top of page

Elämä on valintoja - Manchesterin sijaan Pieksämäellä Juju B1 mukana

Syksyllä tuli valintatilanne eteen, lähteäkö työpaikan matkalle Manchesteriin vai olla valmentamassa tämä viikonloppu. Valinta kääntyi pohdinnan ja valmennustilanteen selvittämisen jälkeen valmentamisen puoleen. Toki rehellisesti pitää todeta hiukan on toki kaihertanut katsella työkavereiden kuvia reissusta somekanavilta.. Sanoinkin pelaajille jo viikolla, että haluan ylpeänä sanoa maanantaina työkavereille, että kyllä kannatti jäädä valmentamaan, haluan nähdä B-tyttöjen turnauksessa ja tämän päivän N2 pelissä kauden parasta peliä ja hyvähenkisen joukkueen.

JOUKKUE vai ryhmä yksilöitä Asenne ja valinnat merkitsevät myös miten taitavista yksilöistä tulee yhteenhitsautunut ja toisiaan kannustava joukkue kauden aikana. Jujun valmennuksessa painotetaan paljon toisen huomioista ja kaverin tsemppamista. Aina missä jujulaiset pelaavat, meidät tunnistaa hyvästä tsempistä ja kovaäänisestä kannustuksesta. :) Näitä periaatteita olen itsekin tuonut esille valmennuksessa jo yhdeksän kauden ajan. Joukkueen eteen pelaaminen tarkoittaa sitä, että olitpa kentällä tai vaihdossa teet kaikkesi joukkueen eteen ja kannustat muita yhä parempiin suorituksiin. Välillä osa joutuu olemaan juuri se tärkeä vaihtopelaaja, joka antaa kyseisen päivän kuusikon/seitsikon hengähtää välillä hetken tai välillä pidempään. Asenne ratkaisee, miten hoidat tilanteen niin kentällä kuin vaihdosta tullessa. Teetkö parhaasi ja yrität pelata joka pallon loppuun, kun joukkue sinua tarvitsee, vaikka joutuisit välillä vieraalle paikallekin pelaamaan. Meillä näitä tilanteita on tullut kauden aikana usein, hienosta asenteesta meneekin tässä paikassa kiitos Sonjalle, Empulle, Anskille, Iisalle ja Pipsalle, jotka ovat kauden aikana välillä joutuneet joukkueen edun tai loukkaantumistilanteen takia monille eri paikoille niin nuorten kuin naisten peleissä. Se ei todellakaan ole helppoa vaihtaa roolia pelistä toiseen. Pieksämäellä 8.2. E-poolin turnauksessa Pieksämäelle lähdettiin kahdella minibussilla, kuskeina jojo Janne ja Anskin isä Arto, iso kiitos molemmille! Söimme matkalla aamupalan Varkauden ABC:llä, koska edessä oli kaksi ensimmäistä peliä putkeen. Matkalla autokunnat saivat tehtäväkseen tehdä sanasta JOUKKUE meidän joukkueen kantavan päivän teeman. Teemasta tulikin niin hyvä, että tällä mennäänkin loppukausi ja sitä ei voikaan julkaista joukkueen ulkopuolelle, ettei tule kopioinnin vaaraa.. Vinkata voidaan, että siihen liittyy "kuuma" ja heiteltiin kiukaalle löylyä pariin kertaan varsin toimivasti meidän huoltajan, Liisan, toimesta usein turnauksessa..


Päivän ensimmäinen peli oli Juju B2 vastaan. Peliin lähdettiin seitsikolla Moona (P), Nella (KT), Tiia (KT), Netta (YP), Venla (YP), Vanessa (H) ja Iisa (L). Peli kulki hienosti kaksi erää ja tässä pelissä ei vaihtoja tehty . Peli meille puhtaasti 2-0 (25-18, 25-13). Pienen evästauon jälkeen päivän toisessa pelissä vastaan asettui KLP-86 Kerimäeltä. Olimme kohdanneet Kerimäen kerran aikaisemmin, kauden ensimmäisessä tasoturnauksessa. Tähän peliin lähdettiin seitsikolla Moona (P), Anniina (KT), Tiia (KT), Netta (YP), Venla (YP), Vanessa (H) ja Iisa (L). Ensimmäisessä erässä meillä onnistui kaikki ja KLP-86:lla oli vielä peli käynnistymässä. Ensimmäinen erä meille siis lukemin 25-17. Tiesimme, että KLP-86 parantaa seuraavaan erään peliään ja erästä tulikin tasaista vääntöä. Toisessa erässä käytettiin valmentajan kaikki keinot joukkueen herättämiseen eli aikalisät ja vaihtoja, mutta erä meni lopulta KLP-86:lle lukemin 25-16. Kolmas erä käynnistyi Juju B1:sen tahtiin ja johdimme jo 5-1, sitten tuli Kerimäelle hyvä jakso ja lukemat olivat meidän toisen aikalisän aikana Kerimäelle jo 7-11. Niin vain alettiin taistelemaan hurjana ja nousimme 13-9 tilanteesta hurjan taistelun myötä 16-14 erävoittoon. Erityismaininta Venlalle, joka päätti erän ässäsyöttöön vaikka kolme sormea otti osumaa juuri sitä ennen. Peli meille siis 2-1 (25-17, 16-25, 16-14)! Iso kiitos menee katsomoon myös B2-huoltajalle Mikalle ja B2-joukkueelle kovasta kannustuksesta!


Sitten oli meidän vuoro huilata pari peliä ja niinpä söimme lounasta sekä kannustimme Juju B2:sta heidän peleissään. Viimeisessä pelissä kohtasimme kotijoukkueen Pieksämäen Tsempin. Peliin lähdettiin seitsikolla Pipsa (P), Nella (KT), Tiia (KT), Netta (YP), Venla (YP), Vanessa (H) ja Iisa (L). Tsempillä oli ollut myös vastoinkäymisiä sairastelujen myötä, mutta viimeinen peli meitä vastaan oli mielestäni Tsempin päivän paras peli. Meiltä puolestaan ei ihan paras peli, pitkä päivä näkyi ehkä jo hiukan väsymyksenä. Meidän vastaanotto ei toiminut niin hyvin tässä pelissä joukkueena kuin muissa turnauksen peleissä ja näin meidän kovaa hyökkäysvoimaa ei saatu täysin hyödynnettyä. Tsemppi puolestaan syötti kovemmin ja hyökkäsi myös ns. helpot pallot takakentältä tai vähän sivuun menneet passit kovemmilla tehoilla eli aina lyömällä. Tätä treenataan meilläkin tulevilla viikoilla torjunnan jälkeisen pelaamisen lisäksi. Peli Tsempille 2-0 (25-20, 25-21). Pelistä pitää mainita erityisen hieno nousu toisessa erässä taisteluun erävoitosta, 15-8 tappioasemasta nousimme tasoihin! Lopulta 20-20 tilanteesta erä kääntyi Tsempille 25-21. Yksi erätappio KLP:lle ja 2-0 tappio Tsempille merkitsi sitä, että jäimme kahdesta voitosta huolimatta lohkon kolmanneksi.


Päivän prinsessa joukkueen valmennus- ja huoltotiimi palkitsi Venlan. Joukkueen prinsessa saa viikoksi kotiin kruunun ja valtikan, palkittuina ovat olleet Anski ja Pipsa jo aiemmin. :) Perustelut valinnalle olivat, että Venla yrittää aina loppuun asti, olipa pelitilanne mikä hyvänsä, eikä luovuta itse ja tsemppaa muita parempiin suorituksiin. Vellun käsi kävi myös "kuumana" ja samoin torjunnassa, puolustuksissa ja vastaanotosta Vellu teki upea työtä koko päivän. Ja lopuksi vielä. Kyllä kerron työkavereille maanantaina, että kyllä kannatti jäädä valmentamaan Manchesterin sijaan. Kauden ehjin esitys joukkueena ja upea joukkuehenki näkyi Pieksämäellä koko päivän. Tänään jatketaan N2-pelillä Pataluodon koululla kello 15.00 ja ensi viikon sunnuntaina meillä on Idän AM-turnaus Enossa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan! Johanna, Juju B1 valmentaja

216 views

Comments


bottom of page