top of page

Juju C1 - Kausi käyntiin hyvällä ilmeellä

Updated: Oct 9, 2020Joen Juju C1 oli treenannut kesän hyvin, joukkue oli asettunut 12 tytön kokoiseksi jo reilusti ennen kauden alkua, alkusyksyn alueleiritykset takana ja lopulta kaikki valmiina kauden aloitukseen. Sisarjoukkueen (C2) järjestämä kotiturnaus ja pelipaikkana Joensuun lentopallon pyhättö urheilutalo, johon juniorijoukkueilla ei liian usein ole asiaa.

Koko turnausviikko oli treenattu hyvin ja toipilaatkin oli saatu treenikuntoon. Alkulämmittely osoitti keskittymisen olevan kohdallaan ja kun kausi klo 11 alkoi, niin tekemisessä riitti laatua. Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa Juju C2, joka koostui pelaajista, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa eläessään ison kentän peliä ja joukossa oli jopa pelaajia, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa ylipäätään. Juju C1 rakensi tähän peliin kuusikkonsa siten, että Milla kantoi päävastuun hakkurina, Sara sai päivän ainoan pelinsä yp-paikalta, sillä hänen ilmiömäinen monipuolisuutensa teki hänestä tälle päivälle toisen liberon Jessican rinnalle. Jessicaa peluutettiin vielä säästellen hiljattaisesta vammasta toipumisensa vuoksi. Anni aloitti toisena yleispelaajana. Passarina aloitti Laura sekä keskipelaajina tässä, kuten kaikissa muissakin otteluissa, Sanni ja Heini. Kolmas keskipelaaja Alina oli koko päivän vain varalla, sillä hänen loukkaantumisesta toipumisen kanssa ei haluttu ottaa mitään riskejä. Ottelu ei kauan kestänyt, sillä tasoero oli melko selvä. C2:n pelihuumori oli ihailtavaa, mutta C1:n syöttö oli koko pelin niin painavaa, että vastustajalla oli vaikeuksia tuottaa omia hyökkäyksiä. Peli päättyi C1:n voittoon 2-0 (25-7, 25-8).Pitkän tauon jälkeen vastaan asettui Outokummun Partio. Tiedossa oli päivän kovin ottelu. Sara siirtyi suunnitelman mukaan toiseksi liberoksi ja yp:n rooliin astuivat tällä kertaa Halla ja Veera. Neea aloitti hakkurina. Partio oli odotetusti hyvin voimakas syöttäessään ja hyökätessään. Saimme välillä haavoitettua heidän vastaanottoa, mutta ero oli, niin kuin niin usein lentopallossa, syöttö-vastaanotto -pelissä. Ottelussa pelattiin monta pitkää pallorallia, joista molemmat joukkueet saivat näyttää (ja joutuivat näyttämään) kaiken osaamisensa. Ottelun erikoisin hetki sattui toiseen erään. Ensin Partion Ira pisti pystyyn syöttöklinikan ja heti perään Juju C1:n Veera teki saman. Ottelu päättyi ansaitusti Partiolle 2-0 (25-12, 25-16).Päivän päätteeksi pelasimme Kiteen Urheilijoita vastaan. KiU:n tuttu runko oli saanut täydennyksiä muutaman pelaajan verran Savonlinnasta. Juju C1 aloitti lähes samalla kokoonpanolla kuin Partio-ottelun ja käytti myöhemmin kentällä melkein koko rosterinsa. Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta erän loputtua kiteeläisten syötöt alkoivat purra paremmin. Toisessa erässä tapahtui käänteinen, sillä erän jälkimmäisellä puolella Juju C1 sai KiU:n vastaanoton rikki. Kolmas erä käänsi asetelman vielä kertaalleen ja KiU:n Kertun astuessa syöttämään 8-6 -tilanteessa ei Juju C1 enää pisteitä saanut. Pisteet Kiteelle tuloksella 2-1 (25-17, 18-25, 15-6).
Turnauspäivän tekeminen oli hienoa seurattavaa. Etukäteen oli tiedossa, että kovien syöttäjien kanssa vielä ei aivan vastaanoton taso riitä, mutta silläkin osastolla oli menty lujasti eteenpäin. Valmennusta ilahdutti erityisesti se, että jotakuinkin kaikki osaaminen kyettiin valjastamaan käyttöön varsinaisia pelejä pelatessa. Erityisesti syöttämisessä oli tapahtunut suuria oivalluksia parin-kolmen edellisen viikon aikana. Helpot pallot nousivat varsin hyvin, ja yritämmekin jatkossa hyökätä jatkopalloja enemmän keskeltä.

Tästä on hyvä jatkaa 1. poolikierrokselle Kiteelle!

C1 valmentajat Eero & Ilpo

229 views

Comments


bottom of page