutta Juju pystyi välttelemään paremmin helppoja virheitä ja avausottelu toikin lopulta 2-1 (23-25, 25-23, 15-10) -voiton.

Toinen ottelu oli tasoturnauksesta tuttua Pass C2 -joukkuetta vastaan. Edellisellä kerralla kykenimme mikkeliläiset kolmieräisessä ottelussa lyömään, mutta nyt ensimmäisen erän alkua lukuunottamatta ottelun hallinta oli heillä. Pass C2 oli saanut aamupäivän ottelussa näpäytyksen vesantolaisilta ja he olivat ilmeisen sisuuntuneita siitä. Ensimmäinen erän alku meni Jujun hienoisessa hallinnassa 9-6 -tilanteeseen asti. Sen jälkeen jujulaisten pelivalmius ja -asento lysähti. Pass C2 otti loppuerään kolme pitempää pisteputkea ja vei erävoiton melko helposti. Toisessa erässä tahti jatkui samana ja mikkeliläisillä oli nopeasti 11-3 -johto. Numeroiden valossa ero säilyi koko loppuerän ja tällä kertaa Pass C2 sai revanssin ilman suurempaa taistelua. Tuloksena puhdas 0-2 (18-25, 17-25) -tappio Jujulle. Lyhesti sanottuna hävisimme ottelun syöttö-vastaanotto -peliin. Ainoa valopilkku oli Olesian yritteliäs peli keskellä, jotka palkittiin kuudella tehdyllä pisteellä.

Päivän ensimmäinen erä alkamassa.

Turnauksen viimeiseen peliin lähdettiin tilanteessa, jossa turnauksen kaikki joukkueet olivat voittaneet yhden pelin. Poolinousu oli tarjolla kahdelle joukkueelle, joten viimeisen kierroksen voittajia kutsui F-pooli. VesU oli aamupäivällä voittanut Pass C2:n, mutta LiTai:ta vastaan heidän pelinsä oli hyytynyt jo melko vaisuksi. Ensimmäinen erässä Juju meni vääjämättömästi kohti erävoittoa ilman, että omassa pelissä oli tarvitsi edes loistaa. Erän lopussa Jujulla oli 11 eräpalloa, joista vesantolaiset tsemppasivat itselleen viisi. Tämä VesU:n herääminen tarkoitti todella tasaista toisen erän alkua. Joukkueet takoivat pisteitä tasatahtiin 13-13 -tilanteeseen asti. Sen jälkeen vesantolaiset tekivät pisteen omasta syötöstään viisi kertaa peräkkäin ja erän loppu meni Jujulla sekaisin. Kolmas erä alkoi Jujulta taas terävämmin. Vesantolaiset roikkuivat koko erän parin-kolmen pisteen päässä, mutta etumatka kesti erän loppuun saakka. Kolme ottelupalloa tällä kertaa riitti, vaikka sitkeä VesU niistä kaksi selvittikin. Päätösottelun 2-1 (25-18, 18-25, 15-13) -voitto varmisti Juju C2:lle poolinousun.

Toisella poolikierroksella kohtaamme jälleen kerran Pass C2:n, jota vastaan on kieltämättä mainiota pelata. Heidän peli on suunnilleen samassa kehitysvaiheessa meidän kanssa. Lisäksi kohtaamme ensi kerralla E-poolista pudonneen RautU:n ja F-poolissa pysyneen KLP-86:n.

Joukkue täytti oikein mukavasti asetetun tavoitteen. Rotaatiopeli toimi ajoittain jo ihan mallikkaasti ja valmentajien tarvitsi "kauko-ohjata" pelaajiaan turnauksen päätteeksi paljon vähemmän kuin turnauksen aluksi. Passaripeli hoitui Venlan ja Lauran johdolla koko ajan mallikkaasti ja toimii osaltaan jo nyt yhtenä kivijalkana. Luotettavan perustekemisen hatunnosto menee pelaajalle, joka ei koko päivänä ollut varsinaisesti valokeilassa, mutta kerta toisensa jälkeen pystyi toimittamaan palloa laadukkaasti verkon toiselle puolelle tehden samalla joukkueen kovimman pistemäärän (14). Tämä pelaaja oli Alina.