top of page

Juju B2:n tasoturnauksessa saatiin hyvää kokemusta ja iloittiin onnistumisista

Updated: Nov 22, 2020


Jujun B2-joukkueeseen kuuluu tällä kaudella 10 pelaajaa, jotka ovat nousseet viime vuoden C-tytöistä täksi kaudeksi B-tyttöjen sarjaan. Joukkueen valmistautuminen kauteen on sisältänyt omanlaisia haasteitaan kesän aikana. Kesän aikana oli epätietoisuutta valmentajatilanteesta ja pelaajamääräkin oli hiukan avoin. Lopulta kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin ja joukkue saatiin kasaan ja taustat kuntoon, joten innokas joukkue pääsee pelaamaan tälläkin kaudella pelejä.


Joukkue on useamman kuukauden ajan harjoitellut kaksi kertaa viikossa pallon kanssa ja kaksi kertaa viikossa fysiikan parissa Kimmo Räsäsen opastuksessa. Kauden alla pelattiin muutama harjoituspeli Jujun B1, Jujun C1 ja Outokummun Partiota vastaan, jotka menivät vielä opetellessa. Osalla pelaajista pelipaikkakin on vaihtunut täysin, ja tilanne elää varmasti vielä kauden aikanakin, mutta tytöt ovat sopeutuneet hyvin ja tekemisen meininki on ollut hyvää harjoituksissa. Harjoituksiin osallistujamäärä on pysynyt pääsääntöisesti hyvänä ja lisäksi muutaman kerran olemme päässeet harjoittelemaan yhdessä C1-joukkueen kanssa, jotta molemmille joukkueille on saatu pidettyä hyvällä pelaajamäärällä harjoitukset.


Juju B1-joukkueen järjestämä tasoturnaus 10.10.2020 Rantakylässä


Turnauspäivän aamuna hallille saapui yhdeksän innokasta ja varmasti jännittynyttä pelaajaa sekä valmentajat Tuomo ja Heini. Rippikoulun sattuessa samalle alkamispäivälle, joukkueesta poissa oli kolme tyttöä, mutta onneksi saimme mukaamme C1-joukkueesta Neean ja Saran, joten turvallisin mielin päästiin pelaamaan turnausta läpi,
Ensimmäisessä ottelussa vastaamme asteli jo harjoituspelistä tuttu Outokummun Partio. Kentälle avauskuusikkoon laitettiin Veera, Neea, Elsi, Salla, Noora L., Olesia ja liberon tontille Lissu. Peli käynnistyi meiltä alkuun hivenen jännittyneissä merkeissä, ja täten vastustaja pääsikin karkaamaan jo tilanteeseen 6-12, jonka jälkeen oli aikalisän vuoro. Tämän jälkeen peli rupesi jo hiukan rentoutumaan ja pisteitä tehtiin tasatahtiin. Erän loppua kohden ruvettiin pääsemään entistä paremmin mukaan peliin ja onnistumisista iloittiin koko joukkueen kesken. Päästiin kilvoittelemaan erävoitosta vielä lähimmilään 1pisteen erolla Partion hyväksi 20-21 tilanteessa, mutta niin vaan muutamat erän loppuhetken pallot kääntyivät Partiolle ja erä 22-25. Mutta kaikkinensa erittäin positiivinen kauden alku.


Toiseen erään kentälle: Veera, Sara, Olga, Salla, Noora, Olesia ja Lissu. Erä käynnistyi todella tasaisissa merkeissä, meidän viedessä erää 10 pisteeseen saakka, jolloin tuli koko erän ja ottelun käänteentekevä syöttöputki. Partiolta asteli syöttöruutuun Ira, joka pahoilla syötöillään käänsi tilanteeksi 10-21. Ei saatu palloa vaan millään nousemaan ja näin erä alkoi olemaan ratkaistu. Lopulta erä selvin lukemin 11-25 Partiolle.


Kokonaisuudessaan peliin voi olla hyvinkin tyytyväinen, vaikka häviö tulikin. Kehitystä harjoituspeliin oli tullut reilusti. Ja tekeminen oli paljon rauhallisempaa. Vastaanotto toimi paljon paremmmin, yhtä syöttövuoroa lukuunottamatta, kuin harjoituspelissä.


Toinen peli Kontiolahden Iskua vastaan tuotti kokemusta 2-sarjassa pelaavilta vastustajilta


Toinen peli Kontiolahden Iskua vastaan oli Iskun yksipuolinen näytös. Tästä pelistä ei jäänyt muuta kerrottavaa kuin se, että jo lämmittelystä lähtien pelaajat rupesivat liikaa kunnioittamaan vastustajan kovia syöttöjä ja hyökkäyksiä. Oma peli ei luistanut millään osa-alueella. Mutta kuten pelin jälkeen todettiinkin, niin tästä saatiin oppia kovatasoiselta vastustajalta, jolla varmasti hyvät menestysmahdollisuudet koko b-tyttöjen sarjassa. Mutta kuten päivän teemaan sopi hyvin, pelin jälkeen kopissa ei ollut maansa myynyt porukka, vaan hymyä löytyi tämänkin jälkeen. Ja kuten valmentajien sanat pelin jälkeen kertoivat, kyseinen peli unohdettiin 10 sekunnissa.


Viimeinen peli Jujun B1-joukkuetta vastaan


Kontiolahti pelin jälkeen olikin aikaa kaksi peliä tankata energiavarastoja ennen viimeistä peliä, seuramme B1-joukkuetta vastaan. Vastapuolella monia tuttuja pelaajia useamman vuoden ajalta. Peliin lähtiessä painotettiin edelleen sitä, että pelataan pallo kerrallaan ja nautitaan tekemisestä, iloitaan onnistumisista ja ei murehdita turhista.


Ottelun ensimmäiseen erään lähdettiin koonpanolla: Veera passariksi, Neea ja Noora yp:ksi, Salla hakkuriksi, Elsi ja Olesia keskipelaajiksi sekä Lissu liberoksi. Ottelun alkupuolisko meni vielä meillä varovaisena tekemisenä, vaikka onnistumisia tuli myös jo siellä. B1 tuli otteluun hyvällä asenteella ja pahalla syötöllä, jonka kanssa olimme välillä vaikeuksissa. Erän edetessä ruvettiin paremmin pääsemään peliin mukaan, vaikkakin erän loppulukemat oli selkeät B1-joukkueen hyväksi. Loppulukemat B1-joukkueelle ensimmäisessä erässä 25-12.


Erätauolla päätettiin, että näytetään mihin pystytään ja ruvetaan haastamaan kunnolla vastustajaa. Kentälle päätettiin mennä todellakin nauttimaan lentopallon pelaamisesta ja näinhän siinä kävikin. Muutama vaihto erään tehtiin, Sara meni Neean paikalle yp:ksi ja Olga Elsin paikalle keskipelaajaksi.


Erän alku oli meiltä loistavaa ja johdettiin jo 4-0 hyvillä suorituksillamme. Saralta erittäin hieno syöttövuoro, vaikkakaan suoria ässiä ei tullut, mutta muutoin vaikeutti vastustajan pelaamista. Erän alku lupaili meille erittäin hyvää, ja oma pelaaminen pysyi vapautuneena koko ajan. Erää johdettiin parhaimmillaan viidellä pisteellä tilanteissa 6-11 ja vielä 9-14. Mutta niin vaan B1 rupesi nousemaan piste kerrallaan lähemmäs ja pari todella hyvää syöttöputkea aiheutti tilanteen kääntymisen B1-joukkueen hallinnaksi. Erä lopulta B1 hyväksi 25-18. Mutta tästäkin toisen erän pelaamisesta valmentajat ovat ylpeitä ja voidaan todeta pelin tason kehittyneen pelin edetessä.
Tämä turnaus näytti sen, että joukkueen tekeminen on mennyt lyhyessä ajassa paljon eteenpäin ja pystytään parhaimmillaan haastamaan ennakolta kovempia joukkueita. Tästä hyvänä esimerkkinä turnauksen ensimmäinen ja viimeinen erä. Ja mikä oleellisinta joukkueen yhteishenki on erittäin hyvä ja ilo onnistumisista paistaa kentällä ja vaihtopenkillä todella hienosti. Tästä turnauksesta isot kiitokset C1-joukkueen Neealle ja Saralle, jotka tulivat todella rohkeasti yhden yhteisharjoituksen jälkeen joukkueen mukaan täyttäen paikkansa erittäin hyvin. Valmentajat voivat olla koko porukkaan hyvinkin tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa!


Seuraavassa turnauksessa F-poolissa tämän kuukauden viimeisenä viikonloppuna vastustajinamme ovat: Mikkelin Passarit 2, Rautalammin Urheilijat sekä jo tästä turnauksesta tuttu Outokummun Partio. Toivotaan että turnaus päästään pelaamaan suunnitelmien mukaan. Tätä kohden treenataan ja jatketaan pelin kehittämistä.


B2 valmentajat Tuomo & Heini

173 views

Comentarios


bottom of page