top of page

Juju B1 kotiturnaus Nepen koululla 30.11. – Tunnemyrskyjä ja lentopalloa


Viime B-turnauksen jälkeen meille loukkaantumishuolia passarien osalta, mutta saimme upeasti kuitenkin molemmat passarit mukaan tähän E-poolin turnaukseen. Pelaajista mukana olivat Moona (P, kapteeni), Pipsa (P), Annamaaria (H), Vanessa (H), Nella (KT), Tiia (KT), Anniina (KT), Netta (YP), Sonja (YP), Venla (YP), Emilia (L) ja Iisa (L). Allekirjoittanut toimi valmentajana, Pami oli apuvalmentajana & tilastoina ja Liisa sekä Tara huoltajan tontilla vuoron perään. Iso kiitos kahviosta vastanneelle Sirpalle ja koko turnauksen apuna olleelle vanhempien tiimille sekä turnausvastaavalle Lauralle!


Juju B1 – Kontiolahden Isku 0-2(19-25, 18-25)

Aloituskuusikkomme oli seuraava: Pipsa passarina, keskareina Tiia ja Anniina, yleispelaajana Venla & Netta ja hakkurina Vanessa. Iisa ja Emilia hoitivat kahden liberon taktiikalla vastaanottoa- ja puolustusta. Ensimmäinen erä eteni suhteellisen tasaisesti 11-11 tilanteeseen asti, vaikka molemmat joukkueet näyttivät pelaavaan aika varoivasta peliä. Sen jälkeen Isku sai kovien syöttöjen kautta meidän vastaanoton sekaisin ja samoin meidän hyökkäyspuolella ei saatu normaalia tulosta aikaan. Tilanne oli nopeasti Iskulle jo 13-24, kun aloitimme vasta kirin eräpallotilanteessa. Pääsimme 19 pisteeseen asti, mutta sitten Isku vei erän 19-25 lukemin. Seuraava erä alkoi meidän osalta hienosti. Johdimme erää jo 9-3, mutta sitten vastustaja alkoi pelaamaan paremmin ja meidän virhesuma suorituksissa alkoi. Isku tasoitti tilanteen ja 10-9 tilanteessa karkasi johtoon. Meidän vaihdot tai aikalisät eivät tuoneet tulosta ja Isku vei erän 18-25 ja pelin 0-2.
Korpilahden Pyrintö – Juju B1 2-0 (25-19, 25-16)

Meillä oli pitkä tauko, jonka aikana oli tarkoitus syödä hyvä lounas ja levätä hiukan & keskittyä seuraavaan peliin Korpilahden Pyrintöä vastaan. Osittain keskittyminen taisi jäädä puolitiehen ja osa energioista meni muuhun kuin peliin keskittymiseen, mikä selvisi pelin jälkeen vasta valmentajalle. Tähän peliin startattiin kuusikolla: Moona passarina, keskareina Tiia ja Nella, yleispelaajana Venla & Sonja ja hakkurina Annamaaria sekä liberona Iisa. Tässä pelissä kohtasimme joukkueen, jolla on aivan uskomaton kyky puolustaa. Tämä oli toki jo minulla tiedossa viime kaudelta. Peli eteni tasaisesti aina 12-12 tilanteeseen asti ja erityisesti valmentajaa ilahdutti vasta pari viikkoa hakkurin tonttia harjoitelleen Anskin suoritukset. Anski piti joukkuetta tässä erässä omilla kovilla suorituksilla mukana pelissä. Joukkueena ei kuitenkaan ihan parasta Jujua, erä lopulta Korpilahdelle 25-19. Toiseen erään vaihdettiin muutamia pelaajia joukkueen herättämiseksi. Erä eteni tasaisesti pisteiden valossa kuitenkin vain tilanteeseen 4-4, jonka jälkeen Korpilahti otti erän haltuun ja erä Korpilahdelle 25-16. Positiivista oli kuitenkin, että hyökkäys- ja vastaanotto parani ensimmäiseen peliin nähden.


Tappion jälkeen meidän kauden kilpatavoitteet saatiin unohtaa. Tunteet olivat pinnassa niin pelaajilla, valmennuksella kuin huoltojoukoilla. Tilannetta purettiin isommalla ja välillä pienemmällä porukalla. Oli ihan mahtavia keskusteluja tyttöjen kanssa pelitauolla ja oli iso luottamus kuulla pelaajien fiiliksiä niin pelaamisesta kuin joukkueesta. Pamin kanssa todettiin kuitenkin joukkueelle pitkällä kokemuksella, että kenenkään ”syyttely” ei koskaan auta, vaan ihan jokaisen niin valmentajan kuin pelaajien on katsottava peiliin ennen viimeistä peliä ja yritettävä seuraavassa pelissä parhaansa.


Juju B1- LeVi 2-1 (25-13, 23-25, 15-13)

Kentällä näkyi jo alkulämmittelyssä että joukkue oli päättänyt pelata hyvin viimeisen pelin ja hymy oli palannut kasvoille, mikä oli mahtavaa. Tähän peliin startattiin kuusikolla: Moona passarina, keskareina Tiia ja Anniina, yleispelaajana Venla & Netta ja hakkurina Vanessa sekä liberona Emppu. Ensimmäinen erä tuli ”näytöstyyliin” meille 25-13 ja kentällä oli taas se Juju B1, joka parhaimmillaan pelaa ja tsemppaa joukkueena. Toinen erä alkoi kuitenkin LeVin johtaessa, mutta saimme LeVIn kiinni. Erän lopussa LeVI karkasi kuitenkin voittoon ja erä heille 23-25. Erä oli LeViltä päivän parasta peliä. Kolmas erä kääntyi kuitenkin lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen meille 15-13. Pelin onnistujia oli koko seitsikko omissa rooleissaan. Toki erityisesti Netta, Venla ja Vanessa onnistuivat hyökkäyspuolella eli tappoivat palloa hyvillä tehoilla ja olivat tilastojen mukaan tehokkaimpia.


Niin pelaat kuin harjoittelet

Tässä vaiheessa kauden kilpatavoitteen karattua ns. käsistä niin myös valmentajan on aika katsoa peiliin ja miettiä miten kesän ja syksyn harjoittelu menikään. Kuten kaikkia joukkueen mukana olleet tietävät, niin harmittavasti tämä joukkue ei saanut kokenutta valmennustiimiä tähän kauteen, vaan vasta tämmöisen ”harjoittelijan” valmennuksesta vastaamaan. Alkusyksystä oli monta kertaa mielessä, että apuja kyllä tarvitsisi, kun vedin treenejä 13-14 pelaajalle tai välillä jopa kahta joukkuetta kerrallaan. Yli kaksikymmentä kyselyä eri puolille ei kuitenkaan apuja tuonut kuin vasta viime aikoina. En ole siis onnistunut saamaan joukkueen suoritustasoa sille tasolle syksyn peleissä kuin olisi pitänyt, joten harjoitukset ei ole olleet tarpeeksi hyviä ja ehkä peluutuskin pitää miettiä kevään peleihin ihan eri periaatteilla kuin olen tähän asti valmennusuralla tehnyt. Onneksi viime aikoina apuja pallovalmennukseen on tullut niin Andersilta kuin Pamiltakin!


Harjoitteluun keskittyminen ei ole ehkä ollut parasta myöskään joukkueelta kahden sarjan pelaamisen takia. Harmittavasti kausiväsymys näkyi juurin B:n syksyn tärkeissä pooleissa ja ikäviltä loukkaantumisiltakaan ei olla vältytty, mutta loukkaantumiset toki kuuluu urheiluun. Ja kyllä itselläkin akut on tyhjänä, kun vapaita viikonloppuja ei juuri ole ollut..


Ylpeä olen silti jokaisen pelaajan kehittymisestä omassa roolissaan, vaikka joukkueena ei ole saatu parasta tulosta aikaan syksyllä. Lisäksi fysiikkatreenit ovat tuottaneet tulosta ja kehitystä on tullut syksyn testien perusteella.


Seuraavaksi meillä on vielä ennen joulua naisten 2-sarjan ottelu Kuhmon Kivaa vastaan 8.12 ja kotipeli Puijo Volleyta vastaan 15.12 Nepenmäen koululla. Kausi ei ole tietenkään ohi, vaan tästä jatketaan hyvällä keskittymisellä heti ensi viikon treeneissä.


Johanna, B1-valmentaja

144 views

Comentários


bottom of page