top of page

Jujutus | Nro. 1/2023

Anders Sutinen

15. huhtik. 2023

Joen Jujun ajankohtaiskatsaus 15.4.2023

Tervetuloa lukemaan Joen Jujun ensimmäistä Jujutus-julkaisua.

Jujutus on kuukausittain julkaistava ajankohtaiskatsaus seuralle, faneille ja tukijoille.


Ensimmäinen artikkeli kattaa seuran viimeisimmät uutiset, joukkueiden edeltävän kauden saavutukset ja tulevia tapahtumia.Kuukauden Jujuttaja: Iida Hulmi, C-tyttöjen kapteeni


Valmentaja, Johanna Tanninen:

"Iida omalla esimerkillään tuonut treeni-intoa koko joukkueelle ja luonut hyvää joukkuehenkeä. Hän on yksi joukkueen ahkerimmista treenaajista niin fysiikka- kuin pallotreeneistä, sekä innokas talkoolainen."
"Iida on ottanut joukkueen uudet sekä nuoremmat pelaajat hienosti huomioon ja on partioharrastuksensa mukaisesti aina valmis auttamaan pelikaveria, niin harkoissa kuin otteluissa."
"Tämä joukkueen kovakätinen vasuri pelaa joukkueen hakkurin tontilla tällä hetkellä."

Kysyimme muutaman kysymyksen kuukauden jujuttajalta:


Miten pitkään olet pelannut?  Mikä on mukavinta lentopallossa? 

"Olen harrastanut lentopalloa 4.5 vuotta. Mukavinta on, kun saa lyötyä pallon kenttään täysillä." 


Mikä vaikeata lentopallossa? Missä haluaisit kehittyä lentopallossa?

"Vaikeinta on nostaminen kun pää ei ole täysillä pelissä. Hauaisin kehittyä nostamisessa ja palloihin menemisessä."


Mikä on sinun joukkueessa parasta? 

"Meidän joukkueessa on parasta se että kaikki kannustaa toisia eikä kiusaa jos menee huonosti."  

Anders Sutinen junioripäälliköksi


Anders aloitti junioripäällikön tehtävässä tammikuussa 2023. Toimenkuvan olennaisimmat osa-alueet ovat valmennuksen koordinointi, A-tyttöjen valmennus ja tulevan kauden suunnittelu.


Pitkäaikaisena tavoitteina on juniorimäärän kasvatus sekä yhteisöllisyyden lisääminen. 

Fysiikkavalmennukseen keskittyvä seminaari


Suunnitteilla lentopalloilijan polkua tukeva fysiikkavalmennukseen keskittyvä seminaari.

Auttaa vastaamaan kysymykseen: Miten tuemme lajivalmentajien työtä yhdessä myös fysiikkaharjoittelun kautta?  


Fysiikkaharjoittelun ei tulisi pelkästään liittyä fysiikan parantamiseen vaan myös itsetuntemuksen ja -luottamuksen parantamiseen. 

Joukkueiden kuulumisia


Edustus


1-sarjaa pelaavassa joukkueessa on 14 pelaajaa. Valmennuksesta vastaa II-tasoa suorittava Janne Korkalainen.


Koko kausi sujui pelillisesti erinomaisesti ja joukkue voitti ykkössarjan mestaruuden 2023 ja teki samalla seurahistoriaa. Tiimi pääsi myös pelaamaan kovia pelejä liigakarsinnoissa.A-tytöt


 A-tyttöjen joukkue on tuttuun tapaan osittain useamman ryhmän mukana harjoittelevien nuorten joukkue.  

Joukkueharjoittelua ei ole tästä syystä päästy tekemään, mutta tavoite on ennen välieriä päästä harjoittelemaan ja valmistautumaan yhdessä. 

 

SM-välierissä joukkueen tavoitteena oli selvitä kahden parhaan joukkoon. Joukkue sijoittui välierissä 3. sijalle ja pelaa sijoista 9-12 kauden päätösturnauksessa.


A-tyttöjen valmennuksesta vastaa VAT-tutkintoa suorittava Anders Sutinen, apuna toimii Pami Halonen ja joukkueenjohtajana Tanja Partinen.B-tytöt


B-tytöissä on yksi joukkue, jossa on 10 pelaajaa.


Pelillisesti joukkue on mennyt koko kauden eteenpäin ja yksittäiset elementit ovat jo melko hyvin kasassa, seuraava askel on siirtää sama peleihin. Joukkue sijoittui 51/96 sijalle sarjassa.


Joukkueen tavoitteena oli sijoittua puolenvälin paremmalle puolelle. Pelillisenä tavoitteena on myös saada lisäkokemuksen myötä suoritustasoa nostettua sekä virhekontrollia parannettua. Joukkueen molemmat valmentajat Ilpo ja Jaana suorittavat samalla Liiton II-tason koulutusta ja valmistuvat tämän kevään aikana.C-tytöt


Jujun C-tytöissä harjoittelee 13 pelaajan tiivis joukkue. Pääasiassa C-ikäisistä muodostuva porukka, jossa muutama D-ikäinen ja yksi B-ikäinen mukana. Aika monta ensimmäistä kautta pelaavaa pelaajaa mukana.


Pelaajilla on kolme lajiharjoitusta viikossa ja yksi fysiikkaharjoitus ohjelmassa. Yksilötaitojen kautta on opeteltu paljon niin syöttö-, vastaanotto-, passi- kuin hyökkäyspelaamista.


Joukkueen tavoite on opetella kuusikkopelaamista sovitulla torjunta- ja puolustustaktiikalla, mikä on kehittynyt kauden aikana valtavasti. Tämän kauden peluutus on ollut tasainen, mikä luo tulevaisuuteen paljon mahdollisuuksia nuorille.


Joukkue sijoittui sarjassa 79/132 sijalle, voitot 18/27 kauden peleistä. 


C-tyttöjen valmennusvastuun kantaa myös II-tason koulutusta suorittava Johanna Tanninen.C-tytöt harrastevuoro


Ei päivityksiä.D1-tytöt


Ei päivityksiä.D2-tytöt


D-tyttöjen 2. joukkue (synt. 2011-2012) on mennyt pelillisesti eteenpäin kauden aikana. Myös pelaajien yksilötaidot ja kuntopohja ovat kehittyneet paljon.


Tytöt ovat sitoutuneet harjoitteluun ja poissaoloja ollut vähän. Kauden aikana harjoituksissa on käynyt yhteensä n. 20 tyttöä, joista osa on karsiutunut muutaman kerran jälkeen. Joukkueessa on kahdeksan tytön pelirunko. Lisäksi on kaksi tyttöä, jotka ole vielä lähteneet turnauksiin mukaan. Yksi tytöistä käy pääosin C-tyttöjen harjoituksissa. 


Joukkuetta valmentavat Diana Salin ja Minna Räsänen. Vanhemmat ovat olleet aktiivisesti mukana kuljettamassa ja auttamassa kotipeleissä.E-nuoret


Tällä hetkellä E-tytöissä ei ole aktiivista toimintaa.F & G-nuoret


F ja G -nuorten ikäluokissa on mukana 14 innokasta 2014-16 syntynyttä nuorta. F:n turnauksia on kierretty kahdella joukkueella ja kevään pelit olivat supersarjassa.N3


Ei päivityksiä.Lillit


Viime kauden AM-sarjan mestarit ovat jatkaneet siitä mihin jäivät. LinnaVolleyn 3. sija ja Syysturnauksen 2. sija nostivat jo odotuksia kauteen. 


Seitsemän kokeneen pelaajan rungolla pelaava Lillit tunnetaan varmasta pelistä sekä rennosta ja positiivisesta asenteesta. Lillit voittivat Idän AM-sarjan. Perhevuoro


Perhevuorolaiset pelaavat perjantaisin Utran koululla ja sunnuntaisin Väisälän liikuntasalissa. Ringissä on mukana 19 pelaajaa, mutta viikoittainen osallistujamäärä vaihtelee. Ikäskaala vaihtelee 13-vuotiaasta eläkeläisiin asti.


Perhevuorolaiset tunnetaan rennosta pelaamisesta, missä toisia kannustetaan, sekä hyvästä yhteishengestä. 


Tulevia tapahtumia


Joen Juju Fanimatka


Naisten lentopallon EM-kisat | Tallinna | la 19. - ti 22.8.2023 (4 päivää)

Suomi pelaa lohkossa D.

Lisätietoa löytyy Joen Juju sivuilta: täältä. 


Joen Jujun fanituotteet


Jujun fanihuivi | 25€/kpl


Ostamalla Joen Jujun fanihuivin tuet Jujun sinistä sydäntä 💙


Koko: 145x18cm.

Materiaali 100 % akryyli.

Valmistettu Euroopassa.

Kysy lisää joukkueenjohtajilta.

bottom of page