top of page

Juju avasi 1-sarjakauden kotivoitolla

Updated: Oct 11, 2022

Joen Juju aloitti 1-sarjakauden sunnuntaina kotiottelulla vuosia sarjan kärkikastiin kuulunutta Raision Urheilijoita vastaan. Molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia viime kauden jälkeen, joten voimasuhteiden arviointi ennen ottelua oli vähintäänkin haastavaa. Väkeä HK Scanin isännöimässä ottelussa riitti niin kentällä kuin katsomossakin: vastakkain olivat täydet 14 pelaajan kokoonpanot ja yleisömääräksi kirjattiin 125. LIVE Karjalaisen katsojamääräksi laskettiin huikeat 649.

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle Raision komennossa. Venla Raitala, Kati Nikula ja Tuuli Mäki mättivät pisteitä tasaiseen tahtiin, Jujun tehot olivat pääosin Ella Kuosmasen ja Ella Vasaraisen varassa. Juju käytti ensimmäisen aikalisänsä tappioasemassa 7-12, mutta sen jälkeenkin ero pysyi tasaisesti muutamassa pisteessä. Raision virheet ja Kuosmasen piste kavensivat eron kahteen ja Juju sai vielä mahdollisuuden taistella erän voitosta. Tappiotilanteessa 20-23 Essi Hartikainen tuli syöttövaihdossa kentälle ja toi vaikeilla aloituksilla Jujun ensin tasoihin ja sitten kiinni eräpalloon. Raisio kuitenkin selvitti sen ja teki kaksi pistettä voittaen avauserän 26-24.

Toinen erä eteni tasatahtia aina tilanteeseen 10-10 saakka. Laajalla rintamalla pisteiden teossa onnistunut Juju nousi neljän pisteen johtoon, eikä luopunut siitä missään vaiheessa. Sentteri Kuosmanen jatkoi Jujun ykköstykkinä neljällä pisteellä, mutta kaiken kaikkiaan tehot jakautuivat todella tasaisesti. Pelaavaan kokoonpanoon noussut Sini Kesänen oli myös vahvalla pelipäällä tehtyään kolme pistettä. Samaan lukemaan ylsivät Vasarainen ja Noora Taskinen Jonna Kaverisen pyöritettyä monipuolista passipeliä. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Kolmaskin erä oli Jujulta vahvaa suorittamista. Nea Hämäläinen vei kahdella perättäisellä pisteellä kotijoukkueen 10-6-johtoon erän alkupuolella, eikä Raisio kyennyt omilla suorituksillaan Jujua haastamaan. Kuosmanen mätti jälleen pisteitä tasaiseen tahtiin saaden mainiota tukea Kesäseltä ja Vasaraiselta. Erän loppua kohden piste-ero kasvoi aina vain suuremmaksi ja lopulta taululla loistivat lukemat 25-15, mikä varmisti Jujulle jo sarjapisteen.

Neljäs erä oli Jujun ja erityisesti Vasaraisen ilotulitusta. Kuusi pistettä tehtaillut hakkuri tuotti lukuisia harmaita hiuksia raisiolaisille, ja lisää löylyä löivät Kuosmanen, Kesänen ja Hämäläinen. Raisio oli melkoisen aseeton, eikä vastaavia tehonaisia vierasjoukkueen riveistä löytynyt edes pelaajavaihtojen kautta. Juju voitti neljännen erän 25-15 ja juhli samalla kauden avausvoittoa.

Lopputulos Joensuun urheilutalolla kirjattiin lopulta Jujun eduksi 3-1 (24-26, 25-20, 25-15, 25-15). Jujun ylivoimainen pistepörssikärki Kuosmanen teki keskitorjujalle huimat 22 pistettä neljään erään, Vasarainen teki 14 ja Hämäläinen 12 pistettä. Raision tehokkain oli 14 pisteellä Raitala. Parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat Kuosmanen ja Raitala. Jujun kausi jatkuu kotiottelulla kahden viikon kuluttua, tuolloin vieraaksi saapuu kautensa vahvasti aloittanut sarjanousija Turun Urheiluliitto.