top of page

Joensuu on erinomainen opiskelu -ja urheilukaupunki!

Joensuu on erinomainen urheilu- ja opiskelukaupunki. Joensuussa on hyvät puitteet harjoittelun, valmennuksen, urheilupaikkojen ja opiskelumahdollisuuksien suhteen. Opiskelijoiden suuri määrä näkyy Joensuun katukuvassa ja Joensuussa onkin eniten opiskelijoita suhteessa asukaslukuun. Joensuun kaupungin korkeakouluopiskelijoille tekemän kyselyn perusteella opiskelijat arvostavat Joensuun tarjoamia urheilumahdollisuuksia ja -palveluita. Lähes Joensuun keskustassa sijaitseva Mehtimäen urheilupuisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen alue, josta löytyy noin 500 m:n säteeltä lähes kaikki tarjonta laadukasta harjoittelemista varten. Joen Jujun edustusjoukkue harjoittelee ja pelaa Urheilutalolla, joka sijaitsee myös tuolla säteellä. Mehtimäen urheilualueelle on myös rakenteilla uusi kansainväliset standardit täyttävä koripallo- ja lentopallohalli.


Lentopalloseura Joen Jujulla on useita juniori- ja aikuisjoukkueita


Kuva: Marko Pennanen

Seurana aktiivinen tyttö- ja naislentopalloilun erikoisseura Joen Juju puolestaan tarjoaa laadukasta valmennusta ja sopivat haasteet pelaajan oman tason mukaan. Seuralla on juniorijoukkueet kaikissa ikäluokissa ja naisten sarjatoimintaa 3-sarjasta aina liiganousuun tähtäävään 1-sarjajoukkueeseen. Junioreissa meillä on joka ikäluokassa sekä tavoitteellinen kilpajoukkue että harrastejoukkue.


Joensuun Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen

Joensuun Urheiluakatemia tarjoaakin hienon mahdollisuuden yhdistää opiskelu- ja lentopalloura. Urheiluakatemian valmennukseen voivat hakea ja suorittaa akatemiaopintoja: - toisen asteen ammatilliset opiskelijat (Riveria Joensuu),

- Joensuun Yhteiskoulun lukion opiskelijat (lukiolla urheilulukiostatus) - Joensuun Normaalikoulun, Lyseon ja Itä-Suomen koulun lukion opiskelijat ja - Karelia ammattikorkeakoulun sekä ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Karelia-ammattikorkeakoulussa voi opiskella amk-tutkinnon seitsemällä eri alalla. Itä-Suomen yliopisto on puolestaan koulutusalojen määrällään Suomen laajin yliopisto. Molemmissa korkeakouluissa on mahdollista suorittaa myös avoimen ammattikorkeakoulun tai yliopiston opintoja. Joillakin aloilla on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi suorittamalla avoimen ammattikorkeakoulun tai avoimen yliopiston opintoja.

Urheiluakatemiasta ja Joensuun urheilu- ja opiskelumahdollisuuksista löydät tietoja esimerkiksi https://www.joensuu.fi/urheiluakatemiahaku ja https://www.joensuu.fi/urheiluakatemia/opiskelu.

Kiinnostaako pelaaminen Joensuussa? Kiinnostuitko Joen Jujusta? Seuramme ja valmentajien yhteystiedot löydät joukkuetietojen alta osoitteessa www.joenjuju.com. Ota rohkeasti yhteyttä valmentajiimme! Tervetuloa opiskelemaan Joensuuhun!


Johanna Tanninen, Jujun viestintävastaava ja Juju B1-valmentaja

Comments


bottom of page