top of page

Joen Juju vahvistuu kahdella liigapelaajalla – molemmat tulevat Rovaniemeltä

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sanomalehti Karjalaisen nettisivuillla 3.5.2021. Kirjoittaja Petri Haapala. https://www.karjalainen.fi/urheilu/item/280235 . Teksti julkaistu Karjalaisen luvalla.

Kuva: Sanomalehti Karjalainen. Arkistokuva Joen Jujun pelistä maaliskuulta.


Lentopallo: Iida Paananen ja Anni Karjalainen hyppäävät uudelle sarjatasolle Joensuussa.

Lentopalloilun naisten ykkössarjaan valmistautuva Joen Juju on hankkinut riveihinsä kaksi vahvistusta rovaniemeläisestä liigaseurasta Woman Volleystä. Passari Iida Paananen ja keskipelaaja Anni Karjalainen vaihtavat WoVon paidan Jujun asuun. Kumpikin on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Jujun kanssa.

Iida Paananen, 27, odottaa innolla muuttoa Joensuuhun. Paanasen puoliso, hakkuri Eetu Häyrinen, siirtyy ensi kaudeksi Perungan Pojista Hurmoksen riveihin. Perheeseen kuuluu myös puolitoistavuotias Lukas-poika. – Edessä on aikamoinen muutos, kun muutamme koko konkkaronkka Joensuuhun. Hyvillä mielin olen tulossa takaisin Itä-Suomeen. Omat vanhempani asuvat Savonlinnassa, ja Eetun vanhemmat asuvat Varkaudessa. Savonlinnan Ajon kasvatti on kiertänyt pääsarjaurallaan monta seuraa. Hänen liigauransa käynnistyi Hämeenlinnan Pallokerhossa, ja Suomen mestaruutta Paananen juhli keväällä 2014 LP Viestin riveissä. Kuusamossa hän pyöritti Pölkyn peliä neljän kauden ajan, ja sen jälkeen hänen tiensä vei kuopiolaisen Puijo Wolleyn kautta Rovaniemelle. Liigaotteluita Paanaselle on kertynyt 240. 167-senttinen passari on pelannut myös 33 naisten maaottelua.


Iida Paananen Ykkössarja mietityttää kokenutta passaria. – Olen joskus nuorena tyttönä pelannut ykkössarjaa. Sarjan taso on kuulemma noussut, ja kärkipään joukkueet ovat jo ihan liigatasoisia. Aion opiskella tai tehdä töitä pelaamisen ohella Joensuussa, ja se tuo muutoksen harjoitteluuni. Olen tottunut treenaamaan kahdesti päivässä, mutta tulevalla kaudella harjoituksia on ilmeisesti vähemmän. – Isoa roolia on Joensuusta tarjottu ja vastuuta on luvassa. Lentopalloperhe muuttaa heinäkuussa Joensuuhun. Paananen on nuoruusvuosinaan pelannut yhden kauden joensuulaisseurassa.

– Pelasin yhden kauden Prihojen B-tyttöjen joukkueessa, se on hauska yksityiskohta, Paananen naurahtaa.


Anni Karjalainen


Tulevien otteluiden taso on arvoitus myös Jujun toiselle vahvistukselle. Kuusamolaislähtöinen keskipelaaja Anni Karjalainen, 21, ei ole koskaan pelannut ykkössarjassa.

– Hyppäsin suoraan kakkossarjasta liigakentille. Ihan hauska päästä pelaamaan ykkössarjaa, Karjalainen tuumii.

Kuusamon Pallokerhon kasvatti on pelannut 80 naisten liigaottelua Pölkyn ja WoVon paidassa.

– Tosi hyvillä mielin olen tulossa Joensuuhun. Mukava päästä uusiin maisemiin ja uuteen joukkueeseen.

Karjalainen ei ole koskaan aikaisemmin pelannut lentopalloa Joensuussa. Hänellä on sukulaisia Joensuussa, ja Jujun hyvä maine painoi myös seuravalinnassa.

– En ole ikinä käynyt Joensuussa pelaamassa. Kuulin, että Juju on seurana tosi hyvä, ja siitä lähti ajatus, että voisin lähteä Joensuuhun.


Karjalaisen hierojaopinnot ovat loppusuoralla.


– Tarkoitus on jatkaa opiskelua Joensuussa, olen hakenut opiskelupaikkoja.

180-senttinen pelaaja toivoo tietysti pääsevänsä pelaamaan mahdollisimman paljon.

– On luvattu, että pääsisin vaikuttamaan ihan kunnolla joukkueen menestykseen.

– Uskon, että pystyn kehittämään itseäni eteenpäin Joensuussa, ja haluan päästä niin pitkälle kuin omat taitoni vain riittävät.

Anni Karjalainen muuttaa Joensuuhun kesän alussa, palaa vielä takaisin Kuusamoon töihin, kunnes tulee syksyllä taas Joensuuhun.

Jujun ensi talven joukkue on hyvää vauhtia hahmottumassa. Joukkueenjohtaja Kimmo Räsänen kertoo, että pelaajauutisia on pian tulossa vielä muutamille pelipaikoille.

– Joukkueen kokoaminen on edennyt hyvin, Räsänen sanoo.

Ensi talven tavoite on viimeisten vahvistusten myötä selvä.

– Tavoitteemme on liigakarsintaan pääseminen. Vielä ei puhuta liigasta, mutta pelaajien on elettävä kuin olisimme jo liigassa, hän muotoilee.

Joukkueen valmennustiimi pysyy ennallaan. Thomas Heiskanen jatkaa päävalmentajana ja Anders Sutinen apuvalmentajana. Tommi Remes on Jujun fysiikkavalmentaja.

868 views

Comments


bottom of page