Joensuuhun opiskelemaan ja pelaamaan lentopalloa?

Joensuu on urheilu- ja opiskelukaupunki. Joensuussa on hyvät puitteet harjoittelun, valmennuksen, urheilupaikkojen ja opiskelumahdollisuuksien suhteen. Opiskelijoiden suuri määrä näkyy Joensuun katukuvassa ja Joensuussa onkin eniten opiskelijoita suhteessa asukaslukuun. Joensuun kaupungin korkeakouluopiskelijoille tekemän kyselyn perusteella opiskelijat arvostavat Joensuun tarjoamia urheilumahdollisuuksia ja -palveluita. Lähes Joensuun keskustassa sijaitseva Mehtimäen urheilupuisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen alue, josta löytyy noin 500 m:n säteeltä lähes kaikki tarjonta laadukasta harjoittelemista varten. Joen Jujun edustusjoukkue harjoittelee ja pelaa Urheilutalolla, joka sijaitsee myös tuolla säteellä. Mehtimäen urheilualueelle on myös rakenteilla uusi kansainväliset standardit täyttävä koripallo- ja lentopallohalli.


Lentopalloseura Joen Jujulla on useita juniori- ja aikuisjoukkueita

Kuvaaja: Marko Pennanen

Seurana aktiivinen tyttö- ja naislentopalloilun erikoisseura Joen Juju puolestaan tarjoaa laadukasta valmennusta ja sopivat haasteet pelaajan oman tason mukaan. Seuralla on juniorijoukkueet kaikissa ikäluokissa ja naisten sarjatoimintaa 3-sarjasta aina liiganousuun tähtäävään 1-sarjajoukkueeseen. Akatemian lentopallovalmennuksesta vastaa Joen Jujun naisten edustusjoukkueen päävalmentaja, Thomas Heiskanen, joten harjoittelun yhteensovittaminen seuran iltaharjoittelun kanssa sujuu jouhevasti.

Joensuun Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen

Joensuun Urheiluakatemia tarjoaakin hienon mahdollisuuden yhdistää opiskelu- ja lentopalloura. Urheiluakatemian valmennukseen voi osallistua toisen asteen ammatilliset opiskelijat (Riveria Joensuu), lukioista Joensuun Yhteiskoulun lukion opiskelijat, lukiolla urheilulukiostatus, sekä Joensuun Normaalikoulun, Lyseon ja Itä-Suomen koulun lukion opiskelijat. Myös Karelia ammattikorkeakoulussa ja Itä-Suomen yliopistossa opiskelevat voivat hakea Urheiluakatemiaan ja suorittaa Urheiluakatemiaopintoja. Karelia-ammattikorkeakoulussa voi opiskella amk-tutkinnon seitsemällä eri alalla. Itä-Suomen yliopisto on puolestaan koulutusalojen määrällään Suomen laajin yliopisto. Molemmissa korkeakouluissa on mahdollista suorittaa myös avoimen ammattikorkeakoulun tai yliopiston opintoja. Joillakin aloilla on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi suorittamalla avoimen ammattikorkeakoulun tai avoimen yliopiston opintoja.


Urheiluakatemiasta ja Joensuun urheilu- ja opiskelumahdollisuuksista löydät tietoja esimerkiksi https://www.joensuu.fi/urheiluakatemiahaku ja https://www.joensuu.fi/urheiluakatemia/opiskelu. Kiinnostuitko Joen Jujusta? Seuramme ja valmentajien yhteystiedot löydät joukkuetietojen alta osoitteessa www.joenjuju.fi.


Johanna Tanninen, Jujun viestintävastaava

274 views

MEITÄ TUKEMASSA

1/1

©2020. Joen Juju.