top of page

Juju B1-joukkueen E-poolin tasainen turnaus Enossa

Updated: Nov 2, 2020Juju B1 pelasi kotiturnauksen Enon liikuntahallilla lauantaina 31.10 ja turnaukseen osallistuivat myös Mikkelin Passarit, Iisalmen Visa ja Kerimäen Lentopallo KLP-86. Viimeiset kolme viikkoa menivät harjoittelun kannalta harmittavan huonosti, ensin oli syysloma ja sen jälkeen mm. hiukan sairasteluja, lukion turnausta, joten joukkue ei valitettavasti ollut turnausviikolla kasalla kokonaisuudessaan kertaakaan. Eerolta oli varmistettu myös varuilta apuja C1:sltä turnaukseen, kun ei ollut vielä torstaina varmuutta pääseekö kaikki turnaukseen mukaan. Lopulta turnaukseen saatiin koko joukkue ja viime turnauksessa poissa ollut, Nella, pääsi aloittamaan B-kauden pitkän odotuksen jälkeen!

Joukkueen tytöt keksivät idean Halloween teemasta ja niinpä meidän Halloween lookkiin oli laittautunut koko joukkue valmentajia ja turnausvastaavaa myöten. Joukkuehenki koostuu näistä pienistä tärkeistä yhteisistä jutuista ja miten yhdessä löydetään yhteistä kivaa & vähän huumoria mukaan, vaikka lähdetäänkin joka peli voitosta pelaamaan. 😊

Juju B1- KLP-86 1-2 (15-25, 25-5, 14-16)

Aamun ensimmäisessä pelissä vastaan asettui meille tuttu vastustaja KLP-86. Kerimäen B-joukkue koostuu neljästä A-ikäisestä, muutamista B- ja C-ikäisistä ja onhan joukkueessa on myös d-ikäluokka edustettuna. Kerimäen lentopalloperheessä kasvaakin monia lahjakkaita tyttöjä!Lähdimme peliin tällä seitsikolla: Moona (passari, kapteeni), Nella (keskitorjuja), Helmi (keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Netta (yleispelaaja), Vanessa (hakkuri) ja Iisa (libero). Ensimmäisessä erässä meidän peli oli ns. vastustajaa puoli askelta jäljessä lähes koko erän ajan ja todettiin erätauolla Pamin kanssa, että pitää alkaa liikkumaan ja jokaisen ottamaan vastuuta. Vastustaja jujutteli laidasta kenttään useita palloja ja hyökkäsi keskeltä taitavasti kenttään ja meidän peli oli vasta käynnistymässä aamukankeuden jälkeen.

Sitten alkoikin meidän kauden paras erä! Toiseen erään lähdettiin Moona (passari, kapteeni), Alina (keskitorjuja), Helmi (keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Netta (yleispelaaja), Vanessa (hakkuri) ja Iisa (libero). Keskarit napsivat upeita torjuntoja, syöttö- ja hyökkäyspeli kulki eli erä meille näytöstyyliin 25-5. Tätä on Juju B1:sen pelin taso parhaimmillaan!

Kolmanteen erään lähdettiin myös toisen erän kokoonpanolla. Kolmas erä olikin tasaista vääntöä. Ja tilanteessa 10-10 oli meidän ensimmäisen aikalisän vuoro. Siitä noustiin tilanteeseen 14-11 ja meillä olikin ensimmäinen eräpallo, johon meillä sattui valitettavasti harmillinen syöttövirhe. Loppuerä olikin Kerimäen A-ikäisen Jenni Ruskon näytöstä, Jenni syötti pahoja aloituksia emmekä saaneet myöskään omalla aikalisällä Jennin keskittymistä poikki. Erä kääntyikin lopulta Kerimäelle heidän erän lopun kovien pelisuoritusten ansiost. Fiilikset olivat valmennuksessa ja pelaajilla pettyneet pelin jälkeen. Sanoin tytöille, että itsellekin jäi tunne siitä kun ns. tikkari viedään suusta. Mutta otamme opiksi tästä eli pelaaminen ei saa loppua eräpallotilanteessakaan ja välillä tiukat pelit kääntyvät vain näin. Olemme itsekin puolestaan nousseet tällä kaudella 19-23 tilanteesta erävoittoon, joten keskittyminen pitää pysyä pelissä koko ajan. Jouduttiin kuitenkin siis nieleskelemään tappiota hiukan aikaa, mutta sitten lounaan kautta lähdettiin tiukasti keskittymään seuraavaan peliin.

Passarit – Juju B1 2- (25-18, 25-21)

Seuraavassa pelissä vastaan asettui kova joukkue Mikkelistä. Joukkueessa on Korhosen Mikon erinomaisessa valmennuksessa useita lahjakkaita C- ja B-ikäisiä pelaajia, mikä hienointa kaikki seuran omia kasvatteja. Eli allekirjoittaneelle myös Idän C- ja B-ikäisten aluejoukkueista tuttuja tyttöjä useampi ja joukkueessa pelaa myös nuorten maajoukkueen yleispelaaja Ella Korhonen. Osa joukkueen tytöistä pelaa myös ylempää 2-sarjaa ja meitä kovempi pelirutiini näkyikin vastustajan otteissa tiukoissa paikoissa.

Lähdimme peliin tällä seitsikolla: Moona (passari, kapteeni), Nella (keskitorjuja), Helmi (keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Netta (yleispelaaja), Vanessa (hakkuri) ja Iisa (libero). Ensimmäinen erä lähti meidän komennossa. Emppu paikutti kovia syöttöjä kenttään ja Passarit otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 0-3. Heidän seuraavan aikalisän vuoro oli sitten meidän johtaessa jo 3-8. Pikkuhiljaa Passarit alkoi kirimään kiinni, erityisesti Elsi Tuukkanen ja Ella Korhonen olivat sekä syöttö- että hyökkäyspelissä tehokkaita. Meidän ensimmäinen aikalisä oli tilanteessa 15-15. Erän lopussa Elsi syötti mm. kolme kertaa aivan 5-paikan takarajalle syötön emmekä liikkuneet vastaanotossa muutenkaan tarpeeksi, jos pallo tuli vähän taaemmaksi tai sivulle. Erä siis lopulta Passareille selkein lukemin 25-18.

Toiseen erään lähdettiin samalla seitsikolla. Nyt oli vuorostaan Passareiden vuoro aloittaa vahvasti ja meidän ensimmäisen aikalisän vuoro oli vastustajan johtaessa 6-1. Sitten otimme väliin taktisen vaihdon ja Alina tuli pelaamaan Helmin paikalle ja sillä saatiin vastustajalta pallo syötön epäonnistuttua. Tilanteessa 10-3 alkoi meidän hakkurin Vanessan syöttö- ja hyökkäysnäytös! Ja nousimme tasoihin Vanen syötöillä ja hyökkäyksillä. Passareiden aikalisän vuoro oli tilanteessa 11-11. Moonan syöttövuorolla menimme uudestaan johtoon ja Passareiden aikalisä oli puolestaan meidän johtaessa 14-17. Loppuerä oli tasaista vääntöä, mutta meille tuli muutama vastaanottovirhe enemmän. Lopulta Mikkeli vei erän tasaisella pelirutiinilla 25-21 ja pelin 2-0. Tytöille kehut kuitenkin lohkoykköstä vastaan käydystä tasaisesta pelistä, pelitasomme ailahteli vain liikaa tässäkin pelissä. Hyvänä päivänä pystymme haastamaan aivan varmasti ylempien poolitasojen joukkueita!

Seuraavaksi olikin yhden pelin tauko ja keskusteltiin vastaanottajien kanssa välillä muutamasta asiasta mihin keskittyvät seuraavan pelin vastaanotossa. Joukkueelta pyydettiin vielä peli-ilon hakemista viimeiseen peliin ja hymyä kasvoille -sehän pelitauolla löytyi!

Juju B1- Iisalmen Visa 2-0 (25-13, 25-11)

Päivä oli ollut pitkä, mutta se ei meidän peliotteissa näkynyt viimeisessä pelissä. Iisalmen Visan joukkue oli kaikille pelaajille tuttu C-junnuista parin vuoden takaa. Heidän joukkuee koostuu pääosin B-ikäisistä ja muutamasta A-ikäisestä tytöstä. Lähdimme peliin tällä seitsikolla: Moona (passari, kapteeni), Nella (keskitorjuja), Alina(keskitorjuja), Emilia (yleispelaaja), Netta (yleispelaaja), Ramona (hakkuri) ja Iisa (libero). Erän puolivälissä tehtiin passarin vaihto ja näin Erika pääsi näyttämään upeaa passipeliä Iisalmea vastaan. Erä meille selvästi 25-13 meidän vahvan syöttö- ja hyökkäyspelin ansiosta.


Toiseen erään vaihdettiin Empun tilalle meidän hakkuri Vanessa yleispelaajaksi. Erä tulikin meille upeasti Vanessan vahvojen syöttöjen, hyökkäyksien sekä passari Erikan syöttöjen ansiosta. Erä meille 25-11 ja peli puhtaasti 2-0.

Kiitokset turnausvastaavalle Dianalle ja muutamille vanhemmille turnausavusta!

Matkamme jatkuu F-poolissa ja näillä näkymin pelaamme taas Joensuussa Juju B2:n kotiturnauksessa. 😊 Poolissa ovat myös mukana Iisalmen Visa ja Rautalammin Urheilijat.

Keskitymme seuraavina viikkoina vastaanoton ja puolustuksen kehittämiseen ja harjoituksissa tullaan juoksemaan kovempaa.


Toivottavasti joukkue säilyy terveenä ja treeneissä mennään kovalla motivaatiolla niin pallo- kuin fysiikkatreeneissä seuraavat viikot! Tässä ikäluokassa alkaa näkymään erityisesti erot fysiikkaharjoittelun osalta ja kehittymistä tapahtuu monella osa-alueella vain hyvän fysiikkaharjoittelun ansiosta. Niin pelaat kuin harjoittelet sanonta pitää paikkansa. Kun harjoittelun tekee vähintään 100 lasissa, kehittymistä tapahtuu.

Johanna, Juju B1 päävalmentaja

146 views

Comments


bottom of page