top of page

Juju C2 kotiturnaus 1.2.2020 Nepenmäellä


Saimme järjestettäväksemme viidennnen poolikierroksen turnauksen ns. mutkan kautta, kun Rautalammilta eikä Liperistä löytynyt tarpeeksi isoa salia, jossa olisimme päässeet pelaamaan kahdella kentällä yhtäaikaa. Nepenmäellä kentät saa juuri ja juuri sääntöjen puitteissa poikki salin, joskin syöttötila jää lyhyeksi. Muutoin Nepenmäen koulu on kyllä oivallinen paikka järjestää turnauksia. Turnausaamuna klo 09.00 joukkueen staffi ja vanhemmista koottu iskuryhmä aloittivat valmistelut, jotta kaikki puitteet olisivat kunnossa klo 10.00, kun vierasjoukkueet RautU, VesU, LiTai ja Passarit C2 astelisivat saliin. Kiitos ahkeran talkooväen, sali saatiin pelikuntoon helposti.


Ensimmäisenä saimme vastaamme Liperin Taimen. Olin jakanut pelaajat kahteen kuusikkoon, panttereihin ja tiikereihin, jotka vuorottelisivat erien aloittavana kuusikkona. Pelaajavaihtoja oli tarkoitus tehdä tarpeen mukaan. Pantterit siis aloittivat Taimea vastaan molemmat erät ja lähtivät viemään peliä eteenpäin. Tai itse asiassa nyt siinä kävi kyllä niin, että Taimi vei, ja me emme oikeastaan edes vikisseet. Syystä tai toisesta pantterit eivät oikein heränneet pelaamaan missään vaiheessa, ja vastustaja rallatteli helppoon 2-0 voittoon lähes virheettömällä pelillä. Päivä ei lähtenytkään käyntiin, niinkuin turnausviikon harjoittelun perusteella olisin odottanut. No, ei se aina lähde, ja pantterithan on panttereita, eivät koneita.Lyhyt tilanteen nollaus, evästä käkättimeen, ja tiikerit kentälle. Toisella puolen verkkoa oli VesU:n joukkue, jolle taivuimme viimeksi Kuopiossa. Tiikerit lähtivät rennosti ja hyvällä pelihuumorilla liikkeelle. Erityisesti Milla ja Alina lyödä pätkäyttelivät laidasta rohkeasti lukeutuen Olgan lisäksi pelin onnistujiin. Hyvä syöttö- ja vastaanottopeli, sekä juurikin se iloinen ja rohkea peli-ilme saattelivat meidät 2-0 voittoon. Hyvä Tikrut!

Hieman reilumman lounastauon jälkeen vastaan asettui RautU. Aikaisemman kohtaamisen RautU voitti selvästi 2-0 syöttämällä meidät kumoon. Jo lämmittelyvaiheen syöttöjä katsellessa mietin, että saattaapi panttereilla olla vielä tukalat paikat. Huolehdin turhaan. Pantterit olivat käsitelleet ensimmäisen pelin jäätymisensä, ja saivat pelin syrjästä hyvin kiinni. Nousujohteisen pelaaminen ei riittänyt kuitenkaan kummassakaan erässä, ja pelistä kirjattiin meille 2-0 tappio. Tappio ei kuitenkaan harmittanut, koska tytöt taistelivat hyvin Sannin ollessa tällä kertaa panttereiden kovin pisteiden tekijä. Oma syöttö-vastaanottopeli oli edelleen hyvällä tasolla, mikä oli erityinen ilonaihe.


Yhden ottelun tauon jälkeen kohtasimme viimeisessä pelissä Passarit. Tiikerit pääsivät vaikean alkuerän jälkeen pikkuhiljaa mukaan, ja nousivat Annin ja Heinin kannattelemana tasatilanteeseen 22-22 taistelemaan ensimmäisen erän voitosta. Passarit kuitenkin hyökkäsi määrätietoisemmin ja rohkeammin erän lopussa, ja katkaisi erän 25-22. Hyvää taistelua silti tiikereiltä. Toisessa erässä pysyimme mukana erän puoliväliin, jonka jälkeen erä alkoi vastuttamattomasti luisua Passareille. Edes vaihtojen kautta tehty peluutuksen tiivistäminen ei auttanut, ja toinenkin erä meni Passareille. Täytyy kyllä sanoa, että Passarit pelasivat erien loput todella hyvin, ja lyöden kovaa. Juuri niinkuin se kuuluu tehdäkin.


You did it!
You did it!

Kokonaisuutena arvioiden päivä oli oikein mainio. Kaikki pelaajat saivat päivän aikana onnistumisia. Syöttö-vastaanottopeli on selkeästi nytkähtänyt eteenpäin, ja oma pelaaminen oli ihan hyvin kontrollissa lukuunottamatta välillä esiintyviä ”hässäkkäpalloja”. Yritämme seuraavaan turnaukseen edelleen parantaa pallokontrollia, ja nostaa helppoja palloja tarkemmin, jotta niistä päästään hyökkäämään myös keskeltä. Näillä teemoilla kohti aluemestaruusturnausta, joka pelataan 15.2. Liperissä.


Loppuun vielä kiitokset kaikille turnausta järjestämässä olleille. Erityiskiitokset valmennusavusta J&R sinne Allinkadulle, sekä Tulosen Jukalle tuomarointiavusta!


Eero

Juju C2 valmentaja

120 views

Comments


bottom of page