top of page

JOEN JUJU JA KARELIAN HURMOS LÄHTEVÄT KEHITTÄMÄÄN YHDESSÄ POHJOIS-KARJALAN LENTOPALLOA


Kuva: Marko Kaasinen

Joen Juju ja Karelian Hurmos yhdistävät vahvan osaamisensa naisten lentopallossa ja lähtevät tavoittelemaan liigapaikkaa. Naisten lentopalloa pelataan sekä 1-sarjassa että muilla sarjatasoilla Joen Jujun alla ensi kaudella. Tavoitteena on, että vuoden kuluttua tai viimeistään liigapaikan varmistettua naisten lentopallon edustusjoukkue eriytetään junioritoiminnasta omaksi yhdistykseksi. Karelian Hurmos jatkaa poika- ja mieslentopalloseurana. Karelian Hurmoksen miehet saavuttivat juuri liiganousun ja seura on hakenut miesten liigapaikkaa kaudelle 2019-2020.

Naisten tavoitteena liiganousu Joen Juju jatkaa tyttö- ja naislentopallon määrätietoista kehittämistä. ”Pohjois-Karjala ja Joensuu ansaitsevat naisjoukkueen ylimmälle sarjatasolle. Yhteistyön kautta tätä tavoitetta on helpompi tavoitella. Samalla lähdemme hakemaan pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, joilla on halua tukea myös naisurheilua”, Joen Jujun puheenjohtaja Matti Turtiainen toteaa.

Joen Juju on kuluvan kevään aikana päivittänyt strategiaansa ja tavoitteitaan. Seura tavoittelee pitkäjänteisesti liigapaikkaa lähivuosina. Seuran edustusjoukkueen valmentajaksi valittiin Thomas Heiskanen, joka omaa kokemusta niin pelaajana kuin monipuolisista valmennustehtävistä. Liigapaikan tavoite vaatii sekä organisaation että pelillisen puolen pitkäjänteistä kehittämistä. Aiempien päätösten mukaisesti Juju panostaa myyntiorganisaation, junioreiden pelaajapolun ja valmennuslinjausten kehittämiseen. Seuraavan vuoden aikana yhdistetään Joen Jujun sekä Karelian Hurmoksen vahvaa osaamista ja kehitetään organisaatiota liigakuntoon. Seuraava vuosi käytetään edustusjoukkueen ja uuden yhdistyksen perustan, sen brändin ja myyntiorganisaation rakentamiseen. Samalla edustusjoukkueen rinnalle rakennetaan farmijoukkuetta.  ”Junioritoiminta tulee säilymään Joen Juju Ry:ssä ja keskeistä on, että edustusjoukkueen ja junioritoiminnan välillä on tiivis yhteys ja yhteistyö esimerkiksi pelaajapolkua ajatellen”, Turtiainen päättää.

Hurmos iloitsee yhteistyöstä ”Aika yhteistyölle on nyt kypsä. Hurmoksen puolella yhteistyö otetaan vastaan erittäin iloisissa merkeissä. Yhdistymiseen johtaneissa keskusteluissa on ollut tänä kevään erittäin positiivinen ilmapiiri alusta saakka. Toimintojen yhdistymisen myötä annetaan alueen naislentopalloilulle erittäin hyvät edellytykset hypätä seuraavalle tasolle. Olihan kevään 2019 menestys pelikentillä jo osoitus naislentopallon kovasta tasosta Joensuussa. Hurmoksen puolella nähdään, että yhdistymisen myötä naisilla on nyt tasavertainen asema hakea oma paikkansa maakunnan urheilukartalla, tilausta nimittäin näyttäisi olevan pääsarjatason palloilulle myös naisissa,” Karelian Hurmoksen uusi puheenjohtaja Hannu Vähäkoski toteaa.

”Uutena puheenjohtajana olen erittäin tyytyväinen nyt alkavaan yhteistyöhön lentopallon osalla.  Olen ollut pitkään lentopalloliiton liittovaltuutettuna ja erotuomarina sekä tuomarikouluttajana. Urheiluakatemia on tuttu suoraan lajin kautta P-K:n lentopallon merkeissä ja lukion opettajan roolista katsottuna. Olen ollut pitkään kyseisen yhteen hiileen puhaltamisen kannalla ja tulen toimimaan aina laji edellä yhteistyön merkeissä. Kun laji menestyy, niin silloin lentopallo voi hyvin, ” toteaa Hannu Vähäkoski.

Junioritoimintaa kehitetään yhdessä Joen Juju ja Karelian Hurmos juniorit ovat tehneet yhteistyötä yhteisharjoitusten ja -pelien muodossa sekä kesäharjoittelussa Beach Volleyn parissa jo useita vuosia. Jatkossa seurat tiivistävät yhteistyötä erityisesti valmennuksen osalta. Pyritään yhtenäistämään toimintoja, jotta saataisiin lisää ohjaajia lajin pariin. Tässä Jujun puolella on onnistuttu hyvin ja halutaan hyödyntää tätä osaamista myös Hurmoksen puolella. ”Junioritoiminnan kehittäminen tukee Karelian Hurmoksen poika- ja mieslentopallotoimintaa”, toteaa Hurmoksen edustaja Marko Räsänen.

Lentopalloseura Joen Juju Joen Juju on Pohjois-Karjalan suurin tyttö- ja naislentopalloseura ja Jujussa on tällä hetkellä noin 150 jäsentä ja yli 100 lisenssipelaajaa. Jujulla on useita joukkueita kaikissa ikäluokissa aina F-junnuista (7-8-vuotiaat) A-junioreihin. Edustusjoukkue pelaa 1-sarjassa ja tavoitteena on nousta liigaan.  Seura on edelleen tällä kaudella kasvattanut pelaaja- ja joukkuemääriään mukavasti. Seura tekee merkittävää nuorison parissa olevaa harrasteliikuntatoimintaa ja on mukana SM-tasoisessa kilpailutoiminnassa. Menestyvät huippu-urheilijamme innostavat kaikenikäisiä urheilun pariin ja urheilullisesti lahjakkailla on mahdollisuus pyrkiä kansainväliselle huipulle. Seuran valmentajia toimii Itä-Suomen alueen sekä Pohjois-Karjalan D-, C- ja B-ikäisten aluevalmennustehtävissä, sekä Joensuun Urheiluakatemian valmennuksessa. Seura tekee laajaa yhteistyötä niin maakunnan kuin Itä-Suomen lentopalloseurojen kanssa.

Lentopalloseura Karelian Hurmos Miesten joukkue voitti 1-sarjan ja sai näin oikeuden hakea liigapaikkaa. Naisten joukkue pelasi mestaruusliigan karsinnoissa voittaen kotiturnauksessaan Woman Volleyn Rovaniemeltä ja saaden myös pisteitä Puijo Wolleylta joka nousi ensi kaudeksi mestaruusliigan. Hurmoksen naiset sijoittuivat toiseksi 1-sarjassa kuluneella kaudella. Karelian Hurmoksella on joukkueita F-C poikien sarjoissa. Karelian Hurmos on lyhyen taipaleensa aikana saanut vakuutettua urheiluihmiset uskottavalla brändillään ja onkin menestyksensä myötä noussut varsin kiinnostavaksi toimijaksi urheilupiireissä.

Yhteystiedot: Matti Turtiainen, puheenjohtaja, Joen Juju, puh: 050 527 7015, matti.turtiainen@uef.fi Hannu Vähäkoski, puheenjohtaja, Karelian Hurmos, puh: 050 555 0890, hannu.vahakoski@uef.fi

36 views

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page