top of page

Anders Sutinen aloittaa Joen Jujun palkattuna junioripäällikkönä

Lähde: Sanomalehti Karjalainen. Alkuperäinen artikkelu julkaistu 17.1.2023. Toimittaja Jarmo Sieviläinen. https://www.karjalainen.fi/urheilu/zhlhnbexzg

Kuva: Juha Inkinen. Sanomalehti Karjalainen.


Joensuulainen lentopalloseura Joen Juju on palkannut junioripäällikökseen seurassa pitkään toimineen Anders Sutisen, 44. Juju sai osa-aikaisesti toimivan Sutisen palkkaukseen rahaa täksi vuodeksi opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Sutisen johdolla Jujun tarkoituksena on kehittää seuran toimintaa ja nostaa harrastajamääriä.

– Meillä on ollut huolta harrastajamääristä. Korona-aikana meiltä poistui kolmen joukkueellisen verran A-, B- ja C-junioreita. Se oli 30 prosenttia koko seuran pelaajista, Sutinen kertoo.

Pohjois-Karjalassa juniorit saivat harjoitella korona-aikana, mutta monen motivaatio hiipui, kun otteluja ei pystytty pelaamaan.

Sutinen on jo suunnitellut, miten Jujun ja lentopallon juniorimäärää lähdetään jälleen kasvattamaan.

– Teemme yleistä markkinointia ja tuomme takaisin matalan kynnyksen toimintaa. Järjestämme myös kaveritreenejä ja koulukiertueen, Sutinen selvittää. Uuden junioripäällikön tavoitteena on myös lisätä yhteisöllisyyttä valmentajien kesken. – Tulemme pitämään palavereita, budjetointia ja tulevan kauden suunnittelua. Tarkoitus on järjestää myös sisäistä valmentajakoulutusta ja nuorten tuomarikoulutusta. Juju on käynnistämässä Sutisen johdolla myös Tähtiseura-hankkeen.

BLANCCOSSA PROJEKTIPÄÄLLIKKÖNÄ työskentelevän Sutisen työsopimus Jujun kanssa kestää tämän vuoden loppuun asti.

– Tavoitteena on vakiinnuttaa tämä pesti ja miettiä tulevien vuosien rahoitusta. Toimin joskus aiemminkin seurassa junioripäällikkönä, mutta silloin ne olivat talkoohommia. Kiihtelysvaarassa asuva Sutinen valmentaa Jujun A-tyttöjä, jotka ovat varmistaneet paikkansa SM-välierissä eli 16 parhaan joukossa Suomessa. Huhtikuun SM-välieristä kahdeksan parasta selviää huhtikuun lopun SM-lopputurnaukseen. 11. helmikuuta Jujun A-tytöillä on kotiturnaus Joensuun urheilutalossa. Joukkueen valmennukseen kuuluu myös tunnettu joensuulainen urheiluhahmo, kokenut Paula-Irmeli Halonen.


Jujun A-tyttöjen kausi on sujunut hienosti samoin kuin seuran edustusjoukkueen, joka on naisten 1-sarjassa toisena.


– Meillä on osaava valmennus ja hyvät pelaajat, joita saamme myös opiskelupaikkojen myötä. Meillä alkaa olla jo hyvä historia ja nimi markkinoilla, Sutinen uskoo.

– Nyt haasteena on ylläpitää ja kasvattaa toimintaa.


Anders Sutinen toimii myös Joensuun urheiluakatemian ja Itä-Suomen alueen valmentajana sekä Pohjois-Karjalan edustajana Lentopalloliiton liittovaltuustossa.

Sutinen on saamassa kesäkuussa valmiiksi valmentajan ammattitutkinnon Itä-Suomen liikuntaopistosta. Jujun mukana hän on touhunnut yli kymmenen vuotta seuran perustamisesta lähtien, välillä muun muassa puheenjohtajana.

Comments


bottom of page