top of page

Joen Juju sai riveihinsä kolme lahjakasta nuorta - suunnitelmissa lentopalloilua ja opiskelua

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sanomalehti Karjalaisen nettisivuillla 11.5.2021. Kirjoittaja Petri Haapala. Teksti julkaistu Karjalaisen luvalla. https://www.karjalainen.fi/urheilu/item/280895


Lentopalloilun naisten ykkössarjaan valmistautuva Joen Juju on täydentänyt joukkuettaan kolmella nuorella pelaajalla. Savonlinnan Ajon kasvatit Elisa Muukkonen ja Sofia Päykkönen sekä Kontiolahden Iskusta siirtyvä Ella Kuosmanen tulevat Jujuun vuoden mittaisilla sopimuksilla.


184-senttinen yleispelaaja Elisa Muukkonen, 16, kuuluu nuorten maajoukkueleiritykseen ja on mukana kesäkuussa järjestettävällä maajoukkueleirillä. Savonlinnassa syntynyt Muukkonen on Savonlinnan Ajon kasvatti. Hän on pelannut viimeiset vuodet Parikkalan Urheilijoissa ja sen jälkeen Ruokolahden Rajussa B-tyttöjen joukkueessa ja naisten kakkossarjajoukkueessa.

Muukkonen muuttaa Joensuuhun Parikkalasta. Hän aloittaa pelaamisen lisäksi opiskelun Joensuun yhteiskoulun lukiossa.


– Ei ole muita suunnitelmia, päivät tulevat painottumaan lentopalloon ja opiskeluun, Muukkonen kertoo.Kuva: Elisa Muukkonen


Muukkonen ja Päykkönen ovat käyneet jo muutaman kerran Jujun harjoituksissa.

– Jujusta tuli tosi hyvä vaikutelma. Odotan tosi kovasti kesän treenejä ja sitä, että pääsen tutustumaan kunnolla uuteen joukkueeseen. On tosi hienoa päästä pelaamaan ykkössarjaa.


Muukkosella on kovat tavoitteet lentopalloilijana.


– Ykkössarjassa pääsen kovempiin peleihin ja toivon pääseväni mahdollisimman nopeasti liigaan. Naisten maajoukkue on myös aina ollut tavoitteeni, sen vuoro voi olla tulevaisuudessa. Ehkä joskus pääsen pelaamaan ulkomaan kentillekin.
Kuva: Sofia Päykkönen


Joensuu vaikuttaa sopivan kokoiselta kaupungilta nuorelle urheilijalle. Muukkonen ja Päykkönen tulevat asumaan samassa asunnossa.

– Äitini opiskeli Joensuussa ja kertoi, että se on mukava kaupunki, eikä liian iso, Muukkonen sanoo.


185-senttinen yleispelaaja Sofia Päykkönen, 16, odottaa myös innolla Joensuuhun muuttamista.


– Tosi hyvällä mielellä olen tulossa Joensuuhun, ympäristö näyttää tosi kivalta. Käymme kesän aikana Elisan kanssa harjoituksissa, ja muutto tapahtuu elokuussa.

Savonlinnasta lähtöisin oleva Päykkönen aloitti lentopalloilun nelivuotiaana Savonlinnan Ajossa. Pelikokemusta on karttunut juniorisarjoista ja naisten kakkossarjasta. Hän on myös ollut mukana useilla nuorten maajoukkueleireillä.


Päykkönen iloitsee siitä, että uuteen kotikaupunkiin muuttaa myös lapsuudenkaveri Elisa Muukkonen. Hän aloittaa Muukkosen tavoin opiskelun Joensuun yhteiskoulun lukiossa.

– En ole tehnyt suunnitelmia lentopallourastani. Pelaan Joensuussa ainakin lukioajan, sen pitemmälle en ole vielä miettinyt, Päykkönen kertoo.Kuva: Ella Kuosmanen


Ella Kuosmanen, 17, on 178-senttinen keskipelaaja. Hän on lentopalloillut kymmenen vuotta Kontiolahden Iskun juniorijoukkueissa ja naisten kakkossarjajoukkueessa. Kuosmanen on ollut kahdella nuorten maajoukkueen haastajaleirillä ja harjoitteli kesällä 2020 maajoukkueringin mukana. – Tosi kiva on päästä ykkössarjaan pelaamaan. Tunnen entuudestaan joitakin Jujun pelaajia, kävin pari vuotta sitten joukkueen harjoituksissa.

Kuosmanen on savonlinnalaiskaksikon tavoin Joensuun yhteiskoulun lukion urheilijalinjan opiskelija. Hän opiskelee lukiossa nyt ensimmäistä vuotta.

– Yritän päästä mahdollisimman pitkälle lentopalloilussa. Tarkoituksena on pelata aikuisena, toivottavasti liigatasolla asti.

Kuosmanen asuu vielä Kontiolahdella, mutta hän arvelee muuttavansa ensi vuonna Joensuuhun.


627 views

Commenti


bottom of page