top of page

Juju B1 nautti pelaamisesta kauden avauksessa

Updated: Oct 13, 2020Juju B1-joukkueseen kuuluu tällä kaudella 10 pelaajaa, löydät meidän joukkueen esittelyn Jujun nettisivuilta ja joukkueella on myös oma Instagram-tili, jota tytöt itse päivittävät. 😊 Joukkueeseen oli valittu alun perin 12 pelaajaa, mutta yhden pelaajan siirryttyä toiseen seuraan ja yhden lopettaessa tämän lajin parissa lähdimmekin kauteen vain 10 pelaajalla. Isossa seurassa on kuitenkin mahdollista järjestää tuurausapua nuoremmista, mikä on mahtava tilaisuus nuoremmille opetella vanhemman ikäluokan peliä. Näin meidän seuran Juju C1-joukkueen pelaajat saavat tarvittaessa kokemusta B-junnujen peleistä, jos meillä on sairastumisia tai loukkaantumisia.


Valmistautuminen kauteen alkoi siis huhtikuussa peruskuntokaudella viime kauden joukkueiden kanssa ja B1 on treenannut yhdessä kesäkuun alusta alkaen, kun salit aukenivat ja treenit oli turvallista järjestää. Koko ajan on menty viikko-ohjelmilla ja hyvällä treeniasenteella. Haasteita on myös riittänyt erinäisten loukkaantumisten ja syksyn flunssakausien myötä, harkoissa on menty välillä treenejä 5-6 pelaajan voimin. Tämän kauden treenivuorotkaan ole parhaaseen mahdolliseen aikaan, meillä on mm. kaksi treenivuoroa 19.30-21.00. Tämä on kyllä aika myöhään tämän ikäisille pelaajille joiden ”päätyö” on koulussa sekä osalla tunnin matka treeneihin.


Iloksemme olemme saaneet kuitenkin yhteisvuoron N3 Lillien kanssa torstaille ja saamme näin myös hyvää ja kovaa sparrausta vastaanottoon, torjuntaan ja hyökkäyspeliin kokeneemmilta pelaajilta. Päätimme siis lähteä vain B:n sarjaan tälle kaudelle ja järjestämme harkkapelejä paljon seuran sisällä ja lähialueen joukkueiden kanssa. Joukkueemme libero Iisa ja yleispelaaja Netta käyvät pelaavat toki myös A:n sarjaa ja käyvät välillä siellä treenaamassa.


Pelasimme ennen turnausta myös harkkapelejä Juju B2:sta, Outokummun Partiota ja Lillejä vastaan, kiitos hyvistä peleistä kaikille! Harkkapeleissä peluutamme kaikkia tasapuolisesti ja niissä haetaan peliaikaa kaikille. Tällä viikolla meitä sparrasi turnaukseen myös Jujun A1-tytöt, kun torstain harkkavuorot järkättiin uusiksi pikajärjestelyillä.


Tasoturnaukseen valmistautuminen ja valmennuksen stressitasot huipussaan

Turnausviikolle tuli lisää stressiä valmennukselle ja näytti jo siltä, että kolme pelaajaa ei pysty pelaamaan turnauksessa ja tiedossa oli myös Helmin riparille lähtö kesken turnauksen. Onneksi C1-joukkueesta saatiin avuksi Heini, joka lähti turnaukseen rohkeasti ilman ainuttakaan yhteistreeniä meidän kanssa. Pelitapa keskeltä on toki sama meidän seurassamme niin se helpotti asiaa!


Allekirjoittaneen stressitaso oli siis huipussaan ja vielä myöhään perjantai-illan saunan lauteilta jouduin tiedotustehtäviin, kun liitolta tuli uudet ohjeet turnauksista ilman yleisöä. Liiton päätös oli kyllä oikea, terveys edellä hyvä mennä koko ajan!


Juju B1- Kontiolahden Isku 0-2 (13-25, 21-25) – Nautittiin joka pallosta ja tiukasta pelistä ja pelitemposta!

Tässä pelissä olivat mukana Moona (passari, kapteeni), Erika (passari), Alina (keskitorjuja), Helmi (keskitorjuja), Heini (C1-:n keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Vanessa (yleispelaaja), Ramona (hakkuri) ja Iisa (libero). Peliin lähdettiin hiukan erilaisella kuusikolla kuin oli ajateltu poissaolojen myötä. Meidän hakkuri Vanessa lähti yleispelaajan tontille ja meidän yleispelaaja Helmi keskaritehtäviin. Toki näitä paikkoja olimme harjoitelleet syksyllä jo harkoissa ja harkkapeleissä muutenkin. Seitsikkomme pelissä oli siis Moona (passari, kapteeni), Alina (keskitorjuja), Helmi (keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Vanessa (yleispelaaja), Ramona (hakkuri) ja Iisa (libero).


Vastustajan kova joukkue oli vahvistunut nuorten maajoukkueessakin pelanneella Puijo Volleyn Viivi Riihimäellä sekä myös A-ikäisellä keskitorjujalla Emma Miettisellä.


Ensimmäinen erä oli alkuun tasaista. Sitten Isku sai syöttö- ja hyökkäyspelin paremmin kulkemaan ja jäimme ns. jalkoihin erän puolivälin jälkeen. Huomasi että meillä ei ollut yhtään näin kovatempoista harkkapeliä aiemmin kaudella. Iskun todella lahjakas passari, Ilona, pyöritti nopeatempoista passipeliä ja eka erässä torjuntamme ei pysynyt niin vahvasti mukana. Jo eka erässä nähtiin kuitenkin välillä pitkiä ja hyviä palloja, vaikka erän pistelukemat menivät Iskulle selvästi 13-25.


Erätauolla todettiin Pamin kanssa, että nyt on yksi erä harjoiteltu kovaa vastustajaa vastaan ja nyt vain nautitaan ja pelataan kovemmin ja rohkeammin. Ja näinhän me teimme! Johdimme erää alkuun ja mutta Isku sai meidät kiinni. Pelissä olivat liekeissä hyökkäyspuolella erityisesti Vanessa, Emppu ja Helmi. Torjuntapuolella Helmi ja Alina alkoi napsimaan torjuntoja pelin edetessä yhä paremmin. Meidän kovin kehittyjä tämän pelin aikana oli kuitenkin meidän hakkuri Ramona, joka pelasi ennakkoluulottomasti häntä paljon pelivuosiltaan kokeneempia pelureita vastaan! Iisa napsi hienosti puolustuspalloja peliin ja vastaanotto parani muutenkin kaikilla pelin edetessä. Vastaanotossa näkyi meidän viime vuoden 2-sarjan kokemus! Moona passasi monipuolisesti ja saimme tapettua palloa hyvin Iskun pidempää torjuntaa vastaan monipuolisilla ja kovilla hyökkäyksillä. Syöttöpelimme ei kuitenkaan ollut vielä kauden ensimmäisessä pelissä ihan vahvimmillaan ja annoimme syöttövirheillä välillä tasoitusta harmittavasti vielä tässä pelissä.


Nousimme myös upeasti ns. sillasta tilanteesta 16-20 vielä tasoihin Moonan upealla syöttövuorolla, mutta lopulta Isku vei erän (21-25) ja voitti meidät puhtaasti 2-0. Tappio ei meitä harmittanut, kun oli kova joukkue vastassa ja pelasimme kauden parhaan erän!


Outokummun Partio- Juju B1 0-2 (23-25, 18-25)

Lounastauon jälkeen vastaan asettui meille harjoituspeleistä tuttu vastustaja Outokummun Partio, jolta puuttui rosterista myös pari pelaajaa tässä turnauksessa. Jari Försti tekee vuodesta toiseen upeaa valmennustyötä. Partion B- ja C-ikäisistä joukkue on mielestäni kehittynyt myös huimasti tässä kesän ja syksyn aikana, vaikka heillä on ollut haasteita salivuorojen vähyyden kanssa, kun Outokummun halli on vielä remontissa.

Me saimme peliin myös eka pelissä sivussa olleen Netan, joka pääsi myös B:n sarjan aloittamaan lopulta onnellisesti turnauksessa! 😊 Lähdimme peliin tutummilla pelipaikoilla eli Moona (passari, kapteeni), Alina (keskitorjuja), Helmi (keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Netta (yleispelaaja), Vanessa (hakkuri) ja Iisa (libero).


Peli eteni tasaisesti ja mietimme valmennustiimissä milloin lounaan ja lounastauon energia siirtyisi jalkoihin, alkuun liikkuminen oli nimittäin meillä aika hitaanlaista ja helpot pallot karkaili välillä. Tilanteessa 11-8 otin ensimmäisen aikalisän ja saatiin pallo pois, mutta taas Partio karkasi etumatkalle. Hymyt alkoivat vähitellen palata tyttöjen kasvoille ja tuttu taisteluilme palasi. Peli oli äärimmäisen tasaisin ja meidän toisen aikalisän paikka oli Partion johtaessa 21-19. Se ei vielä auttanut, mutta sytyimme liekkeihin oikeaan aikaan erän lopussa ja nousimme tappiotilanteesta 23-19 erävoittoon eli teimme viimeiset 6 pistettä pelissä! Tämä joukkue ei taivu helposti.


Toinen erä alkoi taas vähän nihkeästi meidän puolelta ja Partion johtaessa 9-6 oli ensimmäisen aikalisän vuoro. Siitä saimme pallon meille ja lopulta heräsimme pelaamaan enemmän omalla tasolla 11-11 jälkeen. Sen jälkeen meidän yleispelaaja Emppu ja hakkuri Vanessa olivat erityisesti kovia niin syöttöruudussa kuin hyökkäyspäässä ja myös yleispelaaja Netta sai pelirytmistä myös hienosti kiinni erän edetessä. Erä päättyi Netan tekemään pisteeseen ja erä meille 25-18 sekä peli puhtaasti 2-0.


Juju B1-Juju B2 2-0 (25-12, 25-18)

Viimeisessä pelissä oli meille panosta, lohkon 2-paikka oli voiton päässä ja samalla tavoitteenamme ollut E-poolin paikka. Helmi päästettiin kriparille ja c-juniorimme, Heini, pääsi pelaamaan elämänsä ensimmäisen B:n pelin! Lähdimme peliin kuusikolla Moona (passari, kapteeni), Alina (keskitorjuja), Heini (keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Netta (yleispelaaja), Vanessa (hakkuri) ja Iisa (libero).


Harkkapelissä aiemmin peli oli ns. yhtä maalia lähinnä meidän vahvan syöttöpelin ansiosta ja Tuomo oli saanut C1-tytöillä (Neaa ja Sara) täydennetyn B2-joukkueen hyvään vireeseen meitä vastaan! B2-tyttöjen vastaanottopeli kehittyi silmissä koko turnauksen ajan.Ensimmäinen erä tuli meille kuitenkin meidän vahvalla syöttö- ja hyökkäyspelillä 25-12. Erän puolivälissä vaihdoimme myös Erikan passaamaan ja Erika teki hyvän sisääntulon passarin tontille! Kesän ja syksyn treenaus uudessa roolissa on tuonut tulosta ja Erika jakeli passeja monipuolisesti ja tulosta tuli!


Noh, sitten kuten aina jos ensimmäinen erä tulee syötöillä, niin saattaa tapahtua jotain omassa pelissä. Erän alussa meidän edellisen erän vahva ote hävisi ja teimme omilla virheillä vastustajan pelin helpoksi. Otin tilanteessa 5-9 aikalisän ja koitimme saada porukan rentoutumaan ja hymyn kasvoille. Se ei vielä auttanut ja kokeilimme passarinvaihdolla saada vastustajan syöttövuoron poikki. Siitä Emppu ja Vane aloitti huikeat syöttö- ja hyökkäysputket ja toivat rohkeilla suorituksillaan meidän pelin enempi omalle tasolle. Erä lopulta meille 25-18 ja 2-0 voitto!


Iso kiitos turnauksen vapaaehtoisille!


Matka jatkuu e-poolissa

Sijoituimme siis poolissa toiseksi ja matkamme jatkuu 31.10 tämän hetken tiedon mukaan Ruokolahdella, jossa vastaan asettuvat Raju B2, Passarit (Mikkeli) ja IisVi (Iisalmi), jos vain kausi jatkuu.

Joukkueemme asetti myös ensisijaisen tavoitteen kesällä rakentaa upea joukkuehenki tähän kauteen ja se oli timanttia jo ekassa turnauksessa! Omaan tekemiseen ja kaverin tekemiseen pitää luottaa niin hyvissä kuin huonoissa hetkissä ja silloin se kantaa läpi kauden.Päivän päätteeksi totesimme Pamin kanssa, että olemme tehneet oikeita asioita koko kevään, kesän ja syksyn, koska ensimmäinen turnaus meni lopulta näin hyvin. Tällaisella vastaanotolla ja puolustuksella on hyvä jatkaa lähteä kehittämään peliämme entistä nopeammaksi hyökkäystempojen osalta!

Johanna, Juju B1-valmentaja

PS: Iso kiitos meidän joukkueen ja minun valmentajamentorille Andersille, kun olet jaksanut tukea ja sparrata syksyn meitä ja lisännyt uskoamme siihen, että teemme oikeita asioita harjoittelussa.

239 views

Komentarze


bottom of page